Schoolproject website
http://www.rijpaardentwente.nl/
1. Wat wil ik ermee ?
Het is een project van school waarbij we voor een externe opdrachtgever een website moeten bouwen, onze opdrachtgever wou een nieuwe site voor haar paardenvereniging, om de vergrijzing van hun klantenbestand enigzins op te lossen/tegen te gaan. Het doel is voornamelijk om een verslagjes te plaatsen van de afgelopen uitjes/wedstrijden etc. Maar ook om nieuwe (wat jongere) leden te werven.
2.Wat heb ik tot nu toe gedaan aan mijn site?
Ik heb ontwerp gecodeerd naar html/css en vanuit hier heb ik het in een php navigatie gehangen (met behulp van includes).
3. Wat doet het nog niet ?
De links werken nog niet, het nieuwsgedeelte moet nog verschijnen op de homepage in het vak rechtsboven en de vervolgpagina's moeten nog invulling krijgen.
* De gehele functionaliteit van het menu om kort te zijn *
Graag zou ik jullie mening horen over: het kleurgebruik, de algemene layout (houdt rekening met een brede doelgroep), de tekstkleur, en font (nu alleen nog in de footer, maar wordt gebruikt als content font) en de algemene look en feel wat je gedachten zijn bij het zien van deze site.
Ik weet dat het nog vroeg is om een oordeel te vellen maar toch wil ik vragen of jullie hier jullie mening eens over willen geven.
Negatief zowel als Positief (ook technische op/aanmerkingen zijn hartelijk welkom !)
B.v.d.
Maik
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Maik Diepenbroek
De site ziet er strak uit maar ik raad je aan meer gebruik te maken van de ruimte en de site nog iets aantrekkelijker maken door meer te spelen met vormen. (zoals bovenaan een menutje erbovenuit laten steken bv.)
Verder zou ik nog even goed kijken naar de indeling van je site. Als de contect in het bruine vak komt zou ik toch even kijken of je dat niet groter moet doen, of dat je eventueel de indeling op een verdere pagina anders doet. Dit kan je bijvoorbeeld doen door de foto van het paard op te heffen en daar je content plaatsen of juist de content boven de foto van het paard plaatsen.
De achtergrond op de site bevalt me wel, ook mooi gedaan is de schaduw die op de achtergrond valt. De schaduw overheerst namelijk niet heel de pagina maar geeft je website wel meer een dynamisch effect! Even kort samengevat is de site zeer goed. Je moet dan nog wel even kijken naar die indeling, maar verder ziet het er netjes uit ;-)
Ook de witte tekst op het rode vlak zou ik geen probleem vinden. ArendJan vindt dit echter wel storend, dus ik zou graag weten 'waarom', omdat ik geen problemen voorzie... Het contrast tussen die 2 kleuren is ruim voldoende namelijk!
Nog één technische opmerking dan: als ik terug navigeer naar de homepage staat er in de titelbalk '?page=home'. Je kan dit ook leeg laten en gewoon naar de index navigeren. Ik neem aan dat je dan gewoon de pagina laad die je ook bij binnenkomst te zien krijgt? Gewoon iets netter ;p
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thomas van Broekhoven
Misschien een leuke tip, linksbovenin van die witte achtergrond zo'n omgevouwen oortje maken. Misschien dat jij het niet mooi zou vinden, maar lijkt mij wel passend om het wat speelser te maken.
Mee eens, een iets speelsere look kan denk ik ook geen kwaad ;)
Quote:
Ik denk dat wij wel een beetje dezelfde mening hebben. Rode letters op het witte vlak kan opzich wel maar het moet wel overzichtelijk blijven. Ik denk als je dit doet met bijvoorbeeld mooie doorlopende regels en een duidelijk contrast tussen tekst, titels, links en extra informatie dit geen probleem is :
Wit op rood leest niet zo lekker (zeker niet voor ouderen of slechtlezenden), maar het kan wel, daar heb ik niks over gezegd. :)
En oja het menu kan iets kleiner... (in de breedte)
is niet echt nodig. Je kunt de p tag in je footer immers benaderen via:
Verder netjes. Je XHTML valideert (waarom gebruik je een transitional doctype?) en je CSS ook.
Dat probleem met het name attribuut in forms herken ik niet. Het voordeel van de strict mode is dat het gemakkelijker is om je CSS crossbrowser te krijgen.
Verder kan dit probleem zich alleen voordoen als je een javascript hebt dat naar het name attribute kijkt van bijvoorbeeld een form. Enkele standaard validatie-scripts gebruiken dit (controleren van e-mail, etc). Echter raad ik dat sowieso af en zou ik je aanraden om dit met php te doen. Men kan javascript namelijk uitzetten en php niet..
Wat betreft target _blank ben ik het helemaal met je eens. Ik ben ook van mening dat een gebruiker zelf moet beslissen of hij een nieuw venster/tabblad opent. Hier verwijs ik dan altijd naar en het feit dat mensen inderdaad hun aandacht toch verplaatsen en dat als men op een externe link klikt men vaak toch al uitgekeken is op jouw site. Maar goed, als een klant dat perse wil, tja dan kunnen ze het krijgen ook.
Vraagje, is het logo ook zelf gemaakt?
Jan Koehoorn schreef op 20.05.2008 21:52:
Target _blank houdt bezoekers niet op je site. Het opent een nieuw venster, waardoor users het gevoel van controle verliezen. Bovendien werkt hun back button ineens niet meer. Als mijn klanten daarover beginnen, verwijs ik ze meestal door naar de keiharde cijfers die Jacob Nielsen hierover publiceert ;-)
Dat probleem met het name attribuut in forms herken ik niet. Het voordeel van de strict mode is dat het gemakkelijker is om je CSS crossbrowser te krijgen.
Dat probleem met het name attribuut in forms herken ik niet. Het voordeel van de strict mode is dat het gemakkelijker is om je CSS crossbrowser te krijgen.
Hmm... Ik zit nu ook met een opdrachtgever die wel dingen in een nieuw venster geopend wil hebben. Ik wil ze die dingen van Jacob Nielsen dan wel eens voorleggen. Ik heb het zelf al wel proberen uit te leggen, maar dit werkt natuurlijk veel beter.
Het Name attribuut is geen probleem, omdat je die eigenlijk nooit gebruikt. Elk formulierveld heeft een naam, en formulieren zijn ook met een nummer te benaderen. (of via een id) Maar het name attribuut valideert niet meer in XHTML strict..
@ts
De site ziet er erg mooi uit vind ik, wel een mooie lay-out. Wel weinig ruimte voor enige content, wat dan weer niet goed is denk ik, maar dat ligt er ook aan wat voor content je op je site wilt hebben.
Om even in het kort de vragen te beantwoorden:
Het contentgedeelte is alleen dit formaat op de homepage, voor de vervolgpagina's rekt het gedeelte (waar het paard nu staat) mee.
Wat de css issue betreft:
Was ik even helemaal vergeten, een gewoonte die er nog uit moet ik wou namelijk even zien hoe het eruit zag met styling en heb het zo (op mijn manier) 'snel' opgeschreven. Maar dit heb ik alweer gefixt, bedankt Jan.
Waarom ik een transitional gebruik ?
Geen idee dit is denk ik ook een gewoonte. Ik heb het wel nagezocht een keer wat de verschillen waren, maar me nooit er in verdiept zou je me kunnen vertellen waar ik hier (bruikbare) info over kan vinden ?
Logo:
Is niet zelfgemaakt, is aangeleverd door een grafisch bedrijf die zij heeft ingehuurd.
Design:
Ik maak deze site met mijn vriendin, ik leer van haar manier van ontwerpen (iets waar ik graag iets meer over zou willen leren) en zij leert van mijn manier van html en cssen.
Nogmaals bedankt voor alle reacties, en ik zal het doorgeven !
Robert_Deiman schreef op 20.05.2008 22:22:
Hmm... Ik zit nu ook met een opdrachtgever die wel dingen in een nieuw venster geopend wil hebben. Ik wil ze die dingen van Jacob Nielsen dan wel eens voorleggen. Ik heb het zelf al wel proberen uit te leggen, maar dit werkt natuurlijk veel beter.
Het kost je bezoekers, zeg ik altijd tegen klanten. En da's geen verzinsel, dat blijkt uit onderzoek. Het gaat er dus niet om dat je het beter wilt weten dan je klant, je probeert hem zo goed mogelijk te helpen ;-)