waarde uit database halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thijs

Thijs

08/11/2007 12:09:00
Quote Anchor link
ik wil een waarde uit een database halen en deze vergelijken met een vari

if (var == record){ doe dit


maar ik krijg de waarde uit de databse niet
hoe pak ik die?
 
PHP hulp

PHP hulp

21/09/2024 07:29:45
 
Crispijn -

Crispijn -

08/11/2007 12:11:00
Quote Anchor link
Kijk hier eens even naar http://phphulp.nl/php/tutorials/3/474/ Dit is de basis van het uitlezen van een database
 
Frank -

Frank -

08/11/2007 12:13:00
Quote Anchor link
Waarom doe je de vergelijking niet in de query?

SELECT * FROM tabelnaam WHERE kolom = '$var'

Verder kun je, nadat je hebt gefetched, natuurlijk vergelijken, bv.
if($var == $row['kolom']){

Details kun je zelf uitzoeken, zie de vele tutorials over het gebruik van een database i.c.m. PHP.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.