Browser statistieken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Mitchell

Mitchell

10/03/2009 11:12:00
Quote Anchor link
Hey phphulp,

Ik heb zojuist de lijst van browser statistieken bekeken. Hierin staat dat IE6 momenteel al 17.4% staat en afneemt met 1.1% per maand.

Ik vind zelf dat hij met zo'n snelle afname en zo weinig gebruikers, niet meer ondersteund moet worden.

Wat vinden jullie?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/09/2024 21:22:39
 
Leon Kunst

Leon Kunst

10/03/2009 11:18:00
Quote Anchor link
Dit hangt totaal af van je doelgroep... Dit is een gemiddelde waarschijnlijk, of misschien zelfs statistieken van hun eigen website.

Neem de website van FBTO, daar komt nog bijna de helft met IE6 binnen...

Tweakers.net daarin tegen is voor echte computer guru's, en meeste mensen hebben daar FF denk ik...
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

10/03/2009 11:19:00
Quote Anchor link
W3Schools is a website for people with an interest for web technologies. These people are more interested in using alternative browsers than the average user. The average user tends to use Internet Explorer, since it comes preinstalled with Windows. Most do not seek out other browsers.

These facts indicate that the browser figures above are not 100% realistic. Other web sites have statistics showing that Internet Explorer is used by at least 80% of the users.

Hoeveel 'normale' gebruikers denk je dat er op W3Schools.com komen?
 
Yoram

Yoram

10/03/2009 11:24:00
Quote Anchor link
Kijk Arjan bedoeld denk ik mensen die verstand hebben van het een of ander van computers.
Maar ook bedrijven moeten het hebben van die mensen die IE6 gebruiken.

persoonlijk oprotten met IE6 want het scheelt je pokke veel werk.

opzich zo werk je soms ook wel wat foutjes uit je eigen werk.. dus het is ook weer wel een recheck op je werk.
 
Leon Kunst

Leon Kunst

10/03/2009 11:34:00
Quote Anchor link
IE 6 houd zich niet aan de webstandaarden... Daarom kun jij alsnog wel perfect programmeren, en stylen... IE6 kan er nog prut uit zien...

Standaard ondersteun ik IE6 ook niet meer, tenzij ze me maar meer betalen, dan wil ik nog wel zo lief zijn... maar het is echt een k*tbrowser...

Maar zoals ik al zei.... het hangt echt van je doelgroep af...
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

10/03/2009 11:39:00
Quote Anchor link
het zal denk ik nog wel even duren voordat echt iedereen over is op IE 7 van IE 6 of naar IE 8

Maar ondanks dat microsoft ook de ondersteuning van Windows XP nog vrij lang laat daarlopen (waar ik blij mee ben en anders maar niet) denk ik dat we ook kunnen verwachten dat de ondersteuning voor IE6 ook nog wel een tijdje mee zal gaan.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

10/03/2009 11:54:00
Quote Anchor link
We gaan er nog langer last van hebben dan de meeste van ons op dit moment realiseren. De nieuwe mobiele browser van Microsoft wordt gebaseerd op IE6.

Ik denk dat als die een beetje goed draait, en de Flash-ondersteuning heeft, vele PDA/Smartphone ontwikkelaars fabrikanten IE weer als default browser op de device mee gaan leveren (jammer dat je hem niet gewoon kan downloaden).

Maar om even ontopic te gaan. Ik ben van mening dat je zeker nog wel IE6 moet ondersteunen. Of je het leuk vind of niet. Daarnaast is het ook zo dat als je goede reset CSS gebruikt en je code verder netjes is, dat je maar weinig extra's hoeft te doen voor IE6. Een PNG-fixje, beetje CSS en klaar.

[Edit: Typo]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Elwin - Fratsloos
 
Mitchell

Mitchell

10/03/2009 12:51:00
Quote Anchor link
Veel verschillende meningen hierover in ieder geval.

@ Arjan: Even apart van wat er op de website staat, hoe kijk je erzelf tegen aan? Ik denk overigens dat er redelijk wat verkeer van alle soorten komt op w3schools, ook al zijn het af en toe mensen die perongeluk er zijn gekomen via Google.

@ Yoram: Hoe bedoel je "opzich zo werk je soms ook wel wat foutjes uit je eigen werk"?

@ Marco: Tot Vista / Windows 7 echt inslaat zal dit inderdaad nog wel aantal jaartjes duren. Maar als we gewoon nu al dwingen/vertellen dat ze moeten overstappen voor een betere browser, kunnen we (web developers) dat proces versnellen. Vind ik dan.

@ Elwin: Zucht. Snappen ze nog steeds niet dat IE6 slecht is? Gaat waarschijnlijk ook erg belangrijk worden vanwege de toename in telefoon internetten. Overigens, extra markup is hoe dan ook nooit goed en IE6 zorgt vaak voor wel wat meer dan een "beetje" extra markup.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

10/03/2009 12:58:00
Quote Anchor link
Op het gebied van de Brouwser (alleen dat) ben ik het opzich met je eens.
Maar persoonlijk heb ik het niet zo op Vista.

Maar zijn er ook ideeen hoe we dit wellicht kunnen doen want het lijkt mij heel heel erg sterk dat we het gewoon kunnen zeggen van "go ga jij is een betere browser gebruiken" en ze doen het,....
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

10/03/2009 12:58:00
Quote Anchor link
w3school is absoluut -niet- representatief voor een gemiddelde internet gebruiker. Persoonlijk heb ik er overigens weinig moeite mee om een website te bouwen voor IE6.
 
Mitchell

Mitchell

10/03/2009 13:04:00
Quote Anchor link
@ Marco: Klopt dat we ze niet echt kunnen dwingen door ze de site niet te tonen en gewoon dwingen op die manier. Maar we kunnen wel een melding geven aan de bovenkant van een site die aangeeft dat je een oudere browser gebruikt en dat we het adviseren om over te stappen. Ik denk toch zo, dat als ineens de helft van alle websites dit hebben, dat we dan na een maandje een drastische verandering zien.

@ Arjan: Zelfs dat kleine beetje moeite zorgt ervoor dat eventueel de klant weer dat beetje extra moet betalen en dat jij dat extra beetje tijd erin moet steken. Als alle browsers zich aan de standaarden zouden houden, of in ieder geval dichter bij dan IE6, dan zou het werk al een stuk makkelijker zijn. Ook zorgen vaak die extra hacks/verbeteringen voor IE6 voor een langere laadtijd voor de pagina.
 

10/03/2009 13:17:00
Quote Anchor link
Er is geen site die de statistieken van browsers heeft. Dit zou je op grote, algemene sites als nu.nl beter kunnen zien. Het is lastig, omdat je doelgroep heel erg algemeen moet liggen. Hier op deze site zal het grootste gedeelte FFox hebben, terwijl op Hyves die statistieken al weer anders kunnen liggen omdat dat een meer algemene doelgroep is.

Je moet er gewoon rekening mee houden dat IE nog steeds word gebruikt door een grote groep mensen omdat er nog steeds heel veel mensen op XP zitten / geen service pack 3 hebben. Doordat IE standaard niet update, denken de mensen op een veilige browser te zitten. Is natuurlijk niet zo, maar dat weten zij niet ;-)
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

10/03/2009 13:32:00
Quote Anchor link
Je mag al blij zijn als ze op XP zitten.. :) Was vorige week bij een overheidsinstelling die netjes XP-clients had draaien, maar waar de gebruikers met RDP een sessie moeten openen op W2k Server.

(waar dan wel IE7 op stond.. :))
 

10/03/2009 13:37:00
Quote Anchor link
W2k server (nja, meer 2k3) is veiliger dan XP ;-)
 
Mitchell

Mitchell

10/03/2009 14:01:00
Quote Anchor link
@ Chris: IE 7 vind ik opzich niet zo'n groot probleem, IE 6 wel. En ik heb al eerder gezegd, als iedereen gewoon iets als een banner of melding op zijn site zou zetten dan zou dat toch al snel een grote verandering voort brengen.
 

10/03/2009 14:10:00
Quote Anchor link
Nee Mitchell. Want niet iedereen heeft een "algemene" webpagina/site. Savethedevelopers (die nu trouwens offline is) had daar een mooie oplossing voor, die had gewoon een JS gemaakt dat als je onder de IE 6 zit hij naar de update pagina ging van Microsoft.

Maar wie gebruikt voornamelijk die website? Webdevelopers. Mensen die al een betere browsers hebben.

Het zal je niet lukken om IE 6 uit te roeien, dat kan enkel Microsoft door een of andere gore hack erin te bouwen waardoor die browser zichzelf gaat updaten ;-)
 
Leon Kunst

Leon Kunst

10/03/2009 14:12:00
Quote Anchor link
Ik denk ook wel, dat door hyves, al enorm veel (nederlandse) gebruikers overgestapt zijn van browser...

hyves, laat het elke keer weer zo duidelijk merken dat je IE6 gebruikt, dat er zijn vast genoeg die overstapt zijn....
 
Mitchell

Mitchell

10/03/2009 14:21:00
Quote Anchor link
@ Chris: Ik snap natuurlijk dat niet alle sites zo'n banner nodig hebben, maar zelfs daarop heb je kans dat er IE6 gebruikers op zitten. Ik bedoeld zelf ook een banner die alleen zichtbaar is als je daadwerkelijk IE6 hebt. Zijn genoeg mogelijkheden voor (conditional comments, js, php). Als ik als enigste inderdaad probeer IE 6 uit te roeien kom ik niet ver nee, maarja iemand moet ermee beginnen. :)

@ Leon: Hyves geeft ook aan dat de site niet compatible is met IE 6?

Edit: Typo.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchell
 
Leon Kunst

Leon Kunst

10/03/2009 14:25:00
Quote Anchor link
@ Mitchell,

Ben ik nou zo vaag? dat bedoelde ik ook :P maar miss had je m'n zin verkeerd gelezen, ik maak ut er iig wel uit op :P

Wat je ook kunt doen, is dat alleen IE6 gebruikers een grote middelvinger zien, met daarop; Wordt verstandig, gebruik FF :P
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

10/03/2009 14:27:00
Quote Anchor link
Denk er ook aan dat veel gebruikers op de zakelijke markt, maar ook binnen overheidsinstanties, scholen, ziekenhuizen, et cetera, niet de keuze hebben om naar een andere browser te switchen.

Dat kan komen doordat de systeembeheerder een a-hole is, dat er geen budget is voor snellere werkstations (let's face it, FF is een geheugenvreter en IE7 ook) of voor omscholing (al die 50-plussers zijn al blij dat ze weten wat 'Internet' is, "dat is toch dat blauwe E-tje?").
Maar het kan ook komen door policy van het bedrijf of de gebruikte software, bijvoorbeeld een koppeling tussen een bedrijfkritisch programma en de browser. En dan gaan de mensen echt niet voor het hele internet het een gebruiken en voor die bedrijfsprocessen de ander.

Het is een mooi streven om IE6 uit te bannen, ik zou niets liever willen, maar het is gewoon niet mogelijk. Het enige wat er op zit is dus om je projecten IE6-compatible te maken. Als je dat niet doet doe je je klant en je project te kort.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

10/03/2009 14:29:00
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.