Uitlijning werkt niet.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »
Alexander Tobe

Alexander Tobe

03/09/2024 09:58:36
Quote Anchor link
Voor een opdracht moet ik een website veranderen.
Ik heb inmiddels 29 punten opgelost maar 1 punt kom ik niet uit.
Gebruik van grid, tabellen en Java(script) mag niet.

De website moet goed werken op een smartphone (320px), tablet (768px) en laptop (1024px, 1440px) maar de uitlijning klopt niet.

Dit is het voorbeeld.
https://dam-cdn.loi.nl/document-output/casloi.prd.08a87b8e-fe35-4209-ab98-cbcab5a0b940/originaldocument

De volgende onderdelen kloppen nog niet;

• Vanaf 320px moet de uitlijning gecentreerd zijn, menu passend.

• Vanaf 768px moet het artikel worden getoond in drie kolommen, gescheiden door een dunne rode lijn met de kop over de drie kolommen heen.
• Vanaf 768px worden de foto's in rijen van twee getoond, waarbij de gehele breedte wordt gebruikt en een kleine marge tussen de foto's.

• Vanaf 1024px worden de foto's in één rij van vier getoond, waarbij de gehele breedte wordt gebruikt en een kleine marge tussen de foto's.
• Vanaf 1024px worden de letterblokjes in twee rijen getoond (gebruik de gehele breedte van het scherm) met een kleine ruimte tussen de blokjes, waarbij de drie blokjes horizontaal op één rij de tekst LOI tonen.

• Vanaf een venstergrootte van 1440px wordt de breedte van de content smaller gemaakt en de pagina gecentreerd weergegeven.
• Er zijn drie rijen van twee letterblokjes (gebruik de gehele breedte van het scherm) met een kleine ruimte tussen de blokjes. Op de eerste rij moet de letter L staan in de cirkel. Op de tweede rij de letter O en op de derde rij de letter I.

Hier is de link naar de site, de Responsive design checker doet het niet omdat het geen HTTPS is maar je kan nog met inspecteren van de site de verschillende venstergrootte bekijken.

http://alext.free.nf/

HTML:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<!DOCTYPE html>
<html lang="nl">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <title>Opdracht Overgangen en animaties, attr() en CSS-variabelen</title>
    <link href="https://fonts.googleapis.com/css2?family=Roboto:wght@400&display=swap" rel="stylesheet">
    <link href="https://fonts.googleapis.com/css2?family=Orbitron:[email protected]&display=swap" rel="stylesheet">
    <link href="https://fonts.googleapis.com/css2?family=Open+Sans:wght@400&display=swap" rel="stylesheet">
    <link rel="stylesheet" href="layout.css">
</head>
<body>
    <header>
        <nav>
            <ul>
                <li><a href="#artikel">Masterplan 2050</a></li>
                <li><a href="#foto">bedreigde diersoorten</a></li>
                <li><a href="#letterblokjes">Letterblokjes</a></li>
            </ul>
        </nav>
    </header>
    <main>
        <section id="artikel">
            <h1>Van dierentuin naar natuurherstel</h1>
            <div class="artikel-content">
                <p>&#9733; Blijdorp biedt de bezoekers de natuurlijke leefomgeving van de diersoorten en geeft informatie over het behoud van de biodiversiteit.
                            Als we niets doen, verdwijnen diersoorten en daarom zet Diergaarde Blijdorp zich in voor natuurherstel.
                            De urgentie en de oplossingsrichting omschreven wij in vier guiding principles: Stop the Loss, Reverse the Red, Brighten the Blue en Expand the Green.</p>
                <p>&#9733; Soortbehoud en natuurherstel gaan hand in hand, dus vormen deze twee samen onze strategie. Together we bring nature back to life.
                            Veel natuurgebieden hebben het zwaar te verduren. Allemaal op hun eigen manier.
                            Natuurherstel in deze regios is essentieel om bedreigde dier- en plantsoorten te behouden.
                </p>
            </div>
        </section>
        <section id="foto">
            <h2>Foto's van bedreigde diersoorten</h2>
            <div class="foto-grid">
                <figure>
                    <img src="Media/Elephants.jpg" alt="Elephants">
                </figure>
                <figure>
                    <img class="transparent" src="Media/Redpanda.jpg" alt="Red Panda">
                </figure>
                <figure>
                    <img class="transparent" src="Media/Rppells-vulture-sunbathing.jpg" alt="Rppells vulture sunbathing">
                </figure>
                <figure>
                    <img src="Media/Pygmy-Hippo-baby.jpg" alt="Pygmy Hippo Baby">
                </figure>
            </div>
        </section>
        <hr class="gradient-line">
        <section id="letterblokjes">
            <h2>Letterblokjes</h2>
            <div class="blokjes-grid">
                <div class="blokje">
                    <div class="cirkel">L</div>
                </div>
                <div class="blokje">
                    <div class="cirkel">O</div>
                </div>
                <div class="blokje">
                    <div class="cirkel">I</div>
                </div>
            </div>
            <div class="blokjes-grid">
                <div class="blokje">
                    <div class="cirkel">L</div>
                </div>
                <div class="blokje">
                    <div class="cirkel">O</div>
                </div>
                <div class="blokje">
                    <div class="cirkel">I</div>
                </div>
            </div>
        </section>
    </main>
</body>
</html>


CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
body {
    font-family: 'Open Sans', sans-serif;
    margin: 0;
    padding: left;
    box-sizing: border-box;
    display: flex;
    flex-direction: column;
    align-items: center;
}

header {
    background-color: #33af6d;
    width: 100%;
}

nav ul {
    list-style: none;
    display: flex;
    justify-content: space-between;
    padding: 10px;
    margin: 0;
}

nav ul li {
    flex: 1;
    text-align: center;
    position: relative;
}

nav ul li:not(:last-child)::after {
    content: '|';
    position: absolute;
    right: 0;
    top: 50%;
    transform: translateY(-50%);
    color: #e5f1f8;
}

nav ul li a {
    color: #e5f1f8;
    text-decoration: none;
    text-transform: uppercase;
    font-family: 'Roboto', sans-serif;
    padding: 10px;
    display: block;
    transition: background 0.3s;
}

nav ul li a:hover {
    background-color: #299b5e;
}

main {
    width: 100%;
    max-width: 1440px;
    padding: 20px;
}

section {
    margin: 20px 0;
}

h1, h2 {
    text-align: center;
    font-family: 'Montserrat', sans-serif;
    text-shadow: 2px 2px 5px rgba(0, 0, 0, 0.4);
}

.artikel-content {
    column-count: 1;
    column-gap: 20px;
}

.artikel-content p::before {
    content: '\2605';
}
@media(min-width: 320px){

}
@media(min-width: 768px) {
    .artikel-content {
        column-count: 3;
        column-gap: 20px;
        border-left: 1px solid red;
        border-right: 1px solid red;
        padding: 0px 10px;
    }
}

.foto-grid {
    display: flex;
    flex-direction: column;
    gap: 10px;
}

.foto-grid img {
    width: 100%;
    height: 100%;
    margin: 0;
    align-items: center;
}

.foto-grid img.transparent {
    opacity: 0.7;
}

@media(min-width: 768px) {
    .foto-grid {
        flex-direction: row;
        flex-wrap: wrap;
    }

    .foto-grid figure {
        width: calc(50% - 10px);
    }
}

@media(min-width: 1024px) {
    .foto-grid figure {
        width: calc(25% - 10px);
    }
}

.gradient-line {
    border: 0;
    height: 2px;
    background: linear-gradient(to right, black, white, black);
    margin: 20px 0;
}

.blokjes-grid {
    display: flex;
    flex-direction: column;
    gap: 10px;
}

.blokje {
    background-color: #33af6d;
    border: 1px solid #df5200;
    border-radius: 10px;
    padding: 20px;
    text-align: center;
}

.cirkel {
    width: 50px;
    height: 50px;
    background-color: #e5f1f8;
    border: 2px solid #df5200;
    border-radius: 50%;
    display: flex;
    align-items: center;
    justify-content: center;
    margin: 0 auto;
    font-family: "Orbitron", sans-serif;
    font-size: 24px;
}

@media screen and (min-width: 1024px) {
    .blokjes-grid {
        flex-direction: row;
        justify-content: space-around;
    }
}
Gewijzigd op 03/09/2024 09:59:27 door Alexander Tobe
 
PHP hulp

PHP hulp

16/09/2024 21:03:56
 
Alexander Tobe

Alexander Tobe

09/09/2024 09:59:50
Quote Anchor link
Niemand die de oplossing heeft voor de weergave van met name 320px en de letterblokjes?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/09/2024 10:52:14
Quote Anchor link
Jawel hoor, maar bij huiswerkopgaven voor een LOI-cursus zijn we terughoudend, omdat het bedoeling is dat je zelf je huiswerk maakt — zodat je er wat van leert.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/09/2024 10:54:02
Quote Anchor link
En daarnaast kan ik mij indenken dat je na zes dagen wel een oplossing hebt kunnen vinden. Ik zie hier niet echt wat zelfonderzoek voorbij komen. Een klein issue kunnen we vrijwillig naar kijken, maar het siert wel als je zelf ook met oplossingen komt.

Maar als het een hele eisenlijst is. Dan geef ik zo'n topic weinig tot geen enkele kans.
Gewijzigd op 09/09/2024 10:55:08 door - Ariën -
 
Alexander Tobe

Alexander Tobe

10/09/2024 10:37:48
Quote Anchor link
- Ariën - op 09/09/2024 10:54:02:
En daarnaast kan ik mij indenken dat je na zes dagen wel een oplossing hebt kunnen vinden. Ik zie hier niet echt wat zelfonderzoek voorbij komen. Een klein issue kunnen we vrijwillig naar kijken, maar het siert wel als je zelf ook met oplossingen komt.

Maar als het een hele eisenlijst is. Dan geef ik zo'n topic weinig tot geen enkele kans.


Duss je laat mijn op 6 augustus geopende topic een maand lopen en als ik dan vraag op 2 september of het goed is als ik een nieuw topic openen die specifieker is zeg je zelf
Quote:
Als je een nieuw topic wilt openen die wat beperkter is dan je vorige topic, van vind ik het prima.


En nu zeg je na een week dat ik het zelf in die 6 dagen wel had kunnen vinden?

De suggestie dat ik zelf niks doe om het op te lossen slaat nergens op ik heb elke werkdag 2 uur voor deze studie en heb voor ik het topic op 6 augustus openen die 2 uur gebruikt elke dag om deze problemen oplossen.

Dat ik sindsdien bij opstarten van de pc iets probeer en als dat niets oplevert ik naar een andere module ga waarmee ik in ieder geval niet stil staat in de complete studie lijkt mij niet onlogisch.

Ik kreeg dit forum zelfs als tip als ik er niet uitkwam...

Terug naar het topic;
Al word maar geholpen bij de 320px-versie en de blokjes.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.