Domein beveiligen met wachtwoord
Op welk script doelt Adoptive Solution dan?
Ik moest even zoeken waar hij het over had. Het script staat op de uitleg van 'echo' op php.net. En volgens mijn ging het daar totaal niet over.
Duurt bij Strato een eeuwigheid voordat je een antwoord krijgt waar je ook niets mee kan. Dat schiet niet op.
Bij de provider die ik op het oog heb, wordt mijn huidige website gratis overgezet en heb ik een admin site ter beschikking waarop in instellen van een directory password beveiliging met een klik is geregeld.
Aangezien ik de huidige provider pas een 4 dagen actief heb, kan ik nog gebruikmaken van het herroepingsrecht.
Bovendien kan ik bij de nieuwe provider heel gemakkelijk een backup maken van de hele website. Dat is Bij Strato ook erg lastig.
Heb je al een provider op het oog? Persoonlijk vind ik het DirectAdmin platform die veel webhostings ondersteunen makkelijk werken.
Zij hebben een admin pagina die ik bedoel. makkelijk dit soort scripts installeren en ze verhuizen gratis de huidige website naar de nieuwe server. Hoef ik maar ook niet meer druk over te maken. Backup maken ook geen probleem.
Ga zometeen maar eens een hostingpakket daar aanvragen.
Hoop dat ze dat verhuizen een beetje goed doen want er zitten vele uren in mijn huidige website met bijbehorende plugins.
Ik zou dan wel afspreken dat ze de boel alleen kopiëren. Want als ze alles alleen verhuizen, en ze vergeten wat. Dan ben je wat kwijt.
Ben in ieder geval alvast een backup aan het maken via filezille naar mijn eigen computer
Ik heb aardig wat ervaring met STRATO en werkt prima. Jij hebt blijkbaar een webpakket gehuurd, maar je kunt er ook een Server (Linux VPS) huren. Betaal je 9 euro per maand voor. Daar zit dus ook Plesk bij (naar mijn mening het beste beheerpanel van dit moment) en je hebt onbeperkt traffic en 200GB schijfruimte. In Plesk kun je dus ook met 1 druk op de knop een directory beveiligen. Back-ups is allemaal volledig automatisch geregeld en heb je dus geen omkijken naar. Je hebt dan dus een volledig eigen server waarop je alles zelf naar hartenlust kunt instellen zoals jij het wil.
Het is dus vraag of het geld voor een VPS wel waard is voor het doeleinde van een website. Wel is het voordeel dat je zo goed als vrij bent in wat je maar wilt.
Klopt wat je zegt, maar omdat er een beheerpanel als Plesk aan vastzit, kun je heel veel dingen zelf regelen. Zelfs alle serverupdates kun je tegenwoordig vanuit Plesk uitvoeren. En er worden automatisch back-ups gemaakt, ik meen van de afgelopen 10 dagen. Dus als er iets fout gaat log je even in op de klantenlogin en zet je met een druk op de knop je back-up terug.
Zou jammer zijn als ze nu naar een andere host gaat waar ze straks weer tegen allerlei problemen aanloopt, dus vandaar mijn inbreng.
De hostings die DirectAdmin of Plesk gebruiken bieden wel mogelijkheden m.b.t. backuppen. En anders kan je het altijd navragen.
Gewijzigd op 11/03/2018 16:05:17 door - Ariën -
Daar zou ik niet zo zeker van zijn. Plesk (Onyx, de nieuwste versie) toont ook gewoon Linux-updates.
Ik ben echter geen techneut! begrijp 90% van wat jullie allemaal roepen helemaal niet.
Vandaar dat ik echt voor een eenvoudige oplossing moet gaan.
Ik heb inmiddels een account aangemaakt waarin ik zo'n adminphp menu heb welke ik prima kan begrijpen.
Beveiliging van een map is dan ook zeer eenvoudig. werkt meteen.
Alleen het overdenken van mijn (WP)website en plugins is te ingewikkeld voor me. Gelukkig biedt de nieuwe provider een service hiervoor. Heb nl erg veel werk zitten in die site. Heb al eens geprobeerd te stoeien met wp-clone of Duplicator maar daar kom ik nog niet helemaal uit. Probleem is dat mijn huidige url nog gekoppeld zit aan mijn ouder provider en mijn nieuwe website dus nog niet werkt. tja......en dan is daar de enorme leek die weer niet verder weet.
Ik hoor jullie al roepen: domme doos, blijf er dan ook vanaf!
Maar hey, ik wil graag leren en ik heb andere kwaliteiten :-)
Maar je nieuwe provider ondersteunt wel beveiligde directories?