formulier nieuwe pagina maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2011 15:26:55
Quote Anchor link
Jij zegt dat je pagina's in MySQL aanmaakt, dat doet dit script ook...
kan je anders eens wat duidelijker zijn WAT er NIET lukt?

Met reacties zoals: 'lukt niet', 'werkt niet', 'kan niet'... kunnen wij echt niks. Ook werkt mijn glazen bol niet, zoals ik je liet zien.
Gewijzigd op 06/05/2011 15:28:44 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

16/09/2024 21:45:37
 
Sven video

sven video

06/05/2011 15:27:28
Quote Anchor link
formulier kan ik wel naar sql linken alleen ik kan geen automatiese pagina dat lukt niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2011 15:28:19
Quote Anchor link
AAAARCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

**zucht**

**snik**
**snik**
Gewijzigd op 06/05/2011 15:29:08 door - Ariën -
 
Sven video

sven video

06/05/2011 15:29:43
Quote Anchor link
ik wil dat me formulier en verbinding maakt en een nieuwe pagina maakt met de inhoud die je in het formulier hebt gegeven
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2011 15:30:29
Quote Anchor link
Ik heb je toch een script gegeven? Heb je er al naar gekeken?
Heb je al wat geprobeerd?
 
Maikel  B

Maikel B

06/05/2011 15:31:51
Quote Anchor link
Leer alsjeblieft ABN (Algemene Beschaafd Nederlands) praten want ik begrijp er niks van

Quote:
alleen ik kan geen automatiese pagina lukt niet

Huh? wat?


Dus eigenlijk wil je gewoon een soort kleine cms?

Pagina titel en inhoud in een formulier typen en versturen
En dat je dan in je menu een extra titel erbij krijgt die je dan naar de door jouw aangemaakte pagina doorstuurt?
Gewijzigd op 06/05/2011 15:33:14 door Maikel B
 
Sven video

sven video

06/05/2011 15:34:00
Quote Anchor link
- Aar - op 06/05/2011 15:30:29:
Ik heb je toch een script gegeven? Heb je er al naar gekeken?
Heb je al wat geprobeerd?

nee sorry
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2011 15:34:12
Quote Anchor link
Heh?

- Aar - op 04/05/2011 18:28:56:



Sven video op 04/05/2011 19:14:59:
bedankt het is gelukt



Waarom zou dit wat je wilt dan niet lukken?
 
Chris -

Chris -

06/05/2011 15:34:29
Quote Anchor link
Nog even en hier gaat een slot op. Formulier je vraag, probeer zelf ook eens wat.

Lukt het niet of wil je er verder geen moeite in steken, maak dan een vacature aan.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2011 15:35:11
Quote Anchor link
Sven video op 06/05/2011 15:34:00:
- Aar - op 06/05/2011 15:30:29:
Ik heb je toch een script gegeven? Heb je er al naar gekeken?
Heb je al wat geprobeerd?

nee sorry

Nee? Doe dat dan ook eens i.p.v. te mekkeren dat het niet lukt.
Gewijzigd op 06/05/2011 15:36:46 door - Ariën -
 
Sven video

sven video

06/05/2011 15:42:38
Quote Anchor link
lukt niet
dit is de link:
http://www.svenvideo.xtreemhost.com/atracties/index3.php

dit het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
   mysql_connect("sql202.xtreemhost.com", "xth_7502115", "******") or die(mysql_error());
   echo "welkom op svenvideo<br/>";
 
   mysql_select_db("xth_7502115_svenvideo") or die(mysql_error());
  
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
// zorg er voor dat je eerst een connectie aan hebt gemaakt met mysql_connect() en mysql_select_db()
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
    
    $sql = "
    INSERT INTO paginas (naam, tekst, datum)
    VALUES (
    '"
.mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."',
    '"
.mysql_real_escape_string($_POST['tekst'])."',
    '"
.mysql_real_escape_string($_POST['datum'])."')
    "
;

    $result = mysql_query($sql);
    if($result) {
        echo "Invullen is gelukt";
    }
else {
        echo "Invullen is niet gelukt: ".mysql_error();
    }
}
else {
echo

"uw naam:"<input type="text" name="naam">
"title:"<input type="text" name="title">
"datum:"<input type="text" name="datum">
"text:"<textarea rows="5" cols="20" name="text" wrap="physical">hier uw text</textarea>
"cijfer:"<input type="text" name="cijfer">
<
input type="submit" name="verzenden" value="verzenden">;
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2011 15:43:43
Quote Anchor link
Quote:
lukt niet

WAT zei ik je nou?????????????????

Anyway, kijk eens naar de kleurverloop onderaan het script. Je gebruikt binnen een double-quoted echo, een doublequote in je HTML, en dan werkt het inderdaad niet.

Oplossing, gebruik in je HTML een single-quote, of escpe de boel door voor de " in je HTML er een voor te zetten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo "<input type=\"submit\">";
// of...
echo "<input type='submit'>";
?>

En vergeet je echo niet af te sluiten met een "
Gewijzigd op 06/05/2011 15:48:46 door - Ariën -
 
Sven video

sven video

06/05/2011 15:45:35
Quote Anchor link
kan je het aanpassen dat hij het wel doet?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2011 15:46:51
Quote Anchor link
Zie mijn reactie hierboven, en kap met die reacties van 'kan niet', 'werkt niet'. Je kan heus wel vertellen WAT er WEL gebeurd.
Gewijzigd op 06/05/2011 15:47:06 door - Ariën -
 
Gerhard l

gerhard l

06/05/2011 15:48:40
Quote Anchor link
je ziet toch wat Aar doet?
probeer het zelf nou ook eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
//jij doet
echo "<input type="submit">";

//aar doet: je ziet de verschillen in kleur toch wel?
echo "<input type=\"submit\">";
// of...
echo "<input type='submit'>";
?>
 
Sven video

sven video

06/05/2011 15:48:52
Quote Anchor link
ow sorry
 
- SanThe -

- SanThe -

06/05/2011 15:49:59
Quote Anchor link
- Aar - op 06/05/2011 15:43:43:
OPlossing, gebruik in je HTML een single-quote, of escpe de boel door voor de " in je HTML er een voor te zetten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo "<input type=\"submit\">";
// of...
echo "<input type='submit'>";
?>

En vergeet je echo niet af te sluiten met een "


Andersom is beter en geeft ook nog valid html.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<input type="submit">';
?>
Gewijzigd op 06/05/2011 15:50:36 door - SanThe -
 
Sven video

sven video

06/05/2011 15:59:25
Quote Anchor link
wat doe ik nou weer fout?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
// zorg er voor dat je eerst een connectie aan hebt gemaakt met mysql_connect() en mysql_select_db()
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {

    $sql = "
    INSERT INTO paginas (naam, tekst, datum)
    VALUES (
    '"
.mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."',
    '"
.mysql_real_escape_string($_POST['tekst'])."',
    '"
.mysql_real_escape_string($_POST['datum'])."')
    "
;

    $result = mysql_query($sql);
    if($result) {
        echo "Invullen is gelukt";
    }
else {
        echo "Invullen is niet gelukt: ".mysql_error();
    }
}
else {
echo  '"uw naam:"<input type="text" name="naam">
"title:"<input type="text" name="title">
"datum:"<input type="text" name="datum">
"text:"<textarea rows="5" cols="20" name="text" wrap=vphysical">hier uw text</textarea>
"cijfer:"<input type='
text' name="cijfer">
<input type="submit" name="verzenden" value="verzenden">'
;
}

?>


Toevoeging op 06/05/2011 16:00:08:

Sven video op 06/05/2011 15:59:25:
wat doe ik nou weer fout?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
// zorg er voor dat je eerst een connectie aan hebt gemaakt met mysql_connect() en mysql_select_db()
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {

    $sql = "
    INSERT INTO paginas (naam, tekst, datum)
    VALUES (
    '"
.mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."',
    '"
.mysql_real_escape_string($_POST['tekst'])."',
    '"
.mysql_real_escape_string($_POST['datum'])."')
    "
;

    $result = mysql_query($sql);
    if($result) {
        echo "Invullen is gelukt";
    }
else {
        echo "Invullen is niet gelukt: ".mysql_error();
    }
}
else {
echo  '"uw naam:"<input type="text" name="naam">
"title:"<input type="text" name="title">
"datum:"<input type="text" name="datum">
"text:"<textarea rows="5" cols="20" name="text" wrap=vphysical">hier uw text</textarea>
"cijfer:"<input type='
text' name="cijfer">
<input type="submit" name="verzenden" value="verzenden">'
;
}

?>


in het scherm komt serverfout ht
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2011 16:00:12
Quote Anchor link
Hetzelfde, maar dan met een single-quotes echo.

Zie lijn 24.
Oplossing: Kijk en vergelijk....
Gewijzigd op 06/05/2011 16:00:52 door - Ariën -
 
Sven video

sven video

06/05/2011 16:01:19
Quote Anchor link
Sven video op 06/05/2011 15:59:25:
wat doe ik nou weer fout?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
// zorg er voor dat je eerst een connectie aan hebt gemaakt met mysql_connect() en mysql_select_db()
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {

    $sql = "
    INSERT INTO paginas (naam, tekst, datum)
    VALUES (
    '"
.mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."',
    '"
.mysql_real_escape_string($_POST['tekst'])."',
    '"
.mysql_real_escape_string($_POST['datum'])."')
    "
;

    $result = mysql_query($sql);
    if($result) {
        echo "Invullen is gelukt";
    }
else {
        echo "Invullen is niet gelukt: ".mysql_error();
    }
}
else {
echo  '"uw naam:"<input type="text" name="naam">
"title:"<input type="text" name="title">
"datum:"<input type="text" name="datum">
"text:"<textarea rows="5" cols="20" name="text" wrap=vphysical">hier uw text</textarea>
"cijfer:"<input type='
text' name="cijfer">
<input type="submit" name="verzenden" value="verzenden">'
;
}

?>


in het scherm komt serverfout http-fout 500
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.