Div's niet laten zien, met tijdscript.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ernesto Bleijenberg

Ernesto Bleijenberg

03/01/2014 19:27:30
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een code gemaakt waarbij ik op verschillende tijden een nieuwe div laat zien. Alleen hij laat nu alle div's zien, terwijl dat er maar een moet zijn, die hij in de javascript moet oppakken. Hier de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
<html><head>
<script type="text/javascript">

var d = new Date();
var iUur = d.getHours(); //Zondag is 0
var iWeekDag = d.getDay(); // Huidig uur

$("div.header").hide(0)

if (iWeekDag == 0) {
    //zondag
    if (iUur >= 23) {
        // na 11 uur
        $("#info").show(0);
    } else if (iUur >= 18) {
        // tussen 18 en 23 uur
        $("#info").show(0);
    } else {
        //voor 18 uur
        $("#info").show(0);
    }

} else if (iWeekDag == 1) {
    //maandag
    if (iUur >= 23) {
        // na 11 uur
        $("#info").show(0);
    } else if (iUur >= 18) {
        // tussen 18 en 23 uur
        $("#info").show(0);
    } else {
        //voor 18 uur
        $("#info").show(0);
    }

} else if (iWeekDag == 2) {
    //dinsdag
    if (iUur >= 23) {
        // na 11 uur
        $("#info").show(0);
    } else if (iUur >= 18) {
        // tussen 18 en 23 uur
        $("#info").show(0);
    } else {
        //voor 18 uur
        $("#info").show(0);
    }
} else if (iWeekDag == 3) {
    //woensdag
    if (iUur >= 23) {
        // na 23 uur
        $("#morgen").show(0);
    } else if (iUur >= 13) {
        // tussen 13 en 23 uur
        $("#morgen").show(0);
    } else {
        //voor 13 uur
        $("#info").show(0);
    }
} else if (iWeekDag == 4) {
    //donderdag
    if (iUur >= 23) {
        // na 23 uur
        $("#end").show(0);
    } else if (iUur >= 21) {
        // tussen 21 en 23 uur
        $("#LIVE").show(0);
    } else if (iUur >= 20) {
        // tussen 20 en 21 uur
        $("#begin").show(0);
    } else {
        //voor 20 uur
        $("#vandaag").show(0);
    }
} else if (iWeekDag == 5) {
    //vrijdag
    if (iUur >= 23) {
        // na 11 uur
        $("#info").show(0);
    } else if (iUur >= 18) {
        // tussen 18 en 23 uur
        $("#info").show(0);
    } else {
        //voor 18 uur
        $("#info").show(0);
    }
} else if (iWeekDag == 6) {
    //zaterdag
    if (iUur >= 23) {
        // na 23 uur
        $("#endhh").show(0);
    } else if (iUur >= 21) {
        // tussen 21 en 23 uur
        $("#hh").show(0);
    } else if (iUur >= 20) {
        // tussen 20 en 21 uur
        $("#zometeenhh").show(0);
    } else {
        //voor 20 uur
        $("#info").show(0);
    }
}
>  

</script>
</head>
<body>
<div class="header" id="info">Elke donderdagavond van 21:00-23:00 uur op AAFM</div>
<div class="header" id="LIVE">The YoungZones is LIVE! Kijk <a href="/live.html"> hier</a> mee!</div>
<div class="header" id="end">De uitzending is net afgelopen, volgende week weer!</div>
<div class="header" id="endhh">De herhaling is net afgelopen, donderdag zijn we er weer!</div>
<div class="header" id="begin">Binnen een uur zijn we weer bij je!</div>
<div class="header" id="morgen">Morgenavond tussen 21:00-23:00 uur zijn we er weer!</div>
<div class="header" id="hh">Nu LIVE: De herhaling van donderdagavond.</div>
<div class="header" id="vandaag">Vanavond tussen 21:00-23:00 uur zijn we er weer!</div>
<div class="header" id="zometeenhh">Vanaf 21u LIVE: De herhaling van donderdagavond.</div>
</body></html>


Wie kan het probleem vinden?
Alvast bedankt!

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken. De quote-tags zijn uitsluitend bedoeld voor citeren van tekst.
Gewijzigd op 03/01/2014 19:46:27 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 06:21:27
 
- SanThe -

- SanThe -

03/01/2014 19:44:41
Quote Anchor link
Dat Javascript wordt direct als eerste gestart. Het lijkt mij dat dat dan niet werkt omdat de html nog niet geladen is.
 
Ernesto Bleijenberg

Ernesto Bleijenberg

03/01/2014 19:53:42
Quote Anchor link
- SanThe - op 03/01/2014 19:44:41:
Dat Javascript wordt direct als eerste gestart. Het lijkt mij dat dat dan niet werkt omdat de html nog niet geladen is.

Maar als ik ze omdraai gebeurt precies hetzelfde...
 
- SanThe -

- SanThe -

03/01/2014 20:04:59
Quote Anchor link
Heb je jquery wel geladen?
 
Ernesto Bleijenberg

Ernesto Bleijenberg

03/01/2014 20:28:02
Quote Anchor link
- SanThe - op 03/01/2014 20:04:59:
Heb je jquery wel geladen?


Uhm, nee. Maar hoe?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/01/2014 08:40:29
Quote Anchor link
Ernesto Bleijenberg op 03/01/2014 20:28:02:
Uhm, nee. Maar hoe?

Google al eens geprobeerd? ;-)

Er zijn nog steeds (al zijn het er misschien weinig) die javascript hebben uitgeschakeld.

Wat is de bedoeling bij bv vrijdag? Het lijkt me dat daar, ongeacht het tijdstip, dezelfde div getoond gaat/moet worden. Waarom dan al die if-statements?
Op woensdag wordt in 2 van de 3 uitkomsten ook dezelfde div getoond, of zie ik het verkeerd?
 
E WNSMA

E WNSMA

04/01/2014 10:46:08
Quote Anchor link
Enige wat jij nodig hebt is laden van het script om hide, show etc te laten werken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.10.2/jquery.min.js"></script>  


Zet je code tussen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14

$(document).ready(function () {

var d = new Date();
var iUur = d.getHours(); //Zondag is 0
var iWeekDag = d.getDay(); // Huidig uur

$("div.header").hide()

if (iWeekDag == 0) {

Code code code code.

]); // sluiten van


en je script zal werken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.