Begin maken met applicatie
Voor mijn bedrijf KVT-webdevelopment wil ik een website bouwen. Nu heb ik een beetje verstand van OOP en weet ik een normale class te schrijven. Nu ik echter een uitgebreide applicatie wil bouwen komt het probleem. Waar begin ik? Welke patterns gebruik ik? welke framework gebruik ik? Kan iemand hierbij mij helpen?
Alle functionaliteiten waaraan de applicatie moet voldoen is hieronder weergegeven
http://pastebin.com/DsN655tN
Alvast hartelijk bedankt
Gewijzigd op 15/07/2010 14:13:22 door Niels K
Op phpfreakz word een hele discussie gevoerd over dit probleem.
http://www.phpfreakz.nl/forum.php?forum=9&iid=1327283
de PVE heb je al, nu zou ik zeggen gewoon aan de gang, gewoon beginnen met de rangen en zo verder uitbouwen, verder zou ik gewoon proberen hoe ver je komt, niet te moeilijk denken als het ook simpel kan :) oh ja en tip : denk niet dat het in een dag af is :P
"Gewoon aan de gang"
Dat is het probleem juist.. Nadat ik zend framework heb geïnstalleerd weet ik gewoon niet waar ik moet beginnen..
"Denk niet dat het in een dag af is"
Haha, nee dat had ik ook al door.. Half jaartje denk ik zelf..
ja, ik moet zeggen dat ik pas een beginnende php'er ben en dat ik framework zend niet eens ken, daarik kan ik je niet helpen sorry.
Ok. Ik wil het dus direct in 1 keer goed doen.. Direct ook in Object Georiënteerd programmeren als je dat wat zegt.. Maar om nu heel de applicatie zelf te maken duurt lang, en daarom gebruik ik een framework om het raamwerk alvast te leggen.
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/fetch-probleem-/72019/last/
met dit kan ik je niet helpen sorry
groeten,
Kevin
ja, heb jij misschien verstand van if en elses ? want ik kom uit het volgende niet echt uit : met dit kan ik je niet helpen sorry
groeten,
Kevin
"met dit kan ik je niet helpen sorry "
Reageer dan ook niet;)
Gewijzigd op 15/07/2010 12:15:16 door Niels K
:P nee omdat ik in tijdnood zit en dit probleem opgelost moet krijgen vandaar :)
Lees de reacties:)
Ik zelf begin altijd eerst met een database ontwerp, welke gegevens wil ik opslaan, welke gegevens koppel ik, hoe wil ik het wegschrijven etc..
Vervolgens start ik met het inlog en beveiliging gedeelte, dit omdat ik vaak veel gegevens weg schrijf in de database met de gegevens van de gebruiker en omdat je vaak de rest van je systeem hier omheen bouwt. (In latere stadia pas ik zelf vaak nog dingen aan in dit gedeelte)
Vervolgens ga je gewoon stap voor stap verder, je moet kijken welke gegevens heb ik nodig om bijvoorbeeld een andere module te vullen en waar zijn andere modules van afhankelijk.
Ik zou zeggen maak een schets van je applicatie hoe jij die voor ogen hebt en ga kijken wat is van wat afhankelijk en zo bouw je je applicatie ook op.
Veel succes!
Ik ga aan de slag, bedankt voor de reactie's
Suc6! en mochten er nog vragen zijn gewoon hier op PHPHulp stellen!
bij codeigniter zit ook een hele goede User guide bij
Gewijzigd op 15/07/2010 12:31:00 door jaap Jolman
EDIT:
Jaap Jolman op 15/07/2010 12:29:45:
Ik zou gaan werken met codeigniter,jquery ( optioneel ajax,)
bij codeigniter zit ook een hele goede User guide bij
bij codeigniter zit ook een hele goede User guide bij
Waar heb je het in godsnaam over. Heb je het topic wel gelezen?
Gewijzigd op 15/07/2010 12:32:37 door wesley Overdijk
bij codeigniter kun je voor een login beter quickauth gebruiken die doet hetzelfde
Nogmaals, heb je het topic wel gelezen? Hij gebruikt zend framework (goede keuze)
Is best..
Wat ik wel eerst doe is even een functionele spec schrijven denk ik. Dat is mij aangeraden door aan aantal profs.
Ik had dan als entrypoint altijd mijn modelclass waar ik een functie in had gebouwd die bekeek of je voor het eerst het programma inkwam of niet en vervolgens de juist GUI op het scherm toverde.(dus las je voor het eerst binnenkomt werd viewklasse.showMain() aangeroepen) Vervolgens alle input van mensen via model afhandelen, controller alle data ophalen (soort van data acces layer) en de opgehaalde data dan naar de view classe sturen de data te formatteren en op het scherm te toveren (... nu ik dit zo lees is dit een mini uitleg voor MVC maar.. lekker boeiend :P)
In PHP zou het zoiets zijn
Model = De klasse die alle variabelen uit de formulieren haalt en de juiste fucties in Controller aanroept ($_POST methods of zoiets, ben zelf pas begonnen met PHP dus zit voornamelijk nog met syntax te klooien :P)
Controller = Dit zou de databaseclass kunnen zijn die de data ophaalt uit de database. Maar het kan bijvoorbeeld ook uit een txt bestand kunnen komen. Wat de controller vervolgens zou kunnen doen is de resultset naar view sturen. die er ee nieuw venster van maakt.
View = de class die alles er mooi uit laat zien met de resultsets van controller
Ik ben misschien erg bevooroordeeld over MVC maar voor mij werkt dit pattern altijd perfect voor bijna alles wat ik maak. Het zorgt er ook voor dat je app makkelijk schaalbaar is omdat alle onderdelen van elkaar zijn gescheiden.
als je nog meer patterns wil gebruiken hmm. dit zijn de patterns die ik vaak gebruik:
Memento
Object pool
Thread pool.
Heb er nog meer gebruikt maar deze heb ik vaak gebruikt (binnen java in ieder geval, weet niet of deze ook goed werken met php)
edit
---------------
lees net dat je zen framework wilt gebruiken. Ik ben altijd een fan geweest om alles van scratch op te bouwen (en deze voor veel applicaties te hergebruiken). Dus kan niet echt raad geven als je het zen framework gaat gebruiken.
Gewijzigd op 15/07/2010 14:34:22 door task b
Ik denk dat niet dat ik volledig een applicatie kan opbouwen zonder een framework. Daarvoor heb ik te weinig kennis. Het is trouwens zend framework
Niels Kieviet op 15/07/2010 14:42:57:
Ik denk dat niet dat ik volledig een applicatie kan opbouwen zonder een framework. Daarvoor heb ik te weinig kennis. Het is trouwens zend framework
Het is maar waar je interesse ligt. Voordeel van zelf bouwen is dat je exact weet hoe alles in zijn werk gaat. Maar ik weet ook niet hoeveel tijd je heb en met hoeveel man je eraan werkt :P. Maar in principe als ik kijk je naar eisenlijstje is het niet heel veel werk om het zelf te doen(maar zo denk ik dan :P).