waarde uit tabel halen en weer invoegen + iets

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ron -

Ron -

29/10/2008 17:27:00
Quote Anchor link
ik heb een vraagje, ik doe dit normaal in 2 querys, maar kan dit ook in 1?

$query1 = "SELECT waarde FROM tabel WHERE id = 1";

$iets = "tekst";

$query2 = "UPDATE tabel SET waarde = '".$row['waarde'].$iets."' WHERE id = 1";

dit is een vereenvoudigde versie van mijn script

mijn vraag is dus, hoe kun je in 1 query de waarde in een tabel laten staan en er iets aan toevoegen?

ik weet dat dit wel kan SET waarde = waarde+1, maar ik heb nu tekst en geen integers

iemand die me kan helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 02:58:31
 
Hipska BE

Hipska BE

29/10/2008 17:31:00
Quote Anchor link
UPDATE tabel SET waarde = waarde + 1 WHERE id = 3;

Deze query is gewoon mogelijk..
 
Ron -

Ron -

29/10/2008 19:19:00
Quote Anchor link
dat zeg ik toch ook... dat dat kan, maar ik bedoel dat als er tekst in staat, je er nog meer tekst aan vast plakt
 
Martijn B

Martijn B

29/10/2008 19:29:00
Quote Anchor link
Je bedoelt dus:

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/string-functions.html#function_concat

edit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
UPDATE tabel
SET waarde = CONCAT(veld1,veld2)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Ron -

Ron -

29/10/2008 19:34:00
Quote Anchor link
precies, dat is het!
hardstikke bedankt! had er nog nooit van gehoord
 
Hipska BE

Hipska BE

29/10/2008 20:10:00
Quote Anchor link
Ow sorry, niet gezien dat het hier om strings ging..

UPDATE tabel SET waarde = CONCAT(waarde,string) WHERE ..
 
Ron -

Ron -

29/10/2008 20:24:00
Quote Anchor link
is niet erg, maar Martijn had me al geholpen :)
stom zeg dat ik er niet aan had gedacht om op de mysql site te kijken

toch bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.