VPS - nameserver - IP
Hoeveel IP-adressen heb ik uiteindelijk nodig binnen een VPS om daar tenminste 1 domein op te kunnen hosten met SSL?
Klopt dit:
- 1 ip voor nameserver 1
- 1 ip voor nameserver 2
- 1 ip voor SSL
Wat is het minmale aantal ip's dat nodig is om de VPS 'in de lucht te houden' en tenminste 1 domein met SSL te hosten.....
Zijn extra ip's eigenlijk duur? Moet je die dan vooraf bestellen of kan je die 'zomaar' aanmaken?
Hoe doen jullie zoiets?
Completely new.....nu mn eerste php-tje klaar is, moet ik hier dus op studeren!
1 adres is genoeg en wat de prijzen voor meerdere adressen zijn, wat de gek er voor geeft.
Een domain heeft inderdaad minimaal 2 DNS servers liefst draaiende in verschillende ip-netwerken. Een webserver heeft minimaal 1 ip-nummer nodig.
@pgFrank....ik heb inderdaad inmddels verschillende offertes aangevraagd bij providers. Steeds zie ik in de overzichtstabelletjes hoeveel ip adressen ze bij zo'n VPS leveren. Vandaar dat ik probeer te 'tellen' hoeveel ik nodig heb.
Kennen jullie tutorials waar ik dit soort 'basic' (?) kennis over de werking van webservers kan bestuderen?
phphulp is steeds erg handig voor mn php-problemen.....ik merk dat ik nu eigenlijk meer moet zien te snappen van dns, ip, nameservers, subnetmask etc.....geen idee. Ik zie dat er allerlei tuts zijn voor de beheersoftware (plesk en directadmin), maar wellicht is het verstandig om iets meer onderliggende kennis te verzamelen.
Jouw provider levert meestal ook DNS-diensten, die hoef je dan niet zelf te gaan beheren. Je hoeft er dus ook geen ip-adressen voor aan te schaffen.
Aan 1 ip-adres heb je genoeg, dat was al duidelijk. Maar waarom wil je een VPS? Je weet dat je (tenzij je daar dure contracten voor afsluit) meestal zelf het installeren en beheren moet gaan doen?
Ik begreep dat je bij een VPS gegarandeerd geheugen hebt, en je helemaal 'eigen baas' bent over bv php.ini...
dat is toch handig?
Wanneer jij zelf met apt-get aan de slag wilt (en kunt) gaan, probeer het eens.
Groot voordeel is dat je zelf php.ini kunt instellen, een echte database kunt installeren, etc. etc. etc. Mocht je t.z.t. te weinig geheugen hebben, vraag je even een upgrade aan en klaar ben je.
Ps. Een database zal nooit snel op VPS kunnen draaien (ook niet op shared hosting), daarvoor is er te weinig I/O-capaciteit beschikbaar. Vaak zijn het ook maar goedkope servertjes, waar de boel op draait, stel je er niet te veel van voor. Je koopt vooral wat vrijheid m.b.t. de software en configuratie die je wilt hebben.