Datum vandaag in formulier opslaan database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marco van o

marco van o

24/11/2009 11:47:00
Quote Anchor link
Hey, Ik heb een vraag... Misschien een beetje een domme vraag...

Maar goed, ik ben nu bezig met een formulier en in dat formulier zit "datum aanvraag" en dat moet altijd op de datum van vandaag zijn, deze moet ook weg geschreven worden met het formulier naar mijn database.

De datum van vandaag heb ik nu staan in javascript, maar dit werkt niet met input.

Dit is mijn code:

<input type="text" tabindex="9" size="20" id="date">
<script name=mutatiedatum type="text/javascript">
window.onload=function()
{
var output=document.getElementById('date');
output.disabled=true;
var mydate=new Date(),
month=mydate.getMonth(),
day=mydate.getDate(),
year=mydate.getYear();
output.value = (day<10?'0'+day:day)+'-'+(month<10?'0'+month:month)+'-'+year;
}
</script>


En ik ben nog niet zo'n ster in php
 
PHP hulp

PHP hulp

19/09/2024 03:59:50
 
- SanThe -

- SanThe -

24/11/2009 11:53:00
Quote Anchor link
Voor php date().
En voor sql NOW().
 
Marco van o

marco van o

24/11/2009 12:25:00
Quote Anchor link
Thanks, ik ga er mee aan de slag.
 
Robin Avoort

Robin Avoort

24/11/2009 15:05:00
Quote Anchor link
mssql gebruikt GETDATE() voor de huidige datum :)
 
Marco van o

marco van o

24/11/2009 15:30:00
Quote Anchor link
GETDATE() is voor de datum EN tijd als ik het goed heb.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2009 15:33:00
Quote Anchor link
NOW() geeft in MySQL een DATETIME. Wil je alleen een DATE, gebruik dan CURDATE ()
 
Marco van o

marco van o

25/11/2009 09:29:00
Quote Anchor link
Ik begruik nu "CURDATE()" alleen hij slaat letterlijk "CURDATE()"op.


Je moet hem toch op deze manier invullen?

$sql="INSERT INTO mutatie_a (id, naam, BSN_nummer, afdeling, mutatiedatum )
VALUES
(' ','$_POST[naam]','$_POST[BSN_nummer]','$_POST[afdeling]','CURDATE()' ) ";

Of maak ik nu een hele domme fout?
 
- Roland -

- Roland -

25/11/2009 09:38:00
Quote Anchor link
Nee hoor,

maar je moet de quotes om CURDATE() weghalen.

( anders 'denkt' mysql dat je het als letterlijke string in de dB wilt zetten en het is een mysql functie die uitgevoerd met worden)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Roland -
 
Marco van o

marco van o

25/11/2009 09:51:00
Quote Anchor link
Bedankt, hij werkt!
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

25/11/2009 10:12:00
Quote Anchor link
roland schreef op 25.11.2009 09:38:
Nee hoor,

maar je moet de quotes om CURDATE() weghalen.

( anders 'denkt' mysql dat je het als letterlijke string in de dB wilt zetten en het is een mysql functie die uitgevoerd met worden)
Komt dit ook niet doordat de kolom waar wordt opgeslagen een VARCHAR is? Zou MySQL echt zo krom zijn date die een string kan opslaan in een DATE-veld?
 
- Roland -

- Roland -

25/11/2009 10:30:00
Quote Anchor link
Nee, lijkt me niet, mysql zal eerst de query evalueren (wat moet ik er mee gaan doen...) , en als ie dan waarde tussen quotes tegenkomt hoeft/wordt dat niet geevalueerd/uitgevoerd.
Het daadwerkelijk in de dB zetten gebeurd daarna * en dan worden ook controles uitgevoerd, voorzover die worden uitgevoerd. Van een te lange string wordt alleen het begin dat past in de dB opgeslagen, rest is weg!
Die string in een DATE-veld? ja, misschien propt ie dat er ook gewoon in..... ?
probeer het eens !


*ps dat lijkt mij de waarschijnlijke gang van zaken
 
Marco van o

marco van o

25/11/2009 10:54:00
Quote Anchor link
Alleen nog één klein dingetje, hij slaat het op als Y-M-D. maar het liefst wil ik het als, D-M-Y. of kan ik dat gewoon aangeven als ik mijn gegevens weer opvraag van uit de tabel?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

25/11/2009 11:10:00
Quote Anchor link
Marco, je moet er een date type van maken. Dan kun je met het uitlezen bepalen wat er in komt te staan. (zoals hierboven al wordt aangegeven lijkt het erop dat je een varchar/text/o.i.d. type gebruikt)
 
Marco van o

marco van o

25/11/2009 11:15:00
Quote Anchor link
Klopt, maar ik heb er nu een datetype van gemaakt.

En alles werkt naar mijn zin!

Bedankt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.