PHP-hulp praat topic [deel 2]
Pagina: « vorige 1 2 3 ... 40 41 42 43 44 ... 47 48 49 volgende »
Quote:
Toch is er alles mis met iedere advertentie die je ziet, terwijl je deze gemakkelijk kunt uitzetten en wordt er verwacht dat ik alles lees en overal direct op reageer. Als we het over een koning hebben, dan ben ik dat niet maar jij ;). Natuurlijk heeft de community wel veel aan je qua kennis en behulpzaamheid en mogen er best verwachtingen zijn.
Weet je waarom dat is? Omdat je er toen der tijd helaas voor hebt gekozen een forum op te richten waar ook developers op zitten. En als je dan wat doet wat echt niet in het design past dan kun je met zo'n forum wachten op de negatieve reacties. Als je het nou op een mooie plek had gedaan, zoals ik al eerder heb aangegeven, waren die reacties echt niet zo slecht. Het gaat erom dat je hier een design hebt gebouwd die weliswaar goed overkomt, maar niet echt flexibel is als je praat over het mooi toevoegen van reclame. Ik hoop dat daar in het volgende ontwerp rekening mee wordt gehouden.
Ook is er het Bug/Feature request forum onderdeel. Even serieus, kun je dat wel aan? Is het niet verstandiger om dat gewoon uit te zetten? Want nu denken we met z'n allen dat we inspraak hebben, maar eigenlijk kijkt er geen kip op dat forum, word er niks tot weinig mee gedaan en komen er alleen maar topics die daar niet thuis horen.
Het is dan beter om dat onderdeel gewoon weg te laten. Jij hebt dan niet de hele tijd het gevoel dat je te weinig doet voor het forum, want ik hoop dat je dat gevoel nu wel hebt, en wij hebben niet het gevoel dat we hier met een koning te maken hebben.
Quote:
Het is niet zozeer de 5 minuten die ik spendeer om een reactie te typen, maar om alle reacties van ieder lid te lezen.
Ik weet het, het lezen van elk berichtje kan zowat een dagtaak zijn. Alleen dat hoef je ook niet te doen. Je moet je echt niet verplicht voelen om op elke reactie die over deze site/dit forum gaat te reageren. Zorg gewoon dat je die reactie voor bent, dat je al voordat je iets nieuws doet een nieuwsbericht aanmaakt waarin je schrijft wat er gaat veranderen, zoals je ooit hebt gedaan: PHPhulp updates; Activiteiten volgens op PHPhulp; Leaderboard advertentie.
En als je dan negatieve reacties krijgt hoef je die echt niet allemaal te lezen. Neem nou dat laatste bericht, leaderboard advertentie, daarin heb ik na 5 reacties gelezen te hebben echt al een beeld van wat de algemene forumbezoeker vind. Dan kun je daar een algemene reactie op geven. Dat is al duizend keer beter dan dat je helemaal niet reageert.
En mocht je nog hulp nodig hebben met de nieuwe website dan weet je dat je ook bij mij aan kunt kloppen. Ik lijk wel altijd overal te zeuren, maar ik probeer juist dat de negatieve punten van deze site worden opgelost. Ik probeer juist tips te geven om deze site helemaal geweldig te maken. Want ik denk dat iedereen wel doorheeft dat deze site bij mij ong. 24/7 open staat...
Zo kun je bijv. ook de typography wat verbeteren. Probeer een iets hogere line-height te doen en kies een leuk lettertype uit op google.com/webfonts ofzo.
Om voor jou dit lange verhaal wat samen te vatten:
1) Probeer je lay-out en design wat beter in te richten en verwacht commentaar, je hebt immers een forum voor developers opgericht.
2) Bug/feature request forum kan misschien beter gesloten worden
3) Kondig je updates mooi aan, schrijf even een berichtje op het forum of een nieuwsbericht.
4) Je hoeft niet op iedereen persoonlijk te reageren, een algemene reactie op de gemiddelde forumbezoeker is al 1000x beter dan geen reactie.
5) Je kunt bij mij altijd aankloppen voor wat commentaar of tips.
Edit:
@vincent, ik heb geen telefoon maar wordt hier ook constant uitgelogd en dan krijg je inderdaad elke keer die banner bij het inloggen. Daar moet @bas eens naar kijken
Gewijzigd op 28/07/2012 11:14:49 door Wouter J
In die zin vind ik het wel jammer dat dit al jaren speelt; community geeft input, commentaar en opmerkingen en er wordt naar de idee van de community vrij weinig mee gedaan. De "aanbiedingen" (gratis helpen met programmeren, bugfixes e.d.) van de community om te helpen worden genegeerd over het algemeen..
Inderdaad chris, volgens mij werd het zelfs ook aangeboden toen er al jaren sprake was van de nieuwe phphulp
Hebben meer mensen dat ze geen mailtjes meer krijgen? Ik gebruik hotmail
een foutmelding krijg dat er iets verkeerd is met het mailen.
Ik heb wel dat als ik op een nieuwsbericht/tut/script reageer ik @Bas:
Is het allemaal nu wat duidelijker voor jou? Snap je voldoende wat er speelt en welk gevoel er overheerst? Zoals je hebt kunnen lezen zijn er voldoende mensen die jou / het forum vooruit willen helpen. Misschien is het nu dan handig dat jij concreet aangeeft wat het plan van aanpak is en dat jij tevens aangeeft hoe mensen die willen meehelpen dit kunnen doen. Mischien kun je hier wel een apart (koffiehoek) topic van maken? (tip!)
De bal is aan jou!
Gewijzigd op 28/07/2012 19:02:32 door Ozzie PHP
of, zoals al een keer eerder gezegd is hier, geef (een deel) van je verantwoordelijkheden af aan een moderator.
Bas, we wachten nu dus vol spanning op jouw reactie...
Jongens, rustig aan. Hij is niet 24/7 online hier. Heeft ook nog werk en een sociaal leven ;-)
Zoals in de nieuwsbrief vermeld staat, zal ik niet meer de enige zijn die aan de website gaat werken maar komen er 3 mensen bij. Een frontend developer, een webdesigner en een programmeur. Deze werken in opdracht. Wat dus verbeterd gaat worden ten opzichte van voorgaande jaren is dat er iedere maand een aantal dagen wordt gewerkt aan bugfixes en features (en dan eerst de lijst die in het features forum staan). Daar zal vanaf september dus ook iedere maand wat aan gedaan worden. Hulp wordt zeer gewaardeerd, alleen wil ik de mensen die eraan werken wel op kantoor hebben.
Ik ben het helemaal eens met de opmerkingen over de vormgeving. Dit zal ook heel erg vooruitgaan als ik zo naar de eerste schermontwerpen.
Wat we kunnen afspreken is dat jullie meer op de hoogte gehouden worden en dat bugs en features voortaan binnen 4 weken worden gerealiseerd - mits deze features worden goedgekeurd door de administrators en moderators.
Toevoeging op 30/07/2012 13:53:54:
Klinkt goed Bas! Hm, reiskosten naar Leeuwarden is inderdaad iets aan de hoge kant haha
Ah, fijn om dit te horen
Goed zo Bas. Ik hoor je een hoop goede dingen zeggen. Als dat inderdaad alllemaal gerealiseerd gaat worden, dan betekent dat een hoop vooruitgang. Vooral het punt van het beter op de hoogte houden van de leden is sowieso een absolute topper!
Ik ben erg benieuwd hoe het zich allemaal zal gaan ontwikkelen, maar het klinkt goed.
Hou dit vast Bas (en alvast een goede vakantie gewenst).
Ik kreeg enkele dagen het idee dat je identiteit op het internet wel vrij moeilijk zit, je hebt een facebook-, een twitter-, een phpHulp-account, ...Eigenlijk zijn deze 3 "accounts" één zelfde account. Al lijkt dit voor "het web" niet zo. Onze persoonlijke gegevens zitten ondertussen al in tientallen databases en waarschijnlijk zit er overal wel een klein verschilletje door wijzigingen of updates.
Ik begon dus een beetje verder te denken en ik zag voor mij een toekomst waarin mensen hun identiteit op het net één werd. Voordat men dus ging surfen meld men één keer aan (in de browser, op een website, op de pc zelf, maakt al niet uit). Aan dat account (de superuser) worden dan alle andere accounts gelinkt. Zo ontstaat er eigenlijk één grote database met alle internet gebruikers ter wereld. Indien men zich dan wil registreren op facebook spreekt facebook die globale database aan en vraagt de informatie op die nodig is EN toegestaan is door de gebruiker. Wenst de gebruiker een hotmail of een gmail account dan gebeurt er weer hetzelfde, men spreekt de globale database aan en vraagt de info op die nodig is.
Op deze manier zijn er dus geen "gedupliceerde mensen" maar heb je één persoon die op facebook, twitter, mail, ... zit.
Nu vroeg ik mij af, wat vinden jullie van dit gek, futuristisch idee? Wat mij vooral direct te binnen schoot was dat beveiliging hier wel een hele grote must is. Indien er een database is met veel persoonlijke informatie van vele mensen brengt dit natuurlijk ook gevaren met zich mee. Maar zijn de gevaren groter bij één server dan bij wanneer je gegevens op tientallen servers staan? En wie krijgt toegang tot die site? Iedereen, geregistreerde websites, ... ?
Hopelijk trek ik hier een leuke discussie open!
Gewijzigd op 09/08/2012 23:33:40 door Jasper DS
Ik denk dat het idee vastloopt bij de vraag: Wie kunnen er bij deze gegevens?
Ik kan dan zelf een website beginnen en aan alle gegevens komen?
Of komt daar een 'commissie' voor, die bepaalt welke websites wel en welke er geen geen gebruik van gaan maken. Maar hoe zit het dan met internetvrijheid?
Ik denk aan de ene kant dat mensen niet op deze manier wereldwijd geregistreerd willen staan. Want als er ergens geregistreerd is van welke websites je 'lid' bent, is dat ook gevoelige reclame (denk aan gerichte recalem etc)
Maar aan de andere kant: als je ziet wat mensen allemaal op facebook posten (Ik ga morgen op vakantie, en mijn adres is...), is dit wel een mogelijk scenario waar we naartoe kunnen groeien
Dit systeem was jaren geleden al een optie voor de grotere bedrijven op internet. Ik kan helaas niet meer op de naam komen van deze oplossing :S. Maar ze wilde 1 master account hebben waar je vervolgens al je andere site accounts aan kon koppelen.
Dat zou ook betekenen dat je met de username/password van het master account op al die site kon aanloggen. Echter is dit natuurlijk een groot lek, want 1 keylogger op je pc en ze zitten gelijk overal in.
Tevens ben ik van mening om zo anoniem mogelijk te blijven op internet. Databases worden te vaak gehacked naar mijn zin, ook van grote bedrijven zoals Master Card, etc.
Zoals begin deze week op alle grote nieuws site stond, is er een groepje Amerikaanse psygologen die vinden dat wanneer je geen Facebook account hebt. Je gelijk een psygopaat bent, en misschien niet meer geschikt bent voor de samenleving :S Lange leven de Amerikanen!
Sommige mensen zijn gewoon gesteld op hun privacy, en om nu te gaan roepen dat je mentaal niet in orde bent wanneer je niet beschikt over een Facebook account slaat totaal alles.
Ik geef internet nog maximaal 5 jaar, en dan is niemand nog anoniem op het net.
Gewijzigd op 10/08/2012 07:35:14 door Chris PHP
Tobias Tobias op 10/08/2012 06:32:57:
Op zich een goed en logisch idee, maar ik heb zelf wat twijfels:
Ik denk dat het idee vastloopt bij de vraag: Wie kunnen er bij deze gegevens?
Ik kan dan zelf een website beginnen en aan alle gegevens komen?
Of komt daar een 'commissie' voor, die bepaalt welke websites wel en welke er geen geen gebruik van gaan maken. Maar hoe zit het dan met internetvrijheid?
Ik denk dat het idee vastloopt bij de vraag: Wie kunnen er bij deze gegevens?
Ik kan dan zelf een website beginnen en aan alle gegevens komen?
Of komt daar een 'commissie' voor, die bepaalt welke websites wel en welke er geen geen gebruik van gaan maken. Maar hoe zit het dan met internetvrijheid?
Dat is inderdaad één van de moeilijkste punten denk ik. Stel nu dat ik morgen een site wil openen waarop mijn vrienden kunnen registreren. Dan zou dat via de globale database moeten gaan maar gaan ze mij (17 jarig knulletje) de toegang geven tot die database? Ik betwijfel het.
Tobias Tobias op 10/08/2012 06:32:57:
Ik denk aan de ene kant dat mensen niet op deze manier wereldwijd geregistreerd willen staan. Want als er ergens geregistreerd is van welke websites je 'lid' bent, is dat ook gevoelige reclame (denk aan gerichte recalem etc)
Maar aan de andere kant: als je ziet wat mensen allemaal op facebook posten (Ik ga morgen op vakantie, en mijn adres is...), is dit wel een mogelijk scenario waar we naartoe kunnen groeien
Maar aan de andere kant: als je ziet wat mensen allemaal op facebook posten (Ik ga morgen op vakantie, en mijn adres is...), is dit wel een mogelijk scenario waar we naartoe kunnen groeien
Uiteindelijk ben je op deze moment ook wereldwijd geregistreerd alleen heb je het nu niet in de hand omdat je niet weet waar je gegevens overal zitten. Indien je je superuser aanmaakt en je vult alle gegevens in die je wenst en koppelt die daarna aan facebook kan je in hoe ik het zie bijvoorbeeld weigeren dat facebook je adresgegevens kan uitlezen en bijvoorbeeld alleen je naam, achternaam, geboortedatum en nationaliteit.
Chris NVT op 10/08/2012 07:34:30:
Jasper,
Dit systeem was jaren geleden al een optie voor de grotere bedrijven op internet. Ik kan helaas niet meer op de naam komen van deze oplossing :S. Maar ze wilde 1 master account hebben waar je vervolgens al je andere site accounts aan kon koppelen.
Dit systeem was jaren geleden al een optie voor de grotere bedrijven op internet. Ik kan helaas niet meer op de naam komen van deze oplossing :S. Maar ze wilde 1 master account hebben waar je vervolgens al je andere site accounts aan kon koppelen.
Hmm moet ik eens opzoeken dan, ik vond het inderdaad al raar dat nog nooit iemand anders met zoiets was gekomen.
Chris NVT op 10/08/2012 07:34:30:
Dat zou ook betekenen dat je met de username/password van het master account op al die site kon aanloggen. Echter is dit natuurlijk een groot lek, want 1 keylogger op je pc en ze zitten gelijk overal in.
En hoeveel mensen zijn er die voor elk account hetzelfde passw / account naam gebruiken? Tegenwoordig is niets meer "veilig" tenzij je al je accounts op een briefje schrijft en onder je bed verstopt. En hoe groot is de kans dat de keylogger meerdere accounts logt? Vrij groot lijkt mij.
Chris NVT op 10/08/2012 07:34:30:
Tevens ben ik van mening om zo anoniem mogelijk te blijven op internet. Databases worden te vaak gehacked naar mijn zin, ook van grote bedrijven zoals Master Card, etc.
maar ben je tegenwoordig wel anoniem op het internet? Jullie kennen nu mijn voornaam aan de hand van mijn gebruikersnaam hier op het forum. Ga je even verder zoeken op het internet heb je al gauw ook mijn achternaam. Ga ja daar op verder zoeken kom je al gauw op mijn facebook / twitter en zo blijft het verder gaan. Ik voel mij niet meer anoniem op het internet al is dat wel half mijn keuze. Alhoewel je er tegenwoordig bijna niet meer van onder kunt komen tenzij je je nergens registreert. En dan nog loggen ze je ip adres en veel meer.
En qua veiligheid? Is het niet makkelijker één stevige vestiging te beschermen dan 10 verschillende minder sterke vestigingen? Of is dat een verkeerde vergelijking als je kijkt naar servers.
Chris NVT op 10/08/2012 07:34:30:
Ik geef internet nog maximaal 5 jaar, en dan is niemand nog anoniem op het net.
Wat bedoel je hier juist mee? Zijn we echt op weg naar een identiteit op het net of zie jij dit anders?
Het grote nadeel dat ik zelf zie in dit systeem is dat je erg veel vrijheid kwijt bent. De Belgische regering beslist dat we een bepaalde site niet meer mogen zien dan blokkeren ze gewoon iedereen die als Belg in de db staat. Men mag een site pas bezoeken van achttien jarige leeftijd, iedereen onder de achttien jaar komt er niet op.
Gewijzigd op 10/08/2012 10:48:56 door Jasper DS
PHP Jasper op 10/08/2012 10:43:37:
Wat bedoel je hier juist mee? Zijn we echt op weg naar een identiteit op het net of zie jij dit anders?
Juist, iedereen wordt straks verplicht een gelegitimeerd account te hebben, Facebook kent dit al in de US. Daar moest er een scan/kopie van het identiteitsbewijs toegevoegd worden. heeft nogal wat headlines gehaald ook in Nederlandse kranten/sites. Of dit nu nog is durf ik niet te zeggen.
De psygologen die aangeven dat mensen zonder Facebook mentaal niet meer in orde zouden zijn helpt daar ook een handje aan mee.
En aangezien cyber-crime steeds groter wordt, zullen de maatregelen steeds erger worden. Laatste nieuws wat ik op Tweakers gelezen heb is dat de US het internet beheer niet wil afstaan! Ondanks dat hackers 'soms' goed handelen, wordt het simpelweg als inbraak gezien, Dit willen ze voorkomen, en dat kan door anoniemiteit uit te sluiten.
Ik denk dat wij uiteindelijk allemaal bekend zullen zijn op het net, wel afgeschermt en grootendeels zullen persoonlijke gegevens alleen voor overheids en veiligheids instanties beschikbaar zijn.
Denk aan IPv6, iedereen kan nu een 'static' ip krijgen. Want er zijn met IPv6 adressen in overvloed. Wat betekend dat uiteindelijk elke internet lijn een fixed ip zal krijgen. Ik schat ook dat anonieme proxies steeds meer geblokkeerd zullen worden, er zijn al websites die het doen met een simpele open-source tool.
Chris NVT op 10/08/2012 11:50:14:
Juist, iedereen wordt straks verplicht een gelegitimeerd account te hebben, Facebook kent dit al in de US. Daar moest er een scan/kopie van het identiteitsbewijs toegevoegd worden.
Dat is inderdaad ook wat ik denk. Binnenkort gaan we telkens we ons ergens registreren onze gegevens moeten bewijzen met ons identiteitsbewijs. Is het dan niet veel makkelijker een super-user te hebben dat je hebt bevestigd met een identiteitskaart dan dat je elke registratie opnieuw je identiteitskaart moet doorsturen. Ik zou me veiliger vinden moesten mijn gegevens in één database zitten die in handen is van een organisatie die daar geen verdere doeleinde mee heeft dan dat ik mijn gegevens in tientallen databases moet steken en ik totaal niet weet wat er met mijn gegevens gaat gebeuren.
PHP Jasper op 10/08/2012 12:26:22:
Dat is inderdaad ook wat ik denk. Binnenkort gaan we telkens we ons ergens registreren onze gegevens moeten bewijzen met ons identiteitsbewijs. Is het dan niet veel makkelijker een super-user te hebben dat je hebt bevestigd met een identiteitskaart dan dat je elke registratie opnieuw je identiteitskaart moet doorsturen. Ik zou me veiliger vinden moesten mijn gegevens in één database zitten die in handen is van een organisatie die daar geen verdere doeleinde mee heeft dan dat ik mijn gegevens in tientallen databases moet steken en ik totaal niet weet wat er met mijn gegevens gaat gebeuren.
Chris NVT op 10/08/2012 11:50:14:
Juist, iedereen wordt straks verplicht een gelegitimeerd account te hebben, Facebook kent dit al in de US. Daar moest er een scan/kopie van het identiteitsbewijs toegevoegd worden.
Dat is inderdaad ook wat ik denk. Binnenkort gaan we telkens we ons ergens registreren onze gegevens moeten bewijzen met ons identiteitsbewijs. Is het dan niet veel makkelijker een super-user te hebben dat je hebt bevestigd met een identiteitskaart dan dat je elke registratie opnieuw je identiteitskaart moet doorsturen. Ik zou me veiliger vinden moesten mijn gegevens in één database zitten die in handen is van een organisatie die daar geen verdere doeleinde mee heeft dan dat ik mijn gegevens in tientallen databases moet steken en ik totaal niet weet wat er met mijn gegevens gaat gebeuren.
Het idee van een super-user zou mooi zijn, als de gemiddelde consument ook zijn computer goed beveiligd. Maar 1 keylogger op je pc, alles ligt op straat. In de huidige tijd is mijn stem voor super-user nog steeds nee.
Misschien als er gewerkt wordt met RSA of andere 'hardwarematige' authenticatie systemen kan het een oplossing bieden. Maar ook dat is niet veilig met een keylogger op je pc.
De gemiddelde gebruiker ziet nog te weinig gevaar op het net, en zien ook geen verschil tussen een 'U heeft een virus, klik op ok om te scannen' pop-up of hun daadwerkelijke virus scanner die een melding geeft. Gebruikers moeten eerst maar eens wat verstandiger met hun pc's omgaan, en op letten wat ze doen op het internet.
Pagina: « vorige 1 2 3 ... 40 41 42 43 44 ... 47 48 49 volgende »