pause in a row

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Machiel Meeusen

Machiel Meeusen

15/06/2024 15:11:38
Quote Anchor link
in een script schrijf ik oa
$tellerm=20;
$teller=0;
while ($row = $result->fetch(PDO::FETCH_ASSOC) [$teller < $tellerm]) {

na de tabel wil ik een pause in lassen
$teller++;
if ($teller = $tellerm) {
echo "Press ANY KEY to continue... " ;
exec("pause");}
$teller=0;

maar mag ik wel ide while regel [$teller < $tellerm]) op deze manieer toevoegen?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 01:33:51
 
Jan R

Jan R

15/06/2024 19:43:19
Quote Anchor link
Lijkt me sterk om dat te doen. De server kan toch op geen knop drukken.
php serverside
js clientside
 
Machiel Meeusen

Machiel Meeusen

15/06/2024 20:18:37
Quote Anchor link
Het gaat er toch om dat er 20 regels worden getoond en dat een gebruiker met een toetsdruk de volgende serie kan bekijken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/06/2024 20:25:33
Quote Anchor link
En dat is iets wat PHP niet kan omdat die niks te maken heeft met de bezoeker.
Gewijzigd op 15/06/2024 20:35:52 door - Ariën -
 
Machiel Meeusen

Machiel Meeusen

15/06/2024 20:47:02
Quote Anchor link
Dus als ik een lijst llaat zien van bijv mijn cdcollectie kan ik die niet onderbreken? De 400 rijen vliegen voor bij ….. en dat is het
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/06/2024 20:56:20
Quote Anchor link
Je query limitten op bijv. 50 items, en met een navigatiescriptje door klikken om de volgende reeks in te laden?

Maar met PHP kan je met je bezoeker geen klik aan zijn kant detecteren en daarop actie ondernemen.
Het is geen batch-file ;-)
Gewijzigd op 15/06/2024 20:56:54 door - Ariën -
 
Machiel Meeusen

Machiel Meeusen

15/06/2024 21:04:10
Quote Anchor link
Ok laatste vraag het tweede gedeelte in de while kan dus niet? [$teller< $tellerm]
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/06/2024 21:10:54
Quote Anchor link
Wat wil je precies bereiken met deze merkwaardige constructie :P?
Want het aantal items wordt bepaald in je query, die je overigens achterwege laat.
 
Machiel Meeusen

Machiel Meeusen

15/06/2024 21:30:05
Quote Anchor link
Dit is het hele script zodat er eerst 20 regels worden getoond
Maar het zal dus wel niet kunnen voel ik al
```
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
    
    $db
= new PDO('mysql:host=localhost;dbname=muziek', 'root', '');
    
    //selecteer albums die worden gezocht
    echo "Gezocht naar Album: " .$q = $_GET["falbum"];
    //teller in stellen
    $tellerm=20;
    $teller=0;
    $query =     "SELECT id, album, genrealbum, Jaar, locatie, Hoofdartiest
                FROM album
                WHERE album like '%$q%'
                ORDER BY album.album"
;
    $result = $db->query($query);
    while ($row = $result->fetch(PDO::FETCH_ASSOC) [$teller < $tellerm])  {    
        echo "
                    "
. $row["id"] . "
                    "
. $row["album"] . "
                    "
. $row["genrealbum"] . "
                    "
. $row["Jaar"] . "
                    "
. $row["Hoofdartiest"] . "
                    <a href='CDmeerinfo.php?album_id="
>Meer info</a>
          \n";
          $teller++;
    if ($teller = $tellerm) {
        echo "
Press ANY KEY to continue... " ;
        exec("
pause");}
    $teller=0;
    }

?>

```
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/06/2024 21:34:41
Quote Anchor link
Waarom doe je dat niet in je query?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT id, album, genrealbum, Jaar, locatie, Hoofdartiest
FROM album
WHERE album LIKE '%$q%'
ORDER BY album.album
LIMIT 20


En verder is je query lek met SQL-injection omdat je jouw $_GET niet controleert.
(en zeg niet dat het een niet-publiek script is, want jezelf wapenen is altijd nodig).
Gewijzigd op 15/06/2024 21:34:59 door - Ariën -
 
Machiel Meeusen

Machiel Meeusen

15/06/2024 21:48:30
Quote Anchor link
Thnx ik ga verder experimenteren al doende leert men lol
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/06/2024 22:02:14
Quote Anchor link
Mooi! Succes! Hopelijk lukt het.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/06/2024 07:45:51
Quote Anchor link
PHP kan ook heel goed gebruikt worden via de CLI, zonder browser en zonder JavaScript. Ik neem aan dat dat is wat Machiel doet, anders vliegen er geen 400 rijen voorbij op het scherm.

Je kunt hiervoor gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$fp
= fopen("php://stdin", "r");
$regel = fgets($fp);
// of
$regel = fgets(STDIN);  // ouder
// of

file_get_contents('php://stdin');  // leest alles in
?>

Credits: https://stackoverflow.com/questions/6543841/php-cli-getting-input-from-user-and-then-dumping-into-variable-possible
 
Machiel Meeusen

Machiel Meeusen

22/06/2024 14:52:39
Quote Anchor link
Ad Fundum op 17/06/2024 07:45:51:
PHP kan ook heel goed gebruikt worden via de CLI, zonder browser en zonder JavaScript. Ik neem aan dat dat is wat Machiel doet, anders vliegen er geen 400 rijen voorbij op het scherm.

Je kunt hiervoor gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$fp
= fopen("php://stdin", "r");
$regel = fgets($fp);
// of
$regel = fgets(STDIN);  // ouder
// of

file_get_contents('php://stdin');  // leest alles in
?>

Credits: https://stackoverflow.com/questions/6543841/php-cli-getting-input-from-user-and-then-dumping-into-variable-possible




Toevoeging op 22/06/2024 15:05:13:

lastig te vertalen naar mysql database
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/06/2024 16:11:50
Quote Anchor link
Je hebt het over 'de gebruiker'. Is dit iemand die achter de computer zit waar de server op draait?
 
Ad Fundum

Ad Fundum

22/06/2024 20:13:37
Quote Anchor link
Machiel Meeusen op 22/06/2024 14:52:39:
Ad Fundum op 17/06/2024 07:45:51:
PHP kan ook heel goed gebruikt worden via de CLI, zonder browser en zonder JavaScript. Ik neem aan dat dat is wat Machiel doet, anders vliegen er geen 400 rijen voorbij op het scherm.

Je kunt hiervoor gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$fp
= fopen("php://stdin", "r");
$regel = fgets($fp);
// of
$regel = fgets(STDIN);  // ouder
// of

file_get_contents('php://stdin');  // leest alles in
?>

Credits: https://stackoverflow.com/questions/6543841/php-cli-getting-input-from-user-and-then-dumping-into-variable-possible




Toevoeging op 22/06/2024 15:05:13:

lastig te vertalen naar mysql database

Valt wel mee. In plaats van jouw while-lus moet je iets slimmers doen met een for-lus.
Het kan handig zijn om het aantal rijen vooraf te weten, zie mysqli_num_rows().
 
Machiel Meeusen

Machiel Meeusen

23/06/2024 14:59:37
Quote Anchor link
wel na enig speuren heb ik het opgelost met pagination (googelen maar) nu verschijnt onder aan de 20 regels keurig een lijst van vervolgpagina's
dank allen voor uw reacties
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/06/2024 10:49:36
Quote Anchor link
Ook dat is een mooie oplossing.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

30/06/2024 21:19:32
Quote Anchor link
Machiel Meeusen op 23/06/2024 14:59:37:
wel na enig speuren heb ik het opgelost met pagination (googelen maar) nu verschijnt onder aan de 20 regels keurig een lijst van vervolgpagina's
dank allen voor uw reacties

Volgende keer meteen ChatGPT proberen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.