[opgelost] Nederlands talige maanden in jqplot?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

12/06/2018 21:13:03
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik gebruik jqplot met aan de onderkant van grafiek de datums. Echter, de maanden staan in het Engels. Dus May i.p.v. mei.
Wie weet er hoe ik dit in het Nederlands kan krijgen?

Groetjes,
Frits
Gewijzigd op 13/06/2018 21:05:18 door Frits van Leeuwen
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 01:49:17
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/06/2018 21:34:45
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

12/06/2018 22:37:32
Quote Anchor link
Bedankt voor de snelle reactie. Die pagina zag ik ook, maar ik begrijp niet goed hoe ik die code moet gebruiken.

Dus waar plaats ik het in mijn code?
en hoe doe ik de call
Gewijzigd op 12/06/2018 22:38:08 door Frits van Leeuwen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/06/2018 22:48:38
Quote Anchor link
Hoe ziet je code er nu uit?
 
Jan te Pas

Jan te Pas

13/06/2018 10:40:11
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/06/2018 11:30:50
Quote Anchor link
Jan te Pas op 13/06/2018 10:40:11:

Dat is PHP en jqplot is Javascript.
 
Jan te Pas

Jan te Pas

13/06/2018 12:22:25
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

13/06/2018 17:43:29
Quote Anchor link
Bedankt voor de links. Voordat ik de vraag stelde, wist ik deze zelf ook te vinden. Maar ik weet niet hoe ik ze in mijn code moet plaatsen.

De code die ik heb is de volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
365
366
367
368
369
370
371
372
373
374
375
376
377
378
379
380
381
382
383
384
385
386
387
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 'stdout');
date_default_timezone_set("Europe/Amsterdam");
setlocale( LC_ALL, array( 'nl_NL.UTF-8', 'nld_NLD.UTF-8', 'nld@euro', 'nl@euro', 'dutch', 'Dutch_Netherlands' ) );
//setlocale(LC_MONETARY,'nl_NL.UTF-8');
include("databaseopenen.php");
include("administratieopenen.php");
include("controlefuncties.php");

if (isset($_GET['id'])){
    // administratie id is altijd nodig
    // via url opgeroepen en is altijd groter of kleiner dan 0

    $adm_id=$_GET['id'];
}
else {
    // Nieuw record is altijd leeg of 0
    // Deze kan niet leeg of 0 zijn. Want dan zou er geen administratie zijn.
    // Een administratie moet er altijd zijn om een dagboek te maken.

    $errors_programmafout[] = "Er is geen administratie meegegeven!";
}


/*    
    Hier onder staan de opties dd1 en dd2
    dd1 is datum1 voor het maken van een selectie
    dd2 is datum2 voor het maken van een selectie
*/

if (isset($_GET['dd1'])) { // via url opgeroepen dd1 is meegegeven
    // datum1 is nodig voor de grafieken
    // via url opgeroepen

    $dagb_datum1=$_GET['dd1'];
    // Voor het database gebruik moet de datum omgedraaid zijn.
    // Y-m-d

    $datum1 = substr($dagb_datum1, 6,4)."-".substr($dagb_datum1, 3,2)."-".substr($dagb_datum1,0,2);
}
else {
    $errors_programmafout[] = "Er is geen datum 1 meegegeven!";    
}

if (isset($_GET['dd2'])) { // via url opgeroepen dd2 is meegegeven
    // datum1 is nodig voor de grafieken
    // via url opgeroepen

    $dagb_datum2=$_GET['dd2'];
    // Voor het database gebruik moet de datum omgedraaid zijn.
    // Y-m-d

    $datum2 = substr($dagb_datum2, 6,4)."-".substr($dagb_datum2, 3,2)."-".substr($dagb_datum2,0,2);
}
else {
    $errors_programmafout[] = "Er is geen datum 2 meegegeven!";    
}


// indien het formulier verstuurd is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    
    // overschrijf de standaardwaarden voor de waarden die ge-POST zijn
    $dagb_datum1 = date_format(new DateTime( $_POST["dagb_datum1"]), 'd-m-Y');
    $datum1 = substr($dagb_datum1, 6,4)."-".substr($dagb_datum1, 3,2)."-".substr($dagb_datum1,0,2);
    $dagb_datum2 = date_format(new DateTime( $_POST["dagb_datum2"]), 'd-m-Y');
    $datum2 = substr($dagb_datum2, 6,4)."-".substr($dagb_datum2, 3,2)."-".substr($dagb_datum2,0,2);
    
}

    
if ($dagb_datum1===$dagb_datum2) {
    $melding="Grafiek over ".$dagb_datum1;
}
else {
    $melding="Grafiek over ".$dagb_datum1." t/m ".$dagb_datum2;
}


// ******** Hier volgt de query voor de grafiek **********
$query_journaalposten_totaal = "
    SELECT
        journaalposten_datum,
        sum(CASE
                WHEN journaalposten_inkomsten = TRUE
                THEN journaalposten_bedrag
                ELSE journaalposten_bedrag*-1
            END) AS totaal_bedrag
    FROM tabel_journaalposten
    WHERE journaalposten_administratie = ?
    AND journaalposten_datum BETWEEN ? AND ?
    GROUP BY journaalposten_datum
    "
;
    

if ($stmt_journaalposten_totaal = $dbh->prepare($query_journaalposten_totaal)){
    /*
        Binds variables to prepared statement

        i    corresponding variable has type integer
        d    corresponding variable has type double
        s    corresponding variable has type string
        b    corresponding variable is a blob and will be sent in packets
    */

    $stmt_journaalposten_totaal->bind_param("iss", $adm_id, $datum1, $datum2);

    /* execute query */
    $stmt_journaalposten_totaal->execute();

    /* Store the result (to get properties) */
    $stmt_journaalposten_totaal->store_result();

    /* Get the number of rows */
    $num_of_rows = $stmt_journaalposten_totaal->num_rows;

    /* Bind the result to variables */
    $stmt_journaalposten_totaal->bind_result($journaalposten_datum, $totaal_bedrag);
 
    while ($line = $stmt_journaalposten_totaal->fetch()) {  
        $journaalposten[] = array($journaalposten_datum, $totaal_bedrag);
    }

    
    /* free results */
    $stmt_journaalposten_totaal->free_result();

    /* close statement */
    $stmt_journaalposten_totaal->close();
}
else {
    echo "Prepare failed: (" . $dbh->errno . ") " . $dbh->error;
}


header('ContentType: application/json; charset=utf-8');

// ******** Einde query voor de grafiek **********



//knop om naar Dagboeken.php te gaan

$linkdagboek="dagboeken.php?id=".$adm_id."&dd1=".$dagb_datum1."&dd2=".$dagb_datum2;
$linkdagboek_knop_lijst="<a href=".$linkdagboek."><img type='button' src='images/leeg.png' class='button_lijst' alt='dagboeken'></a>";

$homelink="index.php?id=".$adm_id;
$homeuit="";
$homeknop="<a href=".$homelink."><img src='images/leeg.png' class='button_home' alt='Basispagina van deze administratie'></a>";
                            
$verwijderlink="";
$verwijderuit="disabled";
$verwijderknop="<button type='submit' src='images/leeg.png' class='button_delete' alt='Verwijderen' ".$verwijderuit."></button>";

$bewerklink="";
$bewerkuit="disabled";
$bewerkknop="<button type='submit' src='images/leeg.png' class='button_edit' alt='Bewerken' ".$bewerkuit."></button>";

$lijstlink="";
$lijstuit="disabled";
$lijstknop="<button type='submit' src='images/leeg.png' class='button_lijst' alt='Lijst' ".$lijstuit."></a>";

$toevoeglink="";
$toevoeguit="disabled";
$toevoegknop="<button type='submit' src='images/leeg.png' class='button_add' alt='Toevoegen' ".$toevoeguit."></button>";

?>

<!DOCTYPE html>                
<html>
<head>
    <meta charset="utf-8">
    <title> grafiek</title>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css">
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/buttons.css">         
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/normalize.css"/>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/datepicker.css"/>    
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/jquery.jqplot.min.css" />
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/jquery.jqplot.css" />
        
    <script type="text/javascript" src="js/jquery.min.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="js/jquery-1.7.1.min.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="js/jquery-ui-1.8.18.custom.min.js"></script>
    <script type="text/javascript">

    $( function() {
        var dateFormat = "mm/dd/yy",
            from = $( "#from" ).datepicker({
                                            defaultDate: getDate( this ),
                                            maxDate: new Date('<?php echo substr($dagb_datum2, 6,4)."-".substr($dagb_datum2, 3,2)."-".substr($dagb_datum2,0,2); ?>'),
                                            numberOfMonths: 1,
                                            showButtonPanel: false,
                                            showOtherMonths: true,
                                            selectOtherMonths: false,
                                            changeMonth: true,
                                            changeYear: true,
                                            showOn: "button",
                                            buttonImage: "images/leeg.png",
                                            buttonImageOnly: true,
                                            buttonText: "Selecteer van datum",
                                            showWeek: true,
                                            firstDay: 1
            }),
            to = $( "#to" ).datepicker({
                                            defaultDate: getDate( this ),
                                            minDate: new Date('<?php echo substr($dagb_datum1, 6,4)."/".substr($dagb_datum1, 3,2)."/".substr($dagb_datum1,0,2); ?>'),
                                            numberOfMonths: 1,
                                            showButtonPanel: false,
                                            showOtherMonths: true,
                                            selectOtherMonths: false,
                                            changeMonth: true,
                                            changeYear: true,
                                            showOn: "button",
                                            buttonImage: "images/leeg.png",
                                            buttonImageOnly: true,
                                            buttonText: "Selecteer t/m datum",
                                            showWeek: true,
                                            firstDay: 1
            });
        
            function getDate( element ) {
                var date;
                try {
                    date = $.datepicker.parseDate( dateFormat, element.value );
                    } catch( error ) {
                    date = null;
                    }
            
            return date;
            }
            
    });
    
    </script>

    <script type="text/javascript" src="js/jquery.jqplot.min.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="js/jquery.jqplot.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="js/jqplot.dateAxisRenderer.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="js/jqplot.logAxisRenderer.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="js/jqplot.canvasTextRenderer.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="js/jqplot.canvasAxisTickRenderer.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="js/jqplot.highlighter.js"></script>

</head>
<body>
    <table class="empty">
        <tr>
            <td width="270" class="vak1">

                <form name="form_administratie" class="form_administratie" method='get' >
                    <table align="center">
                        <tr><td><div class="data_">De administratie van: </div><br><b><div class="data_titel"><?php echo $record_administratie['administraties_naam']; ?></div></b></div></td></TR>
                    </table>
                    <table>
                        <tr class="vak2"><td align="left"><div class="data_">Adres is: <br><td align="left"><b><div class="pf"><?php echo $record_administratie['administraties_straat'] . " " . $record_administratie['administraties_huisnr'] . "<br>" . $record_administratie['administraties_postcode'] . " " . $record_administratie['administraties_plaats']; ?></div></b></td></tr>
                        <tr class="vak2"><td align="left"><div class="data_">Telefoonnr.: <br><td align="left"><b><div class="pf"><?php echo $record_administratie['administraties_telefoonnr']; ?></div></b></td></tr>
                        <tr class="vak2"><td align="left"><div class="data_">K.v.K. nr.: <br><td align="left"><b><div class="pf"><?php echo $record_administratie['administraties_kvk']; ?></div></b></td></tr>
                        <tr class="vak2"><td align="left"><div class="data_">B.T.W. nr.: <br><td align="left"><b><div class="pf"><?php echo $record_administratie['administraties_btwnr']; ?></div></b></td></tr>
                        <tr class="vak2"><td align="left"><div class="data_">E-mail adres: <br></div></td><td align="left"><b><div class="pf"><?php echo $record_administratie['administraties_email']; ?></div></b></td></tr>
                    </table>
                    <table align="left">
                        <tr><td>
                        <?php echo $homeknop.$verwijderknop.$bewerkknop.$lijstknop.$toevoegknop; ?>
                        </td></tr>
                    </table>
                </form>
            </td>
            <td class="programmadeel">
                <form name="form_zoekperiode" method='post'>
                    <table>
                    <tr><td class="programmadeel_1" rowspan="2"><img src="images/inkomsten_uitgaven_groen.png" alt="Inkomsten/Uitgaven"></a>
                    </td><td class="programmadeel_1"><img src="images/dummie_kop.jpg" class="menu_ink_uit_kop" alt="" >
                    </td><td class="programmadeel_1"><img src="images/dummie_kop.jpg" class="menu_ink_uit_kop" alt="" >
                    </td><td class="programmadeel_1"><img src="images/dummie_kop.jpg" class="menu_ink_uit_kop" alt="" >
                    </td><td class="programmadeel_1"><img src="images/dummie_kop.jpg" class="menu_ink_uit_kop" alt="" >
                    </td><td class="programmadeel_1"><img src="images/dummie_kop.jpg" class="menu_ink_uit_kop" alt="" >
                    </td><td class="programmadeel_1"><img src="images/dummie_kop.jpg" class="menu_ink_uit_kop" alt="" >
                    </td><td class="programmadeel_1"><img src="images/dummie_kop.jpg" class="menu_ink_uit_kop" alt="" >
                    </td></tr>
                    <tr><td colspan="7" height="490" bgcolor=#F3BB7A valign="top">
                        <table align="center" width="745">
                            <tr><td align="center">
                                <h1><B><?php echo $melding; ?><B></h1>
                            </td><td>
                            <tr><td align="center" Valign="middle">
                                <div class="pf">Periode van: <label for="from"></label><?php echo $dagb_datum1; ?>
                                <input type="hidden" id="from" name="dagb_datum1" value=<?php echo $dagb_datum1; ?> class="button_datum" onchange="this.form.submit();" name="form_zoekperiode"> t/m <label for="to"></label><?php echo $dagb_datum2; ?>
                                <input type="hidden" id="to" name="dagb_datum2" value=<?php echo $dagb_datum2; ?> class="button_datum" onchange="this.form.submit();" name="form_zoekperiode">                            
                                </div>
                            </td></tr>
                            <tr><td align="center" Valign="middle"><HR></td></tr>
                        </table>
                        <table align="center" width="745">
                            <tr><td>
                                <table align="center" width="745">    
                                    <tr><td colspan="7" align="center">
                                        <button type="submit" src="images/leeg.png" class="button_delete" name="knop" alt="Verwijderen" disabled ></button>
                                        <button type="reset" src="images/leeg.png" class="button_reset" name="knop" alt="Standaard instellingen" disabled></button>
                                        <?php echo $linkdagboek_knop_lijst;?>
                                        <button type="submit" src="images/leeg.png" class="button_grafiek" name="knop" alt="Grafiek" disabled ></button>
                                        <button type="submit" src="images/leeg.png" class="button_add" name="knop" alt="Toevoegen" disabled ></button>
                                    </td></tr>
                                    <tr><td align="center">
                                    <?php // *** hier fouten tonen ***
                                    if(count($errors_programmafout)) {
                                        echo '<ul id="programmafout">';
                                        foreach($errors_programmafout as $error_programmafout) {
                                            echo '<li>' . $error_programmafout . '</li>';
                                        }

                                        echo '</ul>';
                                    }

                                    ?>

                                    </td></tr>
                                    <tr><td align="center">
                                    <div id="chart1" style="height:300px; width:745px;"></div>
                                    <script type="text/javascript">
                                        $(document).ready(function(){
                                            var line1 = <?php echo json_encode($journaalposten, JSON_NUMERIC_CHECK); ?>;
                                            
                                            var plot1 = $.jqplot('chart1', [line1], {
                                            seriesColors: ["rgba(78, 135, 194, 0.7)", "rgb(211, 235, 59)"],
                                            highlighter: {
                                                show: true,
                                                sizeAdjust: 1,
                                                tooltipOffset: 9
                                            },
                                            grid: {
                                                background: 'rgba(57,57,57,0.0)',
                                                drawBorder: false,
                                                shadow: false,
                                                gridLineColor: '#666666',
                                                gridLineWidth: 1
                                            },
                                            legend: {
                                                show: false,
                                                placement: 'outside'
                                            },
                                            seriesDefaults: {
                                                rendererOptions: {
                                                    smooth: false,
                                                    animation: {
                                                        show: false
                                                    }
                                                },
                                                showMarker: false
                                            },
                                            series: [
                                                {
                                                    fill: true,
                                                    label: 'debet'
                                                },
                                                {
                                                    label: 'credit'
                                                },
                                                {
                                                    label: 'debet-cerdit'
                                                }
                                            ],
                                            axesDefaults: {
                                                rendererOptions: {
                                                    baselineWidth: 1.5,
                                                    baselineColor: '#444444',
                                                    drawBaseline: false
                                                }
                                            },
                                            axes:{
                                                    xaxis: {
                                                        renderer: $.jqplot.DateAxisRenderer,
                                                        tickRenderer: $.jqplot.CanvasAxisTickRenderer,
                                                        tickOptions: {
                                                            formatString: "%e %b",
                                                            angle: -30,
                                                            textColor: '#dddddd'
                                                        },
                                                        min: "<?php echo $datum1; ?>",
                                                        max: "<?php echo $datum2; ?>",
                                                        tickInterval: "1 days",
                                                        drawMajorGridlines: false
                                                    },
                                                    yaxis: {
                                                        renderer: $.jqplot.LogAxisRenderer,
                                                        pad: 0,
                                                        rendererOptions: {
                                                            minorTicks: 1
                                                        },
                                                        tickOptions: {
                                                            formatString: " %.2f",
                                                            showMark: false
                                                        }
                                                    }
                                                },
                                                series:[{lineWidth:4, markerOptions:{style:'square'}}]
                                            });
                                            $('.jqplot-highlighter-tooltip').addClass('ui-corner-all')
                                        });
                                    </script>
                                    </tr></td>
                                </table>
                            </td></tr>
                        </table>
                    </td></tr>
                    </table>
                </form>
            </td>
        </tr>
    </table>
</body>
</html>
Gewijzigd op 13/06/2018 17:56:38 door Frits van Leeuwen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/06/2018 18:29:21
Quote Anchor link
Die PHP-code lijkt mij echt niet van belang. Ik zou gewoon de stappen van de eerste comment in deze link volgen.
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

13/06/2018 20:32:18
Quote Anchor link
Maar daar geven ze toch PHP code?
Ik dacht dat ik redelijk wat kon volgen, maar op welke regel in mijn code zou je de call doen, en op welke regel moet ik dat taalblok plaatsen?
Gewijzigd op 13/06/2018 20:43:43 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/06/2018 20:35:54
Quote Anchor link
Nee, daar staat echt Javascript op.
Ik zou het eens aan het eind van je jqPlot code plaatsen.
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

13/06/2018 20:40:06
Quote Anchor link
Dus op regel 374 in mijn code plaats ik dit blok (maar dan in het Nederlands)?
Of toch 1 lager?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
jsDate.regional['en'] = {
monthNames      : 'January February March April May June July August September October November December'.split(' '),
monthNamesShort : 'Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec'.split(' '),
dayNames        : 'Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday'.split(' '),
dayNamesShort   : 'Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat'.split(' ')
};
Gewijzigd op 13/06/2018 20:43:09 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/06/2018 20:42:25
Quote Anchor link
Probeer het eens, en pas je lang-attribute ook aan.
Ik zou het binnen je jQuery blok houden.
Gewijzigd op 13/06/2018 20:43:16 door - Ariën -
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

13/06/2018 21:04:44
Quote Anchor link
Het is gelukt. Maar vul ik alles zonder hoofdletter in, krijg ik de grafiek wel in het Nederlands, maar met hoofd letter. Jammer, maar dat laat ik dan maar zo.

Heel erg bedankt. Zo leer ik nog eens wat.
Gewijzigd op 13/06/2018 21:05:53 door Frits van Leeuwen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.