Warning: Trying to access array offset on value of type null

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Guus Wiegerinck

Guus Wiegerinck

15/10/2024 11:27:26
Quote Anchor link
Onlangs heb ik een nieuwere WAMP geïnstalleerd: versie 3.3.0_x86 i.p.v. versie 2.5.
Nu blijken de bestaande scripts allerlei errors, waarschuwingen en fouten op te leveren. Dat zal wel komen door veranderde regels en afspraken, maar is dus een klus om de scripts aan te passen. Ik weet wel een beetje van php maar ben niet doorgewinterd, dus ik leg wat ik niet snap maar aan dit forum voor.

Hier is er een:

Warning: Trying to access array offset on value of type null in C:\wamp\www\modellenAlle.php on line <i>213</i></th></tr>

Ter verduidelijking geef ik eerst de context van regel 213. Vooraan de regelnummers van het script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
6: $result = mysqli_query($db,"SELECT * FROM categorie") or die ("ophalen van gegevens is niet gelukt.<br />");
7: $selectiecriteria = array();
8:    while ($selcrit = mysqli_fetch_assoc($result))
9:    {
10:     $selected = "";
11:        if (!EMPTY ($_POST['categorie']) && ($_POST['categorie'] == $selcrit['id_cat']))
12:        {
13:         if (($_POST['categorie']) == "'%'")
14:        {$selected = "selected";}
15:   }
16:     $selectiecriteria[] = "<option value=\"'".$selcrit['id_cat']."'\">".$selcrit['Categorie']."</option>\n";
17:   }
18:
19:   if (EMPTY ($_POST['categorie'])){$selectie = "WHERE categorie.id_cat LIKE ".$_GET['categorie'];}
20:   else {$selectie = "WHERE categorie.id_cat LIKE ".$_POST['categorie'];}
... in html-blok ...
213   <option value="'%'"<?php if ( $selcrit['categorie'] == "'%'" ) { echo " selected"; } ?>>alle categorien</option>


Dit levert de volgende waarschuwing op
<tr><th align='left' bgcolor='#e9b96e' colspan='5'>Call Stack</th></tr>

Bedoeling is om in de selectie lijst eerste de optie "alle categorieën" op te nemen. Deze optie kiezen moet er in resulteren dat ALLE categoriën uit de database worden opgehaald.
Daarna volgen de categorieën als afzonderlijke opties.

Ik snap echter niet wat de waarschuwing betekent. Wat is er fout op regel 213?
Gewijzigd op 15/10/2024 11:48:27 door Guus Wiegerinck
 
PHP hulp

PHP hulp

16/10/2024 10:56:40
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/10/2024 11:35:41
Quote Anchor link
Zonder de code die er omheen zit wordt het lastig om te oordelen. Dus wordt het even debuggen.
Heeft $selcrit['categorie'] wel een waarde? Met meldt van te voren een print_r($selcrit)?
 
Guus Wiegerinck

Guus Wiegerinck

15/10/2024 12:28:05
Quote Anchor link
- Ariën - op 15/10/2024 11:35:41:
Heeft $selcrit['categorie'] wel een waarde? Met meldt van te voren een print_r($selcrit)?


Dat laatste begrijp ik niet goed. Bedoel je 'echo'?
Ik gedaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo $selcrit'"MMM";

Dat levert alleen MMM op:
Doe ik:'
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo $selcrit['categorie']'"MMM";

dan geeft dat een error:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Warning: Trying to access array offset on value of type null

Dus $selcrit is blijkbaar leeg.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/10/2024 13:12:17
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/10/2024 15:10:35
Quote Anchor link
Zowel dit ...

Guus Wiegerinck op 15/10/2024 12:28:05:
Ik gedaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo $selcrit'"MMM";

als dit ...

Guus Wiegerinck op 15/10/2024 12:28:05:
Doe ik:'
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo $selcrit['categorie']'"MMM";

... is geen valide PHP-code.

Probeer eerst eens dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
var_dump($selcrit);
?>
Gewijzigd op 15/10/2024 15:11:44 door Ozzie PHP
 
Guus Wiegerinck

Guus Wiegerinck

15/10/2024 16:34:04
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 15/10/2024 15:10:35:
Zowel dit ...

Guus Wiegerinck op 15/10/2024 12:28:05:
Ik gedaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo $selcrit'"MMM";

als dit ...

Guus Wiegerinck op 15/10/2024 12:28:05:
Doe ik:'
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo $selcrit['categorie']'"MMM";

... is geen valide PHP-code.


...maar het werkt wél. ):

Quote:

Probeer eerst eens dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
var_dump($selcrit);
?>




Als ik deze code in het script zet en vernieuw het scherm, zie ik er niets van.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/10/2024 16:40:33
Quote Anchor link
Je zult toch echt iets moeten zien.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/10/2024 16:55:39
Quote Anchor link
>> ...maar het werkt wél. ):

Nee ...

>> Als ik deze code in het script zet en vernieuw het scherm, zie ik er niets van.

Waarschijnlijk omdat je een error triggert.

Zet deze code eens na de while-lus. In jouw voorbeeld in het eerste bericht is dat op regel 18.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
var_dump($selcrit);
exit;
?>
 
Guus Wiegerinck

Guus Wiegerinck

15/10/2024 23:05:10
Quote Anchor link
Dan krijg ik:

Kan geen verbinding maken

Firefox kan geen verbinding maken met de server op localhost.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.