Zeik-community

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 14 15 16 volgende »

Rens nvt

Rens nvt

03/01/2009 21:21:00
Quote Anchor link
SanThe: Wat mij betreft mag je blijven :-)
Tip: slotje? :-)
 
PHP hulp

PHP hulp

21/09/2024 07:38:21
 
- SanThe -

- SanThe -

03/01/2009 21:24:00
Quote Anchor link
Rens schreef op 03.01.2009 21:21:
SanThe: Wat mij betreft mag je blijven :-)
Tip: slotje? :-)

Dank je. En nee niet nodig, laat nog maar even doorzeiken. ;-)
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

03/01/2009 21:33:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 03.01.2009 21:20:
Ik denk dat ik dat mod-zijn maar aan de wilgen ga hangen. Ik bak er blijkbaar niks van. Laten de betere mods zich bij Bas melden. Misschien is phphulp dan nog te redden.

Zo bedoelde ik dat niet. Met jou heb ik geen problemen, in tegendeel. Echter - en nu moet ik helaas namen gaan noemen om niet de foute mensen aan te spreken - kan ik me twee situaties herinneren waarbij ik pgFrank erop probeerde te wijzen dat hij 1. moest stoppen met zijn postgreSQLpropaganda en 2. zijn (goedbedoelde) hulp anders moest brengen, en daar misschien meer bij moest nadenken of een beginner als de TS dat wel zou kunnen begrijpen. Ik kreeg twee keer een pm van Robert Deiman met de melding dat ik rustig moest zijn, en geen ruzie moest maken. Hij zou ook pgFrank pm'en met de mededeling dat hij normaal moest reageren. Nooit iets van gezien, een paar dagen later kafferde Frank gewoon weer een beginner uit omdat hij iets niet snapte of voet bij stuk hield met zijn eigen manier. Ik geloof dus ook nooit dat Robert Frank een preek heeft gegeven, en niet veel meer dan "ophouden" naar Frank heeft gestuurd, anders had Frank vast wel geluisterd...
 
Loran DP

Loran DP

03/01/2009 21:33:00
Quote Anchor link
"Ik bak er niet van"
Daar mag een dik streep doorheen, ik vind dat de mods hun werk goed doen. Jij (santhe) bent vaak online (net als vele anderen) Maar jullie als mods hebben maar beperkte rechten. Jullie kunnen ook niet alles goed doen.

De meeste Mods helpen hier heel goed.
Ik wou eigenlijk hier geen namen noemen.
Velen herinneren zich nog wel iChris hij en ik hadden altijd ruzie,
Robert Deiman en Danny Roelofs hebben mij hietmee geholpen.
(p.s. daarvoor nogmaals bedankt!)
Als er geen mods op dit forum waren dan was dit forum totaal nutteloos geweest.
Dus aan alle mods jullie zijn hard nodig
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Loran DP
 
Rens nvt

Rens nvt

03/01/2009 21:43:00
Quote Anchor link
Getsie, daarom sluit SanThe dat topic niet ;-) ff complimenten vangen :-) *grin*

@Jezpur: ja, Frank komt af en toe wat direct over in zijn posts, maar hij is wel altijd gericht op het helpen... Hij heeft een verrekte goed punt dat hij PostgreSQL promoot, dit zal alleen niet bij iedereen ook daadwerkelijk nut hebben.

't Is jammer dat je nu frank als boeman schildert, en Robert erbij haalt dat hij geen berichten gestuurd zou hebben...

Wat je zegt over "kijken of de topic starter iets wel begrijpt" ben ik het helemaal mee eens! Het zou in de toekomst niet verkeerd zijn als het op een of andere manier zichtbaar zou zijn hoeveel kennis een topic starter heeft ofzo. Het kan namelijk goed zijn dat een geboden oplossing een gigantische overkill is voor de kennis van de topic starter, maar wel volgens alle regeltjes is...
 
Frank -

Frank -

03/01/2009 21:44:00
Quote Anchor link
@Jezpur: Commandeer de hond en blaf zelf.Lijkt mij een mooi motto voor de zaterdagavond.

Ik heb geen idee meer over welk topic e.e.a. ging, boeit ook niet, maar vele vele php-programmeurs zijn niet/nauwelijks in staat om met databases te werken en moeten soms met lichte dwang richting fatsoenlijke SQL worden geschopt. Een fatsoenlijke database (lees: een database die foute queries afschiet en geen onzin gaat uitkakken) kan daarbij helpen, MySQL is (met standaard configuratie) een drama waarmee je nog verder van huis komt. En laat 99% van de MySQL-databases zijn voorzien van een standaard configuratie...

Robert heb ik diverse malen gesproken en zal ik ook vast wel over de diverse topics hebben gesproken. Wanneer je daar aan twijfelt, neem dan contact op met Robert, het is wat kinderachtig om hem zomaar aan te vallen. Beetje laag niveau.

Wanneer iemand met argumenten komt, dan zal ik zeker luisteren. Zonder argumenten lach ik je recht in je gezicht uit. Dat zal ik nooit achter je rug doen: hahahahahaha!

Ps. Wat een geweldig topic!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

03/01/2009 21:48:00
Quote Anchor link
Rens schreef op 03.01.2009 21:43:
@Jezpur: ja, Frank komt af en toe wat direct over in zijn posts, maar hij is wel altijd gericht op het helpen... Hij heeft een verrekte goed punt dat hij PostgreSQL promoot, dit zal alleen niet bij iedereen ook daadwerkelijk nut hebben.

't Is jammer dat je nu frank als boeman schildert, en Robert erbij haalt dat hij geen berichten gestuurd zou hebben...

Wat je zegt over "kijken of de topic starter iets wel begrijpt" ben ik het helemaal mee eens! Het zou in de toekomst niet verkeerd zijn als het op een of andere manier zichtbaar zou zijn hoeveel kennis een topic starter heeft ofzo. Het kan namelijk goed zijn dat een geboden oplossing een gigantische overkill is voor de kennis van de topic starter, maar wel volgens alle regeltjes is...

Nou, zijn punt was in die tijd allang gemaakt. In ieder topic waar ook maar het woordje database in voorkwam stond een ellenlange reactie van hem "waarom postgreSQL". Ik werd daar zo ziek van dat ik het zei, en toen kreeg ik de volle laag terug. Het was zeker in eerste instantie niet de bedoeling namen te gaan noemen, want ik wil ook dat we weer een beetje terug naar de oude sfeer gaan, maar als SanThe dingen gaat roepen als "ik kan er beter maar mee stoppen, ik bak er toch niks van", ben ik wel zo iemand die dat dan recht gaat zetten, want SanThe voelde zich hier onterecht beschuldigd.

Ik heb helemaal geen problemen met Robert, en hij zal ook zeker wel een berichtje hebben gestuurd, maar ik geloof niet dat dat echt aangekomen is/geloofwaardig was, maar verder is Robert ook een topper hoor. Frank daarentegen probeer ik zoveel mogelijk te negeren, vooral als ik "postgreSQL" zie staan, kan ik me daar ook niet meer aan storen ;-).

...Laten we het nou maar even niet meer over de toekomst hebben :-P...
 
Rens nvt

Rens nvt

03/01/2009 21:49:00
Quote Anchor link
Dit is toch gewoon heerlijk heldere recht voor zijn raap communicatie?

:-)
 
- SanThe -

- SanThe -

03/01/2009 21:50:00
Quote Anchor link
Rens schreef op 03.01.2009 21:43:
Getsie, daarom sluit SanThe dat topic niet ;-) ff complimenten vangen :-) *grin*

Ja goed he, en zonder php-scriptje. ;-)

De reden is dat de discussie nog lekker loopt. En mijn opmerking was om aan te geven dat niet alle mods/admins hetzelfde zijn en handelen. Het gaat, mijns inziens, af en toe erg veel over 'die mods en admins'. En ik denk dat daar heel veel varianten in zijn en dus niet over één kam zijn te scheren.
 
Frank -

Frank -

03/01/2009 21:53:00
Quote Anchor link
Jezpur schreef op 03.01.2009 21:48:
Frank daarentegen probeer ik zoveel mogelijk te negeren
Doe dan nog even iets beter je best, het verhaal begint al weer langdradig te worden.

__POSTGRESQL__!!!!
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

03/01/2009 21:57:00
Quote Anchor link
@Frank: dan nu toch maar, omdat je nu een punt maakt waar ik het absoluut niet mee eens ben. Ik val Robert helemaal niet aan. Ik wil alleen even duidelijk maken dat het qua moderatie af en toe wel eens wat beter kan. Ik neem dan even als voorbeeld de situatie met Robert, omdat ik dat de opmerkelijkste vond. Moet je helemaal geen gekke dingen aan gaan hangen en zeker niet gaan suggereren dat Robert de enige is, of dat juist alle moderators dat doen. Ze doen allemaal wat hen het beste lijkt, maar af en toe mag dat wat beter ;-).

En nogmaals... wat wil je aan die MySQL configuratie doen... Beginnende programmeurs kopen een leuke hosting en beginnen met een cursusje of proberen zelf wat. Ze kijken niet om naar een database, gewoonweg omdat ze daar geen verstand van hebben. Ik zou zeggen: laat dat verstand maar vanzelf komen, laat ze de minpunten van MySQL maar tegenkomen. Ik bedoel maar: ervaar fouten, want van fouten leer je. Dat hoef je hen niet in wel heel duidelijke taal aan hun verstand te peuteren.

Ga je me nou ook nog eens lopen uitdagen?.. Zonde.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Bart V B

Bart V B

03/01/2009 22:06:00
Quote Anchor link
pfff...

Kom hier eigenlijk bijna nooit. Maar moet zeggen wat een topic.
Ga me trouwens dan ook niet in deze discussie mengen.
maar toch even wat me opvalt;

"En ik denk dat daar heel veel varianten in zijn en dus niet over één kam zijn te scheren."

-> Weet niet hoeveel mods er hier rondlopen, maar denk dat je sowieso al verkeerd bezig bent als je ze niet allemaal op de zelfde lijn hebt zitten.
Dus of er zij teveel mods, of er is totaal geen communicatie.

En daarmee bedoel ik dus allen op een lijn "hoe het beter kan/moet".
 
Frank -

Frank -

03/01/2009 22:08:00
Quote Anchor link
Jezpur schreef op 03.01.2009 21:57:
En nogmaals... wat wil je aan die MySQL configuratie doen...
Verhuizen naar een betere provider of de boel runtime configureren. Niet ideaal, maar het kan.
Quote:
Beginnende programmeurs kopen een leuke hosting en beginnen met een cursusje
Ze worden dus keihard genaaid. Wanneer een hostingprovider geen fatsoenlijke database op wil (!!) leveren, is het een klootzak die geen rooie rotcent waard is. Configureren van MySQL kost hem 1 á 2 minuten, meer is het niet. Wanneer je door jouw leverancier als een zak stront wordt behandeld en wordt afgescheept met een brok ellende, pak dan je biezen en zoek een betere provider. Je hebt maar 1 provider nodig, zoek dan een goede en je bent klaar.

En wanneer je een cursus doet waarbij geen database wordt geconfigureerd... Hou op zeg, dan moet je echt je lesgeld terugvragen. Cursusgeld betalen om te leren hoe je niet met SQL moet werken, het moet niet gekker worden.
 
- SanThe -

- SanThe -

03/01/2009 22:12:00
Quote Anchor link
Graag weer on-topic en geen 'gezeik' over de verschillende databases. Het topic gaat nog steeds over de 'Zeik-community'.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

03/01/2009 22:15:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 03.01.2009 22:08:
Jezpur schreef op 03.01.2009 21:57:
En nogmaals... wat wil je aan die MySQL configuratie doen...
Verhuizen naar een betere provider of de boel runtime configureren. Niet ideaal, maar het kan.
Quote:
Beginnende programmeurs kopen een leuke hosting en beginnen met een cursusje
Ze worden dus keihard genaaid. Wanneer een hostingprovider geen fatsoenlijke database op wil (!!) leveren, is het een klootzak die geen rooie rotcent waard is. Configureren van MySQL kost hem 1 á 2 minuten, meer is het niet. Wanneer je door jouw leverancier als een zak stront wordt behandeld en wordt afgescheept met een brok ellende, pak dan je biezen en zoek een betere provider. Je hebt maar 1 provider nodig, zoek dan een goede en je bent klaar.

En wanneer je een cursus doet waarbij geen database wordt geconfigureerd... Hou op zeg, dan moet je echt je lesgeld terugvragen. Cursusgeld betalen om te leren hoe je niet met SQL moet werken, het moet niet gekker worden.

En hoe weet een beginner dit allemaal? Niet.

Oké, nu weer ontopic.
 
- -

- -

03/01/2009 22:23:00
Quote Anchor link
Ik vind (ookal gaat dit (deels) over databases) dat je mensen best mag waarschuwen. Een kind wordt toch ook geleerd om niet over een drukke weg te lopen? Of laat jij jouw kinderen proefondervindelijk merken dat de grote kans bestaat dat z'n hoofdje onder een 4x4 Range Rover terecht komt?

Tuurlijk gaat Frank soms erg (of misschien zelfs té) ver, maar misschien heeft hij wel gelijk over MySQL/PostgreSQL.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

03/01/2009 22:26:00
Quote Anchor link
Jonathan schreef op 03.01.2009 22:23:
Ik vind (ookal gaat dit (deels) over databases) dat je mensen best mag waarschuwen. Een kind wordt toch ook geleerd om niet over een drukke weg te lopen? Of laat jij jouw kinderen proefondervindelijk merken dat de grote kans bestaat dat z'n hoofdje onder een 4x4 Range Rover terecht komt?

Tuurlijk gaat Frank soms erg (of misschien zelfs té) ver, maar misschien heeft hij wel gelijk over MySQL/PostgreSQL.

Je begrijpt me denk ik verkeerd. Natuurlijk snap ik Franks kritiek en zn (goedbedoelde) raad over databases, maar ik vind gewoon dat hij daar vaak genoeg te ver in gaat. Nu wil ik het graag laten bij het onderwerp Frank en weer terug ontopic gaan.
 
Jelmer -

Jelmer -

03/01/2009 22:44:00
Quote Anchor link
Volgens mij laat pgFrank nu heel mooi zien wat er naar mijn idee mis is met de sfeer op PHPhulp. Hij verkondigt zijn mening, zijn idee alsof het het enige correcte is. Ben je het er niet mee eens? Dan kaft hij je af, want hij heeft immers toch gelijk en jij niet, en jij hebt dan toch nog het lef om je mond open te trekken? Blijkbaar is dat genoeg reden om iemand af te kaffen.

Het lastige van Frank is dan weer dat hij (pas nadat je er om vraagt) met goeie argumenten komt. Technisch goeie argumenten, theoretisch goeie argumenten. Je kan niet waar maken dat MySQL beter is dan pgSQL. pgSQL heeft meer knopjes, meer geluidjes, stevigere schroeven en is inderdaad technisch superieur. Op die manier worden vaak oplossingen als "perfect en daarom de enige goeie" gepresenteerd. En blijkbaar geloven de mensen die ze presenteren daar zo erg in dat ze ze bijna als religie verkondigen en ieder die het er niet mee eens is voor gek uitmaken. Snauwen, schelden, niet serieus nemen.

Kom je daar serieus verder mee? Help je daar iemand mee? Luister jij naar de Jehova's voor jouw deur? (die schelden tenminste niet) Volgens mij kom je helemaal niet geloofwaardig over wanneer je zo uit de hoogte doet. Rijk ze je mening aan, laat ze het idee ruiken, maar alleen dat. Laat ze het vervolgens op eigen houtje ontdekken zodat ze (al dan niet de illusie krijgen dat ze) denken dat ze zelf de oplossing hebben gevonden. Laat ze zelf ontdekken wat de meest praktische oplossing is. (pgSQL is niet praktisch) Dat geeft veel meer voldoening, en volgens mij leer je er veel meer van. Je hebt er in ieder geval meer plezier in. En aangezien de meesten hier PHP als hobby doen...


Mijn advies voor de mensen die hier reageren: Reageer zoals je zou doen als je te gast bent bij een presentatie. Alsof je in de zaal zit. Niet alsof je op het podium staat, of bij de deur om even te kijken of wat ze vertellen wel goed is. Begin je antwoord met iets in de richting van "Ik vind..." of "Ik zou het zo doen...". Sommige mensen kunnen dat niet (of willen, maar is willen niet gewoon een eufemisme voor kunnen?) en dat is jammer. Ik zou zeggen: negeer ze (en laat ze hopelijk koken in hun eigen woedde door het gebrek aan erkenning, de sukkels) of lees hun posts alsof ze geschreven zijn zonder iemand met zelfkennis; iemand die niet begrijpt dat dat wat hij als waarheid - het goede antwoord - beschouwt niet vanzelfsprekend het antwoord is wat iemand wil hebben, of beter gezegd, wat iemand nodig heeft.


En wat betreft PHPhulp; De leden zijn PHPhulp, niet het forum. We kunnen zonder al te veel moeite overstappen op andere software, op een ander forum, op een andere beheerder. PHPhulp.nl werkt, en de leden zijn er. Dat zijn eigenlijk de enige twee vereisten om in leven te blijven. Doordat PHPhulp.nl redelijk bekend en makkelijk te vinden is komen er veel nieuwe mensen bij, die redelijk goed weten te compenseren voor de oudere leden die afvallen. Wij als leden maken nog altijd PHPhulp. Wij bepalen de sfeer. Niet de bugs in de code-highlighter, niet de breedte van de website en niet het aantal advertenties (wees blij dat er geen Flash ads tussen zitten; het kan altijd erger)

En besef je dat het verleden echt niet zo goed was als dat je je herinnert, je onthoudt gewoon alleen de leuke momenten voor langere tijd. Ik krijg soms het idee dat te weinig mensen dat beseffen...

Oeh, je kan wel zien aan wie ik dacht toen ik de op-twee-na-laatste alinea schreef.
 
Winston Smith

Winston Smith

03/01/2009 22:53:00
Quote Anchor link
Quote:
Rijk ze je mening aan, laat ze het idee ruiken, maar alleen dat. Laat ze het vervolgens op eigen houtje ontdekken zodat ze (al dan niet de illusie krijgen dat ze) denken dat ze zelf de oplossing hebben gevonden.


En daarom wordt Jelmer heerser van het universum (en ik zijn rechterhand)!
 
M Ypma

M Ypma

03/01/2009 23:03:00
Quote Anchor link
De discussie gaat de verkeerde kant op... even een back on topic draai:

Ik vind het raar dat sommige verkondigen dat PHPHulp mods/eigenaar == team niks verweten mag worden en dat we naar onszelf moeten kijken... maar het ging toch goed? Volgens mij heeft de nalatigheid van sommigen namens PHPHulp (je bent een team neem ik aan) voor deze spanningen gezorgd.

Als er goed werd ingegrepen bij verkeerde reacties, als er geen toezeggingen werden gedaan die niet na worden gekomen, als er geen tijd is om bugs op te lossen maar wel advertenties bij te plaatsen, dan snap ik dat er spanningen ontstaan. Neemt niet weg dat alle gebruikers meewerken door deze sfeer zo negatief te houden. Maar dat neemt echt niet weg dat het team niets kwalijk genomen mag worden!
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 14 15 16 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.