function herkent input niet ....?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mar kla

mar kla

25/08/2024 12:30:06
Quote Anchor link
één van de functions die ik gebruik herkent de input niet....denk ik.

De variabele seasonname wordt met een $_Get "binnengehaald"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if(isset($_GET['id']))
    {
    $seasonname =  $_GET['id'];}
    else
    {
    $seasonname= (showsseasonname ($as_current_season_id));}


al is een echo $seasonname doe dan zie ik ook de waarde
Maar als ik daarna via een function op basis van die seasonname de season_id wil ophalen gebeurt er niks.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$season_id = showseason_id($seasonname);



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
function showseason_id($id)
 {
$sqlseason_id = mysql_query
("SELECT
s.Season_ID AS season_id
FROM af_seasons s
WHERE s.Season_Name=".$id."") or die ( mysql_error( ) );

while($record = mysql_fetch_array($sqlseason_id))
{
$season_id = $record['season_id'];
return $season_id;
}
}


De waarde van seasonname zal altijd en waarde hebben zoals 2023-2024 of 2024-2025 etc

Oke 2023-2024=1 idem geldt voor 2024-2025=1

Maar ik heb al geprobeerd de tussen " " te zetten, dus showseason_id("$id")

kan iemand mij vertellen waar ik de mist in ga?
 
PHP hulp

PHP hulp

13/09/2024 13:57:42
 
Ivo P

Ivo P

25/08/2024 21:49:31
Quote Anchor link
aangenomen dat je zo'n oude php versie gebruikt dat de mysql functies nog bestaan

probeer zo veel mogelijk variabelen te echo-en
ook de query.

Toevoeging op 25/08/2024 21:50:45:

zet daarvoor de query eerst in een var en doe daarna mysql_query($var)
 
Mar kla

mar kla

25/08/2024 21:57:36
Quote Anchor link
Een Functie is toch niet "oud"?
Het is toch een stukje script dat je aan kan roepen om een waarde te laten berekenen of een query uit te voeren, toch ?

dit zijn de versie gegevens van de server:
Apache/2.4.41 (unbutu)
unbutu 2.23
Php 7.4.3-4

Edit:
Het integraal quoten van het eerste voorgaande bericht is onnodig.
Gewijzigd op 25/08/2024 22:41:05 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/08/2024 22:43:38
Quote Anchor link
De mysql_functie werd in PHP 5.5.0 afgekeurd en in PHP 7.0.0 verwijderd. Tegenwoordig gebruik je mysqli, of PDO.
Ik vind het wel bijzonder dat je er nu opeens tegenaan lijkt te lopen, want de actieve support van PHP 5.5 stopte op 10 juli 2016 en PHP 7.0 kwam op 3 december 2015 uit.
Gewijzigd op 25/08/2024 22:45:51 door - Ariën -
 
Mar kla

mar kla

25/08/2024 22:50:16
Quote Anchor link
Ai oeps OKE!! Dat is dan duidelijk :-(

Ik zit dus met oud zooi. die ik zelf in elkaar gezet heb :-|

Vraagje : wat is het advies? overal "even" mysql_query door mysqli vervangen?
Of een goede tutorial/cursus PDO te volgen?

nog even een toevoeging;
Werkt het principe :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$season_id = showseason_id($seasonname);
dan ook niet meer op die manier?
Gewijzigd op 25/08/2024 22:55:33 door mar kla
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/08/2024 22:55:52
Quote Anchor link
Op PHPhulp natuurlijk:
https://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/mysqli-een-nieuwe-manier-van-interactie-tussen-php-en-mysq/533/


Of check deze 'boilerplate' eens die ik verder heb uitgewerkt nadat WouterJ ermee begonnen was.
https://github.com/arienclaij/sql-boilerplate

In veel gevallen is het een kwestie van een 'i' toevoegen, maar let wel op de argumenten van de functies. Die zijn soms omgewisseld, of er zijn extra argumenten verplicht, zoals een identifier met de connectie. Persoonlijk raad ik de objectgeoriënteerde manier aan, met bijv. $mysqli->query("SELECT bla FROM iets WHERE dingetje='zo'").
Gewijzigd op 25/08/2024 22:56:02 door - Ariën -
 
Mar kla

mar kla

25/08/2024 23:00:33
Quote Anchor link
Domme vraag ook eigenlijk van me, waar ik een tutorial kan vinden :-)

Deze had ik ook gevonden :-)

https://stackoverflow.com/questions/1390607/how-to-change-mysql-to-mysqli

Dat wordt dus een paar uurtjes RTFT


U Wordt bedankt :-) :-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/08/2024 23:01:17
Quote Anchor link
Thanks! Succes!
Gewijzigd op 25/08/2024 23:01:31 door - Ariën -
 
Mar kla

mar kla

26/08/2024 14:55:55
Quote Anchor link
@Ariën

Je tutorial ben ik aan het doorlezen en gelijk op een test omgeving aan het uittesten

Maar ik heb nog één vraagje:
In de huidige live omgeving heb ik een bestand "inc-functions.php" staan.
Daar staan scripts in die ik vanuit andere *.php bestanden binnen de website aanroep. bijvoorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
function clean-url ($old-url)
*
Zoek    etc
vervangen door e o u  etc
*
return $new-url;


maar er is ook een simpele $date-today()

In de index.php doe ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
include_once "inc-functions.php";


Daardoor zijn die scripts vanuit ieder ander php srcipt op te roepen en uit te voeren.

Uiteraard moeten ik de queries in die functions ook naar msqli_* omzetten

Maar kan ik het zo ook in de nieuwe situatie blijven doen?
Gewijzigd op 26/08/2024 14:58:16 door mar kla
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/08/2024 18:15:34
Quote Anchor link
Geen probleem.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.