admin tool voor memorygame maken
Ik heb een memorygame gemaakt in html 5, die de afbeeldingen uit directories op de server haalt (/set1; /set2) samen met een aantal algemene settings (data2.json filetje)
Nu wil ik graag een admin tool maken waarmee gebruikers zich kunnen aanmelden en vervolgens hun eigen memory kunnen maken op mijn server.
Ik denk dat ik dan de volgende zaken moet regelen, maar ik weet niet zo goed wat de beste aanpak is.
- registeren, een tabel maken met een lijst van gebruikers met passwords.
- per gebruiker een mappenstructuur genereren met per gebruiker een map waarin de html5 files voor de game en submappen voor de afbeeldingen
- per gebruiker een database aanmaken waarin de settings van de games, scores, en levels en referenties naar de afbeeldingen worden opgeslagen.
Ik wil een website bouwen waarop docenten zelf games kunnen neerzetten voor hun leerlingen.
iedere docent moet ook de link naar de games beschikbaar kunnen stellen aan de eigen klas en de scores kunnen lezen.
Al met al een heel project lijkt me,
wie kan me helpen met een structuur? Is mijn plan handig? waar moet ik beginnen?
alvast bedankt voor het meedenken
Gewijzigd op 11/01/2018 14:54:43 door Martin Kop
Quote: 'per gebruiker een database aanmaken waarin de settings van de games, scores, en levels en referenties naar de afbeeldingen worden opgeslagen'.
Per gebruiker een record aanmaken in de tabel 'user' en van daaruit verder werken in één database moet mogelijk zijn. Ik vraag me ook af of het per se nodig is om per gebruiker een mappenstructuur aan te maken.
enig idee hoe ik dat het beste aan kan pakken?
zijn er bestaande tooltjes waarvan ik de kunst kan afkijken, het is een soort mini game cms-je dat ik wil maken...
database normalisatie.
Verder zou je de inhoud van de json-bestanden ook gewoon gestructureerd in de database kunnen opslaan.
Het lijkt mij eerst verstandig om je database-opzet uit te tekenen, en je te verdiepen in Verder zou je de inhoud van de json-bestanden ook gewoon gestructureerd in de database kunnen opslaan.
Gewijzigd op 11/01/2018 19:19:43 door - Ariën -
Maar wat is slim?
Alle gebruikers in 1 database? 1 tabel?
Alle gebruikers in 1 directory?
Iedere gebruiker eigen directory structuur en eigen copy van het spel?
Heeft iemand hier ervaring mee?
Je wilt te veel in een keer. Aparte directories per gebruiker kan, maar zou op voorhand niet mijn voorkeur hebben. Is er op voorhand een geschikt CMS aan te wijzen? Niet dat ik weet en ik vraag me af of je niet beter geholpen bent met een framework waarin gebruikers, rollen en permissies zijn onder te brengen. Daar zijn er heel veel van, zowel PHP als andere talen.
Waar vind ik zo'n framework?
Daar zijn dan ook vast er tutorials bij ????
Martin Kop op 11/01/2018 14:52:12:
Een database is de MySQL omgeving waarop je inlogt met een username en een password. Een database per gebruiker aanmaken (create database) lijkt mij een brug te ver. Een database per gebruiker aanmaken is nogal rigoreus. Volgens mij kan je alles in een goed ontworpen datamodel vangen. Prioriteit dus eerst een goed datamodel (met tabellen) ontwerpen en vervolgens je programmatuur schrijven. Bega niet de fout van een tabelletje bedenken, php bouwen, tabelletje erbij, iets veranderen, proberen. Kortom trail on error bouwen leidt vrijwel altijd tot spaghetti die na een tijdje volledig over de kop gaat. Ontwerp een goed datamodel in één database is je eerste vereiste. Vervolgens is programmatuur daarop bouwen eenvoudig.Een algemene vragen van een noob...
- registeren, een tabel maken met een lijst van gebruikers met passwords.
- per gebruiker een database aanmaken waarin de settings van de games, scores, en levels en referenties naar de afbeeldingen worden opgeslagen.
- registeren, een tabel maken met een lijst van gebruikers met passwords.
- per gebruiker een database aanmaken waarin de settings van de games, scores, en levels en referenties naar de afbeeldingen worden opgeslagen.
Gewijzigd op 11/01/2018 22:05:21 door Aad B
https://socialcompare.com/en/comparison/php-frameworks-comparison
Hier kan je een keuze maken. Op dit moment zijn Symfony2, Laravel en CakePHP vrij populaire.
Maar dit is niet iets waar je als beginner aan kan beginnen. Je zult minimaal ervaring moeten hebben met OOP-programming. Zonder dit zal je de exacte werking en opbouw van je applicatie op je gekozen framework niet begrijpen.
Maar de afbeeldingen kunnen niet in de database.
Dat worden referenties naar afbeeldingen op de server.
Wat is daarbij goed practice?
Ik raad altijd aan om relatieve verwijzingen te gebruiken, zoals: foto32434.jpeg, vakantie.png etc..
Gewijzigd op 11/01/2018 23:00:13 door Nick Vledder
Als je ooit alle afbeeldingen op een andere file-server zou zetten, en je zou de absolute URL gebruiken, dan moet je flink wat fratsen uithalen om dit aan te passen.
Gewijzigd op 11/01/2018 23:09:11 door - Ariën -
In het geval je relatieve paden voor images gebruikt (bijv src="../found_img.png") dan zou ik geneigd zijn ook de <base>-tag te definiëren in de head.