PHP Script naar Mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Gerhard l

gerhard l

30/01/2011 21:52:42
Quote Anchor link
oops ja een '=' vergeten, aangepast in mn voorbeeld
 
PHP hulp

PHP hulp

16/09/2024 21:48:00
 
Marco Bos

Marco Bos

30/01/2011 21:59:10
Quote Anchor link
Hier een verbetering, veel plezier ermee! laat het me weten als er fouten inzitten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
// voor de head

<?php
if(isset($_POST['email'])){
    $mail = $_POST['mail'];
    $id = $users->GetUserVar(USER_ID, 'id');
    $email_check = preg_match("/^[a-z0-9_\.-]+@([a-z0-9]+([\-]+[a-z0-9]+)*\.)+[a-z]{2,7}$/i", $mail);

    if($email_check == "1"){

    mysql_query("UPDATE users SET mail='".$mail."' WHERE id='".$id."'") or die(mysql_error());
    $result = "Jeuh! Gegevens bijgewerkt!";

    }

    else
    {

    $result = "Vul een geldige e-mail in!";
    $error = "1";

    }
}
?>


// Voor de content

<?php
if(!empty($result)){
    if($error == "1"){
    echo "<b><font color=red>";
    }
else {
    echo "<b><font color=green>";
    }

    echo $result . "</b></font><br />";
}

?>

<form method="POST" action="LINK.php?change=mail">
    <p>Emailadres: <input type="text" name="mail" size="20">
    <input type="submit" value="Email Updaten" name="email"></p>
</form>
Gewijzigd op 30/01/2011 22:01:11 door Marco Bos
 
Gerhard l

gerhard l

30/01/2011 22:59:39
Quote Anchor link
@marco
regel 5 -> onnodig variabelen kopieeren?
regel 11 -> vergeet je de injectie -> mysql_real_escape_string
waar check je of de query gelukt is?
waar slaat regel 9 op ? hoe kan die nou 1 zijn..
waarom $error en $ result gescheiden? waarom niet zo?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
if($iets == $gelukt){
 if($ietsanders == $ookgelukt){
  echo 'gelukt';
 }

 else{
  $a = 'mislukt';
 }
}

else{
 $a = 'ookmislukt';
}


//error eruithalen
if(isset($a)){
 echo $a;
}



?>

zit misschien nog wel meer in maar deze vielen mij direct op, volgens mij werkt mijn stukje toch beter?
 
Marco Bos

Marco Bos

31/01/2011 01:16:22
Quote Anchor link
Gerhard lubbers op 30/01/2011 22:59:39:
@marco
regel 5 -> onnodig variabelen kopieeren?
regel 11 -> vergeet je de injectie -> mysql_real_escape_string
waar check je of de query gelukt is?
waar slaat regel 9 op ? hoe kan die nou 1 zijn..
waarom $error en $ result gescheiden? waarom niet zo?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
if($iets == $gelukt){
 if($ietsanders == $ookgelukt){
  echo 'gelukt';
 }

 else{
  $a = 'mislukt';
 }
}

else{
 $a = 'ookmislukt';
}


//error eruithalen
if(isset($a)){
 echo $a;
}



?>

zit misschien nog wel meer in maar deze vielen mij direct op, volgens mij werkt mijn stukje toch beter?


Tja, iedereen maakt wel eens fouten bij het snel programmeren, en sowieso, ik ben nog maar een amateur die graag hulp wil bieden, maar alsnog bedankt voor het melden van mijn fouten.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.