JSON Info ophalen vanaf website NS

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Donovan -

Donovan -

23/06/2024 16:11:55
Quote Anchor link
Vanaf de API van NS wil ik wat info ophalen om weer te geven in een tabel. Over het algemeen gaat het wel al, maar zodra ik verder in de array's wil gaan zoeken begrijp ik het niet meer. JSON Info die NS reisinfo ophaalt is (van 1 trein) bijvoorbeeld :Nu ben ik dus op zoek naar alle 'routeStations[1]' in de 2e array. Maar ik snap niet hoe. Uh.... Hulp aub? :D

Afbeelding

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
                    <?php echo "<table>" ?>
                    <tr>
                        <td style="width: 75px;"><b>Vertrek</b></td>
                        <td style="width: 400px;"><b>Naar/Opmerkingen</b></td>
                        <td style="width: 50px; text-align:center"><b>Spoor</b></td>
                        <td style="width: 100px;"><b>Trein</b></td>
                    </tr>

                    <?php                      
                    foreach ($data_departures as $key => $value) {
                        $date = new DateTimeImmutable($value['plannedDateTime']);
                        $PlannedDateTime    = $value['plannedDateTime'];
                        $ActualDateTime     = $value['actualDateTime'];
                        $Direction          = $value['direction'];
                        $PlannedTrack       = $value['plannedTrack'];
                        $ActualTrack        = $value['actualTrack'];
                        $TrainType          = $value['product']['longCategoryName'];
                        $Canceled           = $value['cancelled'];
                        $Messages           = $value['messages'];
                        $RouteStations = array();
                      
                        foreach ("???" as $key => $value)
                        {

                            array_push($RouteStations, $value);
                        }

                        
                        empty($RouteStations);
                    ?>

                        <tr>
                            <td><h3><?php echo $date->format('H:i');?></h3></td>
                            <td><h3><?php echo $Direction . '</h3>' . "Via " . implode(", ",$RouteStations); ?</td>
                            <
td style="text-align:center"><h3>[code]<?php echo $ActualTrack;?>
<h3></td>
                            <td><h3><?php echo $TrainType;?><h3></td>
                        </tr>

                    <?php } echo "</table>"; ?>
Gewijzigd op 23/06/2024 16:17:45 door Donovan -
 
PHP hulp

PHP hulp

08/07/2024 00:07:07
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2024 23:40:13
Quote Anchor link
Lijn 20:

$RouteStations = $value['routeStations'];

En dan kan je die foreach doorlopen op $RouteStations.
 
Donovan -

Donovan -

24/06/2024 13:05:09
Quote Anchor link
At least geen foutmeldingen meer maar wel een lege array

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
                    foreach ($data_departures as $key => $value) {
                        $Date = new DateTimeImmutable($value['plannedDateTime']);
                        $PlannedDateTime    = $value['plannedDateTime'];
                        $ActualDateTime     = $value['actualDateTime'];
                        $Direction          = $value['direction'];
                        $PlannedTrack       = $value['plannedTrack'];
                        $ActualTrack        = $value['actualTrack'];
                        $TrainType          = $value['product']['longCategoryName'];
                        $Canceled           = $value['cancelled'];
                        $Messages           = $value['messages'];
                        $RouteStation       = $value['routeStations'];
                        $RouteStationArray = array();
                        $RouteStations = implode(", ", $RouteStationArray);
                      
                        foreach ($RouteStation as $key => $Value)
                        {
                            array_push($RouteStationArray, $Value);
                        }
                        
                        empty($RouteStationsArray);
Gewijzigd op 24/06/2024 13:05:22 door Donovan -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/06/2024 10:48:43
Quote Anchor link
Eigenlijk hoef je toch geen nieuwe array aan te maken? $RouteStation is toch al een array?
Kijk eens met var_dump($RouteStation); wat het precies is?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.