Laravel vanuit de root folder
Wanneer ik een Laravel website op een webserver wil zetten via een hosting bedrijf (meestal is dat dan een cpanel, en moet dit via FTP), dan moeten bezoekers surfen naar www.domeinnaam.be/public om de site te kunnen openen. Is het op één of andere manier mogelijk dat die public map kan verzet worden naar de root map?
Dus bezoekers kunnen dan via www.domeinnaam.be op de Laravel website geraken.
Op mijn localhost apache is dit natuurlijk eenvoudig omdat ik dan zelf de root folder kan aanpassen, maar ik weet niet hoe ik zoiets via een Cpanel ofzo doe.
Ik heb op Google al wat zien passeren van enkele aanpassingen in enkele bestanden, of een aanpassing van het .htaccess bestand, maar ik kan precies nergens een correcte, duidelijke tutorial vinden voor zoiets!
Wie kan mij helpen/informeren?
God zal het u lonen met spek en bonen! :-)
Groetjes,
Jan
Ter info, ik werk met Laravel 5.4 en draai lokaal PHP 7.0
Is het niet de bedoeling om alles uit /public in je webroot te uploaden, en alles daarboven buiten je webroot?
@Ariën: Ik veronderstel dat dat inderdaad de bedoeling is, maar hoe geraak ik op een hosting server 'buiten' de webroot?
Gewoon inloggen in de (S)FTP en dan evt op .. klikken in de 'tree'.
Gewijzigd op 04/04/2017 09:17:43 door - Ariën -
Dat is inderdaad mogelijk! Dan is het gewoon de bedoeling dat in Laravel de verwijzing naar de 'public' map wordt veranderd naar 'public_html' ?
Zorg dat je alles wel op de juiste plaats hebt geuploadt. Dus alles uit /public -> /public_html en de rest in de map daarboven (richting de root)
Gewijzigd op 04/04/2017 09:28:08 door - Ariën -
www.domeinnaam.be/project1 en www.domeinnaam.be/project2 met elk hun aparte laravel folder structuur en public map?
@Ariën Het is me inderdaad gelukt op deze manier. Bedankt! Maar is het ook mogelijk om op één domeinnaam meerdere laravel projecten te draaien? bijvoorbeeld Dat zou wel kunnen, maar is een subdomein niet interessanter?
Dat mag natuurlijk ook :-)
Dat gaat min of meer op dezelfde manier. Je kan onder je webroot de mappen van Laravel benoemen in de domeinen die je daarvoor gebruikt. In de /public_html map horen ook uitsluitend bestanden te staan die publiekelijk horen te zijn. Denk hierbij aan html-bestanden, javascripts, stylesheets en afbeeldingen.
Als ik één laravel site wil online zetten op een domein, stelden ze voor om alsook de volledige installatie in een submap te plaatsen, en dan een subdomein 'www.' te linken aan die submap.
Maar toen ik reageerde: "Maar wat als je dan niet www.domeinnaam.be ingeeft, en gewoon domeinnaam.be", konden ze niet antwoorden... :-)