Uitlijning werkt niet.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »
Alexander Tobe

Alexander Tobe

03/09/2024 09:58:36
Quote Anchor link
Voor een opdracht moet ik een website veranderen.
Ik heb inmiddels 29 punten opgelost maar 1 punt kom ik niet uit.
Gebruik van grid, tabellen en Java(script) mag niet.

De website moet goed werken op een smartphone (320px), tablet (768px) en laptop (1024px, 1440px) maar de uitlijning klopt niet.

Dit is het voorbeeld.
https://dam-cdn.loi.nl/document-output/casloi.prd.08a87b8e-fe35-4209-ab98-cbcab5a0b940/originaldocument

De volgende onderdelen kloppen nog niet;

• Vanaf 320px moet de uitlijning gecentreerd zijn, menu passend.

• Vanaf 768px moet het artikel worden getoond in drie kolommen, gescheiden door een dunne rode lijn met de kop over de drie kolommen heen.
• Vanaf 768px worden de foto's in rijen van twee getoond, waarbij de gehele breedte wordt gebruikt en een kleine marge tussen de foto's.

• Vanaf 1024px worden de foto's in één rij van vier getoond, waarbij de gehele breedte wordt gebruikt en een kleine marge tussen de foto's.
• Vanaf 1024px worden de letterblokjes in twee rijen getoond (gebruik de gehele breedte van het scherm) met een kleine ruimte tussen de blokjes, waarbij de drie blokjes horizontaal op één rij de tekst LOI tonen.

• Vanaf een venstergrootte van 1440px wordt de breedte van de content smaller gemaakt en de pagina gecentreerd weergegeven.
• Er zijn drie rijen van twee letterblokjes (gebruik de gehele breedte van het scherm) met een kleine ruimte tussen de blokjes. Op de eerste rij moet de letter L staan in de cirkel. Op de tweede rij de letter O en op de derde rij de letter I.

Hier is de link naar de site, de Responsive design checker doet het niet omdat het geen HTTPS is maar je kan nog met inspecteren van de site de verschillende venstergrootte bekijken.

http://alext.free.nf/

HTML:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<!DOCTYPE html>
<html lang="nl">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <title>Opdracht Overgangen en animaties, attr() en CSS-variabelen</title>
    <link href="https://fonts.googleapis.com/css2?family=Roboto:wght@400&display=swap" rel="stylesheet">
    <link href="https://fonts.googleapis.com/css2?family=Orbitron:[email protected]&display=swap" rel="stylesheet">
    <link href="https://fonts.googleapis.com/css2?family=Open+Sans:wght@400&display=swap" rel="stylesheet">
    <link rel="stylesheet" href="layout.css">
</head>
<body>
    <header>
        <nav>
            <ul>
                <li><a href="#artikel">Masterplan 2050</a></li>
                <li><a href="#foto">bedreigde diersoorten</a></li>
                <li><a href="#letterblokjes">Letterblokjes</a></li>
            </ul>
        </nav>
    </header>
    <main>
        <section id="artikel">
            <h1>Van dierentuin naar natuurherstel</h1>
            <div class="artikel-content">
                <p>&#9733; Blijdorp biedt de bezoekers de natuurlijke leefomgeving van de diersoorten en geeft informatie over het behoud van de biodiversiteit.
                            Als we niets doen, verdwijnen diersoorten en daarom zet Diergaarde Blijdorp zich in voor natuurherstel.
                            De urgentie en de oplossingsrichting omschreven wij in vier guiding principles: Stop the Loss, Reverse the Red, Brighten the Blue en Expand the Green.</p>
                <p>&#9733; Soortbehoud en natuurherstel gaan hand in hand, dus vormen deze twee samen onze strategie. Together we bring nature back to life.
                            Veel natuurgebieden hebben het zwaar te verduren. Allemaal op hun eigen manier.
                            Natuurherstel in deze regios is essentieel om bedreigde dier- en plantsoorten te behouden.
                </p>
            </div>
        </section>
        <section id="foto">
            <h2>Foto's van bedreigde diersoorten</h2>
            <div class="foto-grid">
                <figure>
                    <img src="Media/Elephants.jpg" alt="Elephants">
                </figure>
                <figure>
                    <img class="transparent" src="Media/Redpanda.jpg" alt="Red Panda">
                </figure>
                <figure>
                    <img class="transparent" src="Media/Rppells-vulture-sunbathing.jpg" alt="Rppells vulture sunbathing">
                </figure>
                <figure>
                    <img src="Media/Pygmy-Hippo-baby.jpg" alt="Pygmy Hippo Baby">
                </figure>
            </div>
        </section>
        <hr class="gradient-line">
        <section id="letterblokjes">
            <h2>Letterblokjes</h2>
            <div class="blokjes-grid">
                <div class="blokje">
                    <div class="cirkel">L</div>
                </div>
                <div class="blokje">
                    <div class="cirkel">O</div>
                </div>
                <div class="blokje">
                    <div class="cirkel">I</div>
                </div>
            </div>
            <div class="blokjes-grid">
                <div class="blokje">
                    <div class="cirkel">L</div>
                </div>
                <div class="blokje">
                    <div class="cirkel">O</div>
                </div>
                <div class="blokje">
                    <div class="cirkel">I</div>
                </div>
            </div>
        </section>
    </main>
</body>
</html>


CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
body {
    font-family: 'Open Sans', sans-serif;
    margin: 0;
    padding: left;
    box-sizing: border-box;
    display: flex;
    flex-direction: column;
    align-items: center;
}

header {
    background-color: #33af6d;
    width: 100%;
}

nav ul {
    list-style: none;
    display: flex;
    justify-content: space-between;
    padding: 10px;
    margin: 0;
}

nav ul li {
    flex: 1;
    text-align: center;
    position: relative;
}

nav ul li:not(:last-child)::after {
    content: '|';
    position: absolute;
    right: 0;
    top: 50%;
    transform: translateY(-50%);
    color: #e5f1f8;
}

nav ul li a {
    color: #e5f1f8;
    text-decoration: none;
    text-transform: uppercase;
    font-family: 'Roboto', sans-serif;
    padding: 10px;
    display: block;
    transition: background 0.3s;
}

nav ul li a:hover {
    background-color: #299b5e;
}

main {
    width: 100%;
    max-width: 1440px;
    padding: 20px;
}

section {
    margin: 20px 0;
}

h1, h2 {
    text-align: center;
    font-family: 'Montserrat', sans-serif;
    text-shadow: 2px 2px 5px rgba(0, 0, 0, 0.4);
}

.artikel-content {
    column-count: 1;
    column-gap: 20px;
}

.artikel-content p::before {
    content: '\2605';
}
@media(min-width: 320px){

}
@media(min-width: 768px) {
    .artikel-content {
        column-count: 3;
        column-gap: 20px;
        border-left: 1px solid red;
        border-right: 1px solid red;
        padding: 0px 10px;
    }
}

.foto-grid {
    display: flex;
    flex-direction: column;
    gap: 10px;
}

.foto-grid img {
    width: 100%;
    height: 100%;
    margin: 0;
    align-items: center;
}

.foto-grid img.transparent {
    opacity: 0.7;
}

@media(min-width: 768px) {
    .foto-grid {
        flex-direction: row;
        flex-wrap: wrap;
    }

    .foto-grid figure {
        width: calc(50% - 10px);
    }
}

@media(min-width: 1024px) {
    .foto-grid figure {
        width: calc(25% - 10px);
    }
}

.gradient-line {
    border: 0;
    height: 2px;
    background: linear-gradient(to right, black, white, black);
    margin: 20px 0;
}

.blokjes-grid {
    display: flex;
    flex-direction: column;
    gap: 10px;
}

.blokje {
    background-color: #33af6d;
    border: 1px solid #df5200;
    border-radius: 10px;
    padding: 20px;
    text-align: center;
}

.cirkel {
    width: 50px;
    height: 50px;
    background-color: #e5f1f8;
    border: 2px solid #df5200;
    border-radius: 50%;
    display: flex;
    align-items: center;
    justify-content: center;
    margin: 0 auto;
    font-family: "Orbitron", sans-serif;
    font-size: 24px;
}

@media screen and (min-width: 1024px) {
    .blokjes-grid {
        flex-direction: row;
        justify-content: space-around;
    }
}
Gewijzigd op 03/09/2024 09:59:27 door Alexander Tobe
 
PHP hulp

PHP hulp

19/09/2024 03:16:04
 
Alexander Tobe

Alexander Tobe

09/09/2024 09:59:50
Quote Anchor link
Niemand die de oplossing heeft voor de weergave van met name 320px en de letterblokjes?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/09/2024 10:52:14
Quote Anchor link
Jawel hoor, maar bij huiswerkopgaven voor een LOI-cursus zijn we terughoudend, omdat het bedoeling is dat je zelf je huiswerk maakt — zodat je er wat van leert.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/09/2024 10:54:02
Quote Anchor link
En daarnaast kan ik mij indenken dat je na zes dagen wel een oplossing hebt kunnen vinden. Ik zie hier niet echt wat zelfonderzoek voorbij komen. Een klein issue kunnen we vrijwillig naar kijken, maar het siert wel als je zelf ook met oplossingen komt.

Maar als het een hele eisenlijst is. Dan geef ik zo'n topic weinig tot geen enkele kans.
Gewijzigd op 09/09/2024 10:55:08 door - Ariën -
 
Alexander Tobe

Alexander Tobe

10/09/2024 10:37:48
Quote Anchor link
- Ariën - op 09/09/2024 10:54:02:
En daarnaast kan ik mij indenken dat je na zes dagen wel een oplossing hebt kunnen vinden. Ik zie hier niet echt wat zelfonderzoek voorbij komen. Een klein issue kunnen we vrijwillig naar kijken, maar het siert wel als je zelf ook met oplossingen komt.

Maar als het een hele eisenlijst is. Dan geef ik zo'n topic weinig tot geen enkele kans.


Duss je laat mijn op 6 augustus geopende topic een maand lopen en als ik dan vraag op 2 september of het goed is als ik een nieuw topic openen die specifieker is zeg je zelf
Quote:
Als je een nieuw topic wilt openen die wat beperkter is dan je vorige topic, van vind ik het prima.


En nu zeg je na een week dat ik het zelf in die 6 dagen wel had kunnen vinden?

De suggestie dat ik zelf niks doe om het op te lossen slaat nergens op ik heb elke werkdag 2 uur voor deze studie en heb voor ik het topic op 6 augustus openen die 2 uur gebruikt elke dag om deze problemen oplossen.

Dat ik sindsdien bij opstarten van de pc iets probeer en als dat niets oplevert ik naar een andere module ga waarmee ik in ieder geval niet stil staat in de complete studie lijkt mij niet onlogisch.

Ik kreeg dit forum zelfs als tip als ik er niet uitkwam...

Terug naar het topic;
Al word maar geholpen bij de 320px-versie en de blokjes.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.