installatie LAMP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »
Joyce M

Joyce M

23/02/2024 16:47:20
Quote Anchor link
Ik ben na een aantal jaren weg weer eens begonnen met php en wil een testenvironment maken op mijn pc. Ik heb een computer draaien met linux mint. Ik heb apache en php8.1 geïnstalleerd en geconfigureerd met behulp van de OceanDigital site.
Apache draait en PHP ook. Ik heb de virtualhost ook draaiende. Alleen nu het probleem: Ik heb een testpagina gemaakt en opgeslagen als test.php. Ik heb in die pagina wat HTML verwerkt en wat PHP. Nu wordt alles wat in HTML staat uitgevoerd, maar niet dat wat via PHP uitgevoerd moet worden.
Dus: <p>Hallo</p> komt op het scherm in de browser, maar <p>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "Hello"; ?>
</p> niet.
Wat gaat hier mis?
 
PHP hulp

PHP hulp

15/09/2024 00:42:16
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2024 18:07:42
Quote Anchor link
Werkt dit wel?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
phpinfo();
?>


Zo niet, dan ben ik benieuwd hoe je alles geïnstalleerd hebt, en welk stappenplan?
Normaal als je apt-get, yum of dnf gebruikt dan is alles gewoon werkend.
 
Joyce M

Joyce M

23/02/2024 19:14:37
Quote Anchor link
De stappen die ik uitgevoerd heb.
In de terminal:
Quote:
sudo apt update
sudo apt install apache2
sudo ufw app list:
Aplications available:
Apache
Apache Full
Apache Secure
CUPS
sudo ufw allow 'Apache'
sudo ufw status:
Status: active

To Action From
----- ------ -----
22/tcp ALLOW Anywhere
80 ALLOW Anywhere
443 ALLOW Anywhere
Apache ALLOW Anywhere
22/tcp (v6) ALLOW Anywhere (v6)
80 (v6) ALLOW Anywhere (v6)
443 (v6) ALLOW Anywhere (v6)
Apache (v6) ALLOW Anywhere (v6)
sudo systemctl status apache2:
apache2.service - The Apache HTTP Server
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/apache2.service; enabled; vendor preset: enabled)
Active: active (running) since Fri 2024-02-23 14:37:08 CET; 3h 40min ago
Docs: https://httpd.apache.org/docs/2.4/
Process: 928 ExecStart=/usr/sbin/apachectl start (code=exited, status=0/SUCCESS)
Process: 5151 ExecReload=/usr/sbin/apachectl graceful (code=exited, status=0/SUCCESS)
Main PID: 971 (apache2)
Tasks: 8 (limit: 16530)
Memory: 7.4M
CPU: 1.009s
CGroup: /system.slice/apache2.service
?? 971 /usr/sbin/apache2 -k start
??5155 /usr/sbin/apache2 -k start
??5156 /usr/sbin/apache2 -k start
??5157 /usr/sbin/apache2 -k start
??5158 /usr/sbin/apache2 -k start
??5159 /usr/sbin/apache2 -k start
??6060 /usr/sbin/apache2 -k start
??6079 /usr/sbin/apache2 -k start

feb 23 14:37:08 ZenBook systemd[1]: Starting The Apache HTTP Server...
feb 23 14:37:08 ZenBook apachectl[944]: AH00558: apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.1.1. Set the 'ServerName? directive globally to suppress this message
feb 23 14:37:08 ZenBook systemd[1]: Started The Apache HTTP Server

In the browser:
Quote:
http://your_server_ip
returns: the apache2 default page correctly

In de /var/www/html directory heb ik aangemaakt: /test.nl/public_html/test.php
De /etc/apache2.conf file heb ik ongewijzigd gelaten .
In /etc/sites-available/test.nl.conf toegevoegd:
ServerAdmin [email protected]
ServerName test.nl
ServerAlias www.test.nl
DocumentRoot /var/www/html/test.nl/public_html

In de terminal:
sudo a2dissite 000-default.conf
sudo a2ensite test.nl.conf
sudo systemctl restart apache2
sudo apache2ctl configtest:
AH00558: apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.1.1. Set the 'ServerName? directive globally to suppress this message
Syntax OK

sudo nano /etc/hosts:
7.0.0.1 localhost
127.0.1.1 ZenBook
192.168.43.89 test.nl

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters

In de file test.php staat dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<!DOCTYPE html>
<html>
    <head><title>TEST</title></head>
     <body>
       <div><h2>Dit is de test.php pagina in de directory van /var/www/html/test.nl/public_html/</h2></div>
      <div><h1><?php echo "Dit is de test.php pagina in de directory van /var/www/html/test.nl/public_html/"; ?></h1></div>
          <?php phpinfo(); ?>
    </body>
</html>

In de browser met localhost zie ik:
Dit is de test.php pagina in de directory van /var/www/html/test.nl/public_html/

Dus geen code die tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
staat
Gewijzigd op 24/02/2024 10:47:12 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2024 20:33:07
Quote Anchor link
Dat is wel heel opmerkelijk. Is dat wat je ziet de letterlijke broncode (rechtsklik - > bron bekijken) volgens de browser?

Of zie je het direct staan? In dat geval sta je denk ik opgemaakte code te copy-pasten.
Gewijzigd op 23/02/2024 20:33:42 door - Ariën -
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 08:43:03
Quote Anchor link
De inhoud van test.php is door mij aangemaakt en zie ik ook zo letterlijk in de broncode, maar dus niet op de pagina in de browser. Alles wat PHP is blijft blank.
Gewijzigd op 24/02/2024 08:46:37 door Joyce M
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 10:45:22
Quote Anchor link
Kort gezegd:
Met deze code zie je dus enkel een heading en de tekst 'Dit staat buiten PHP-blokken.' op het eind?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<h1>PHPinfo</h1>
<?php
phpinfo();
echo "Hier staat iets!";
?>

Dit staat buiten PHP-blokken.


Erg vreemd dat de PHP-code gestript wordt?
Hoe bekijk je die pagina in je browser?
Gewijzigd op 24/02/2024 10:52:57 door - Ariën -
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 15:24:56
Quote Anchor link
- Ariën - op 24/02/2024 10:45:22:
Kort gezegd:
Met deze code zie je dus enkel een heading en de tekst 'Dit staat buiten PHP-blokken.' op het eind?

Erg vreemd dat de PHP-code gestript wordt?
Hoe bekijk je die pagina in je browser?


Dat is precies wat er gebeurt. Ik snap er niets van.
Ik gebruik Mozilla, eigenlijk net zoals ik willekeurig welke andere internet pagina bekijk.
O ja, ter verificatie heb ik de pagina ook geopend in Chromium en daar gebeurt precies hetzelfde.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 15:37:35
Quote Anchor link
Ik zie niet dat je PHP hebt geïnstalleerd. Maar dan zou je gewoon in de sourcecode in je browser je PHP-code moeten zien.

Instaleer PHP eens.
Gewijzigd op 24/02/2024 15:42:01 door - Ariën -
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 15:49:12
Quote Anchor link
Is geInstalleerd.

$ php -v
PHP 8.1.2-1ubuntu2.14 (cli) (built: Aug 18 2023 11:41:11) (NTS)
Copyright (c) The PHP Group
Zend Engine v4.1.2, Copyright (c) Zend Technologies
with Zend OPcache v8.1.2-1ubuntu2.14, Copyright (c), by Zend Technologies
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 17:33:22
Quote Anchor link
Nu pas? Of had je dat eerst al gedaan? Ik zie het niet in je stappenplan.

En wat gebeurt er als je een PHP script in de commandline uitvoert?
Gewijzigd op 24/02/2024 17:33:49 door - Ariën -
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 17:43:04
Quote Anchor link
Ik heb PHP direct na apache geinstalleerd. Moet ik wellicht in de PHP installatie nog iets aanpassen? Dat heb ik niet gedaan.

- Ariën - op 24/02/2024 17:33:22:
En wat gebeurt er als je een PHP script in de commandline uitvoert?

Bedoel je de commandline in de terminal? Hoe doe je dat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 17:48:22
Quote Anchor link
Hoe heb je PHP geinstalleerd?
Uitvoeren in de commandline kan met:
php script.php
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 17:59:44
Quote Anchor link
PHP geinstalleerd via de terminal met:
sudo apt install php

Met php script.php krijg ik een foutmelding. Dis heb ik even gegoocheld op php in de terminal. Dit is wat ik vond en gedaan heb met het volgende resultaat:
In de terminal:
$ php -a
Interactive shell

php > echo "hello world";
hello world
php >
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 18:03:24
Quote Anchor link
Welke foutmelding? Je moet dit script uiteraard zelf aanmaken.
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 18:39:16
Quote Anchor link
Gelukt. De opdracht test.php geeft in de terminal de tekst van test.php terug én de PHP-info. Misschien is hier iets in te vinden? Het PHP script wordt uitgevoerd dus.
$ php test.php
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>TEST</title>
</head>
<body>
<div><h2>Dit is de test.php pagina in de directory van /var/www/html/test.nl/public_html/</h2></div>
<div><h1>Dit is de test.php pagina in de directory van /var/www/html/test.nl/public_html/</h1></div>
phpinfo()
PHP Version => 8.1.2-1ubuntu2.14
(PHPINFO)**
</body>
</html>

(PHPINFO)**-> Hier krijg ik de PHP-info terug. Dat is heel veel tekst, dus nu nog even niet gekopieerd. Kun je daarin misschien iets vinden? Zal ik het posten?
Gewijzigd op 24/02/2024 18:40:57 door Joyce M
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 18:43:19
Quote Anchor link
Dus PHP werkt in de commandline perfect.
Ik heb het idee dat Apache er nog niks mee doet omdat je de PHP-Apache library niet hebt meegeïnstalleerd.

Dus verwijder PHP eens, en installeer het eens met de Apache lib erbij:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
apt remove php
apt install php libapache2-mod-php

En daarna even Apache herstarten.

Houd wel in gedachten dat PHP 8.1 enkel nog security updates krijgt.
Gewijzigd op 24/02/2024 18:46:10 door - Ariën -
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 18:57:55
Quote Anchor link
Gedaan.
Ik krijg een foutmelding voor de configuratie van libapache2-mod-php8.1 -> fout 1
Een afhankelijkheidsprobleem voorkomt dat de libapache2-mod-php8.1 geconfigureerd wordt.
E: Subprocess /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
Gewijzigd op 24/02/2024 19:09:45 door Joyce M
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 19:17:59
Quote Anchor link
Heb je PHP eerst verwijderd?

Verder zijn Nederlandse foutmeldingen best irritant met zoeken op internet :-P
Gewijzigd op 24/02/2024 19:19:54 door - Ariën -
 
Joyce M

Joyce M

25/02/2024 08:59:46
Quote Anchor link
Omdat de errormelding niet specifiek met LAMP te maken had, ben ik overnieuw begonnen. In plaats van $ sudo apt install php, heb ik nu $ sudo apt install php libapache2-mod-php gebruikt.
En het werkt! Daar zat dus de fout. Heel erg bedankt voor je hulp, ik kan weer vooruit.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/02/2024 09:32:25
Quote Anchor link
Fijn om te horen :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.