Twitter op een website

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/02/2015 13:46:13
Quote Anchor link
Waarom includeer je die test? In mijn voorbeeld doe ik dat niet.
Je moet kijken naar de map /src.
Gewijzigd op 15/02/2015 13:51:16 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 02:52:13
 
Bart Matsko

Bart Matsko

15/02/2015 13:52:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
// Deze php-file moet je downloaden:
https://github.com/abraham/twitteroauth/archive/master.zip
include "twitteroauth-master/src/TwitterOAuth.php";


/* De vier variabelen hieronder invullen */
$twitter['consumer_key'] = "fdasf";
$twitter['consumer_secret']= "ghfdg";
$twitter['oauth_token'] = "sdf-hafd";
$twitter['oauth_token_secret'] = "gadsf";

$connection = new TwitterOAuth($twitter['consumer_key'], $twitter['consumer_secret'], $twitter['oauth_token'], $twitter['oauth_token_secret']);
                                    
$tweets = $connection->get('statuses/user_timeline');
print_r($tweets);
?>


Dit zou dan moeten werken. Maar ik krijg alsnog foutmelding:
Fatal error: Class 'Abraham\TwitterOAuth\Config' not found in E:\Documenten\wamp\www\TEST\API\twitteroauth-master\src\TwitterOAuth.php on line 17
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/02/2015 13:57:22
Quote Anchor link
Apart, dan mist blijkbaar de config ergens door een vreemde constructie van paden.

Maak een directory aan met /twitteroauth, en zet alle inhoud van /src daarin.
Een hoger gelegen directory (VOOR de /twitteroauth map) is de plek waar jij je eigen PHP-script in zet.

Je includeert dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
include "twitteroauth/TwitterOAuth.php";


En dan zou alles goed moeten werken.
 
Bart Matsko

Bart Matsko

15/02/2015 14:02:01
Quote Anchor link
Ik denk dat je dit bedoelt:
Afbeelding

maar dan krijg ik dezelfde foutmelding. Kan het zijn dat het niet aan het script ligt?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/02/2015 14:06:27
Quote Anchor link
Ik denk dat je geen overzicht meer hebt door alle paden waardoor het niet meer klopt. Begin anders even bij nul.

Begin met een schone lei, en maak een nieuwe map aan in /WWW waarin je je phpscript zet, en je je /twitteroauth (/src dus) plaatst.
 
Bart Matsko

Bart Matsko

15/02/2015 14:11:37
Quote Anchor link
Dat is niet nodig want alles staat goed. Ik begrijp de opmaak van de folders in sublime goed, maar ik heb voor jouw printscreens van windows verkenner zodat je ziet dat het wel klopt?

Afbeelding
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/02/2015 14:17:23
Quote Anchor link
in de map API kan je dan een PHP-script aanmaken waarin je mijn PHP-script dan plaatst.
Als je dan twitteroauth/TwitterOAuth.php includeert, dan zou het moeten werken.
Anders test ik het nog eens uit.

Verder lijkt het mij sterk dat het script zelf fout is, gezien het zeer populair is.
Welke PHP-versie draai je eigenlijk?
Gewijzigd op 15/02/2015 14:18:56 door - Ariën -
 
Bart Matsko

Bart Matsko

15/02/2015 14:25:00
Quote Anchor link
- Aar - op 15/02/2015 14:17:23:
in de map API kan je dan een PHP-script aanmaken waarin je mijn PHP-script dan plaatst.
Als je dan twitteroauth/TwitterOAuth.php includeert, dan zou het moeten werken.
Anders test ik het nog eens uit.

Verder lijkt het mij sterk dat het script zelf fout is, gezien het zeer populair is.
Welke PHP-versie draai je eigenlijk?


Ik draaide tot nu toe alles local. Ik heb hem even op mijn webserver gezet en daar krijg ik dus geen foutmelding maar ook geen resultaat. Gewoon een lege pagina, is er dan iets mis gegaan bij de keys of apps.twitter.com ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/02/2015 14:31:54
Quote Anchor link
Welke PHP-versie gebruik je lokaal, en op de online webserver?
Zie ook een nieuw bestand met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php phpinfo(); ?>


Als je witte pagina's krijgt dan staan de errors uit. Zet ze dan aan met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',true);
?>


Of in .htaccess met:
php_flag display_errors on
 
Bart Matsko

Bart Matsko

15/02/2015 14:40:54
Quote Anchor link
Local: PHP Version 5.5.12
Webserver: PHP Version 5.4.16
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/02/2015 14:43:15
Quote Anchor link
Dan zou het moeten werken. Als je de juiste stappen volgt die ik aangaf.
 
Bart Matsko

Bart Matsko

15/02/2015 14:44:46
Quote Anchor link
- Aar - op 15/02/2015 14:43:15:
Dan zou het moeten werken. Als je de juiste stappen volgt die ik aangaf.


Zou je het zelf even kunnen uitproberen, want ik heb al die stappen gedaan dus ik denk dat het ergens anders aan ligt?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/02/2015 14:54:43
Quote Anchor link
Hmmm.... het script is tegenwoordig toch wat anders dan het eerst was geweest.

Anyway, zo heb ik het werkend, let op of de paden kloppen, blijkbaar moet je nu tegenwoordig de autoload.php eerst aanroepen, en daarna /src/TwitterOAuth.php.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
// Deze php-file moet je downloaden:
//https://github.com/abraham/twitteroauth/archive/master.zip


require_once("twitteroauth-master/autoload.php");
require_once("twitteroauth-master/src/TwitterOAuth.php");
use Abraham\TwitterOAuth\TwitterOAuth;

/* De vier variabelen hieronder invullen */
$twitter['consumer_key'] = "***";
$twitter['consumer_secret']= "****";
$twitter['oauth_token'] = "****";
$twitter['oauth_token_secret'] = "******";

$connection = new TwitterOAuth($twitter['consumer_key'], $twitter['consumer_secret'], $twitter['oauth_token'], $twitter['oauth_token_secret']);
                                    
$tweets = $connection->get('statuses/user_timeline');
print_r($tweets);
?>
 
Bart Matsko

Bart Matsko

15/02/2015 15:01:53
Quote Anchor link
Het werkt, heel erg bedankt voor de moeite! Ik ga nu aan de slag om het normaal te kunnen vertonen op mijn website.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/02/2015 15:03:24
Quote Anchor link
Graag gedaan. Ik vond de foutmeldingen die je noemde ook best wel vreemd. Maar nu snap ik de oorzaak.
Sorry voor de onduidelijkheid...
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.