Website fixen opdracht

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »
Alexander Tobe

Alexander Tobe

01/08/2024 10:15:22
Anchor link
Voor een opdracht moet ik een website fixen.
Ben al een eind maar sommige onderdelen kom ik nog niet uit.
Er moest eigen tekst en plaatsjes en kleuren gebruikt worden.

Dit is het voorbeeld.
https://dam-cdn.loi.nl/document-output/casloi.prd.08a87b8e-fe35-4209-ab98-cbcab5a0b940/originaldocument

Maak een responsive website die goed werkt op een smartphone, tablet en laptop.
Maak een volledige HTML-pagina die geschikt is voor:
• een smartphone met een venstergrootte vanaf 320px
• een tablet met een venstergrootte vanaf 768px
• een laptop/pc met een venstergrootte vanaf 1024px
• alles met een venstergrootte vanaf 1440px.
De site bestaat uit de volgende indeling:
• Een menu.
• Een kort artikel.
• Een aantal plaatjes.
• Een aantal letterblokjes.

Uw uitwerking moet aan de volgende voorwaarden voldoen:
• Het menu moet met flexbox worden gemaakt.
• Vanaf 768px moet het artikel worden getoond in drie kolommen, gescheiden door een dunne rode lijn met de kop over de drie kolommen heen.
• Vanaf 768px worden de foto's in rijen van twee getoond, waarbij de gehele breedte wordt gebruikt en een kleine marge tussen de foto's.
• Vanaf 1024px worden de foto's in één rij van vier getoond, waarbij de gehele breedte wordt gebruikt en een kleine marge tussen de foto's.
• Onder de lijn staan letterblokjes die zijn voorzien van een kopje met een schaduweffect.
• Er zijn drie rijen van twee letterblokjes (gebruik de gehele breedte van het scherm) met een kleine ruimte tussen de blokjes. Op de eerste rij moet de letter L staan in de cirkel. Op de tweede rij de letter O en op de derde rij de letter I.
• Vanaf 1024px worden de letterblokjes in twee rijen getoond (gebruik de gehele breedte van het scherm) met een kleine ruimte tussen de blokjes, waarbij de drie blokjes horizontaal op één rij de tekst LOI tonen.
• Gebruik drie verschillende lettertypes die u van Google haalt. De drie verschillende lettertypes gebruikt u voor:
- menu, lettertype 1
- letter in de cirkel, lettertype 2
- de rest, lettertype 3.
• Vanaf een venstergrootte van 1440px wordt de breedte van de content smaller gemaakt en de pagina gecentreerd weergegeven.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<!DOCTYPE html>
<html lang="nl">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <title>Opdracht Overgangen en animaties, attr() en CSS-variabelen</title>
    <link href="https://fonts.googleapis.com/css2?family=Roboto:wght@400&display=swap" rel="stylesheet">
    <link href="https://fonts.googleapis.com/css2?family=Montserrat:wght@700&display=swap" rel="stylesheet">
    <link href="https://fonts.googleapis.com/css2?family=Open+Sans:wght@400&display=swap" rel="stylesheet">
    <link rel="stylesheet" href="layout.css">
</head>
<body>
    <header>
        <nav>
            <ul>
                <li><a href="#artikel">Masterplan 2050</a></li>
                <li><a href="#foto">bedreigde diersoorten</a></li>
                <li><a href="#letterblokjes">Letterblokjes</a></li>
            </ul>
        </nav>
    </header>
    <main>
        <section id="artikel">
            <h1>Van dierentuin naar natuurherstel</h1>
            <div class="artikel-content">
                <p>&#9733; Blijdorp biedt de bezoekers de natuurlijke leefomgeving van de diersoorten en geeft informatie over het behoud van de biodiversiteit.
                            Als we niets doen, verdwijnen diersoorten en daarom zet Diergaarde Blijdorp zich in voor natuurherstel.
                            De urgentie en de oplossingsrichting omschreven wij in vier guiding principles: Stop the Loss, Reverse the Red, Brighten the Blue en Expand the Green.</p>
                <p>&#9733; Soortbehoud en natuurherstel gaan hand in hand, dus vormen deze twee samen onze strategie. Together we bring nature back to life.
                            Veel natuurgebieden hebben het zwaar te verduren. Allemaal op hun eigen manier.
                            Natuurherstel in deze regios is essentieel om bedreigde dier- en plantsoorten te behouden.
                </p>
            </div>
        </section>
        <section id="foto">
            <h2>Foto's van bedreigde diersoorten</h2>
            <div class="foto-grid">
                <figure>
                    <img src="Media/Elephants.jpg" alt="Elephants">
                </figure>
                <figure>
                    <img class="transparent" src="Media/Redpanda.jpg" alt="Red Panda">
                </figure>
                <figure>
                    <img class="transparent" src="Media/Rppells vulture sunbathing.jpg" alt="Rppells vulture sunbathing">
                </figure>
                <figure>
                    <img src="Media/Pygmy Hippo baby.jpg" alt="Pygmy Hippo Baby">
                </figure>
            </div>
        </section>
        <hr class="gradient-line">
        <section id="letterblokjes">
            <h2>Letterblokjes</h2>
            <div class="blokjes-grid">
                <div class="blokje">
                    <div class="cirkel">L</div>
                </div>
                <div class="blokje">
                    <div class="cirkel">O</div>
                </div>
                <div class="blokje">
                    <div class="cirkel">I</div>
                </div>
            </div>
            <div class="blokjes-grid">
                <div class="blokje">
                    <div class="cirkel">L</div>
                </div>
                <div class="blokje">
                    <div class="cirkel">O</div>
                </div>
                <div class="blokje">
                    <div class="cirkel">I</div>
                </div>
            </div>
        </section>
    </main>
</body>
</html>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
/* Fonts */
body {
    font-family: 'Open Sans', sans-serif;
    margin: 0;
    padding: 0;
    box-sizing: border-box;
    display: flex;
    flex-direction: column;
    align-items: center;
}

header {
    background-color: #33af6d;
    width: 100%;
}

nav ul {
    list-style: none;
    display: flex;
    justify-content: space-between;
    padding: 10px;
    margin: 0;
}

nav ul li {
    flex: 1;
    text-align: center;
    position: relative;
}

nav ul li:not(:last-child)::after {
    content: '|';
    position: absolute;
    right: 0;
    top: 50%;
    transform: translateY(-50%);
    color: #e5f1f8;
}

nav ul li a {
    color: #e5f1f8;
    text-decoration: none;
    text-transform: uppercase;
    font-family: 'Roboto', sans-serif;
    padding: 10px;
    display: block;
    transition: background 0.3s;
}

nav ul li a:hover {
    background-color: #2ba363;
}

main {
    width: 100%;
    max-width: 1440px;
    padding: 20px;
}

section {
    margin: 20px 0;
}

h1, h2 {
    text-align: center;
    font-family: 'Montserrat', sans-serif;
    text-shadow: 2px 2px 5px rgba(0, 0, 0, 0.4);
}

.artikel-content {
    column-count: 1;
    column-gap: 20px;
}

.artikel-content p::before {
    content: '\2605'; /* Star symbol */
    margin-right: 10px;
}

@media(min-width: 768px) {
    .artikel-content {
        column-count: 3;
        column-gap: 20px;
        border-left: 1px solid red;
        border-right: 1px solid red;
        padding: 0 10px;
    }
}

.foto-grid {
    display: flex;
    flex-direction: column;
    gap: 10px;
}

.foto-grid img {
    width: 100%;
    height: auto;
    margin: 0;
}

.foto-grid img.transparent {
    opacity: 0.7;
}

@media(min-width: 768px) {
    .foto-grid {
        flex-direction: row;
        flex-wrap: wrap;
    }

    .foto-grid figure {
        width: calc(50% - 10px);
    }
}

@media(min-width: 1024px) {
    .foto-grid figure {
        width: calc(25% - 10px);
    }
}

.gradient-line {
    border: 0;
    height: 2px;
    background: linear-gradient(to right, black, white, black);
    margin: 20px 0;
}

.blokjes-grid {
    display: flex;
    flex-direction: column;
    gap: 10px;
}

.blokje {
    background-color: #33af6d;
    border: 1px solid #df5200;
    border-radius: 10px;
    padding: 20px;
    text-align: center;
}

.cirkel {
    width: 50px;
    height: 50px;
    background-color: #e5f1f8;
    border: 2px solid #df5200;
    border-radius: 50%;
    display: flex;
    align-items: center;
    justify-content: center;
    margin: 0 auto;
    font-family: 'Montserrat', sans-serif;
    font-size: 24px;
}

@media(min-width: 1024px) {
    .blokjes-grid {
        flex-direction: row;
        justify-content: space-around;
    }
}
Gewijzigd op 01/08/2024 10:19:39 door Alexander Tobe
 
PHP hulp

PHP hulp

06/10/2024 04:32:57
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/08/2024 10:35:33
Anchor link
Zo, zo! Dat zijn een hoop vragen voor een opdracht.
Voor wie is deze opdracht, want dit neigt naar een huiswerk-topic.

Mocht je specifieke deelvragen hebben, laat die dan weten in een nieuw topic. Want het is zeker niet de bedoeling dat we alles voor jouw gaan bouwen en uitzoeken. Diverse dingen die je noemt hebben in je vorige topic overigens nog de revue gepasseerd.

Dit topic gaat dicht.
Gewijzigd op 01/08/2024 10:45:19 door - Ariën -
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.