COUNT() or mysql_num_rows

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jasper DS

Jasper DS

27/12/2010 14:53:09
Quote Anchor link
wat is het beste, COUNT() of mysql_num_rows?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 05:21:45
 
Bart V B

Bart V B

27/12/2010 15:12:54
Quote Anchor link
Dat ligt er maar net aan hoe je het wil gebruiken.
Laat eens de query zien zoals jij die voor ogen hebt. ;)

HINT: COUNT is een (hopelijk schrijf ik het goed) aggerate functie dus daar mag je GROUP BY bij gebruiken..
 
Kris Peeters

Kris Peeters

27/12/2010 15:13:21
Quote Anchor link
In welke context?

Indien je enkel wil weten hoeveel records er zijn, gebruik je count().

Indien je de gegevens nodig hebt van een aantal records, en dus iets zal hebben als while ($row = mysql_fetch_array()) ... dan kan je mysql_num_rows gebruiken.
 
Aad B

Aad B

27/12/2010 15:19:35
Quote Anchor link
Het is eenvoudig: als je alleen maar wilt tellen gebruik je count(*) met eventueel een where clausule. Je haalt verder geen gegevens (records) over naar php en dat is dus efficient. Heb je de records ook nodig dan haal je ze wel op en kan je mysql_num_rows desgewenst gebruiken. Je hebt dan weer geen gegroepeerde aantallen zoals bij count(*) group by
 
Jasper DS

Jasper DS

27/12/2010 16:18:19
Quote Anchor link
ok
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.