Database Class
Waarschijnlijk is deze klasse al eerder gepost, maar ik docht, ik gebruik hem nu al enige tijd (2 maanden) hij werkt goed, en anderen mogen ook wel van mijn objecten genieten.
LICENSE!
Na overleg, mag deze klasse vrij gebruikt worden.
OMSCHRIJVING
Wanneer je deze klasse gebruikt, zul je niet meer hard coded mysql functies uitvoeren, maar zal alles binnen deze klasse gebeuren. Deze klasse, maak een connectie aan, en alle functies geeft hij een resourcelink edentifier aan. Zo is het dus ook makkelijk om meerder database verbindingen te maken.
Tevens kun je dus ook als je deze klasse overschrijft voor PostGreSQL kunnen gebruiken. Zo hoef je dus geen functies aan te passen in je code, maar alleen de klasse. Zo kun je je applicaties laten draaien op meerdere database servers!
Tevens wil ik niet beweren dat deze klasse compleet is, en misschien als jij hem gebruikt dat er iets aan ontbreekt, dus zul je hem dan zelf moeten uitbreiden.
VOORDELEN, WAAROM?
Waarom je deze klasse zou gebruiken, heeft te maken met een aantal grote voordelen welke zijn:
- Alle (mysql) functies lopen via 1 object.
- Makkelijk meerdere database verbindingen beheren
- Indien je ooit overstapt op een andere database server, is dit makkelijk te realiseren.
- Debug info printen
- lekkere en smullende functies in the libary
- kun je goed gebruiken bij andere klasses die ik straks ga posten ;)
En er zijn vast nog wel meer voordelen!
DOCUMENTATIE:
Ik heb uitgebreide documentatie over deze klasse geschreven! Je kunt ze downloaden op: http://www.roosendaler.nl/DatabaseKlasse.doc veel plezier ermee!
GEBRUIK:
Als je het object inialiseert, moet je 3 verplichte parameters doorgeven, welke (host), gebruikersnaam, wachtwoord en database zijn.
De constructor zal dan een verbinding maken met de database.
Voor de functie waar je normaal mysql_query voor gebruikt gebruik je nu $object->execQuery() voor, waarmee je dus een query execute.
Indien je een INSERT doet, geeft hij de inserted ID terug, indien UPDATE of DELETE geeft hij de affected rows terug, en bij SELECT de result van de query.
de functie $object->fetchResult geeft een array terug, met een numerieke index voor de records en in die index zit weer een numerieke en textuele index in. Om dit uit te testen, zie mijn voorbeelden.
(is ongeveer gelijk aan mysql_fetch_row)
De functies insertRow, deleteRow en updateRow zijn functies die door mij verzonnen zijn. Hiermee kun je makkelijk grote query's uitvoeren naar een post.
Bij de functies inertRow en updateRow geef je als eerste parameter de tabelnaam, daarna een array met de waarden die veranderd moeten worden, waarvan index gelijk is aan de kolom naam in de tabel. Ook vindt je hiervan een voorbeeld in de code. Bij de functie editrow moet je als laatste parameter een record id opgeven.
De overige functies is een kwestie van goed kijken en dan wordt het waarschijnlijk vanzelf duidelijk. En anders vraag het me :)
BELANGRIJK!!!
Voor de functies, insertRow, updateRow en deleteRow moet je een tabel in je database hebben waarvan het eerste veld "id" heet, en automumeriek is. Anders zal het niet, of slecht werken!
(dus het eerste veld mag geen articleId heten ofzo)
Gesponsorde koppelingen
PHP script bestanden
Er zijn 12 reacties op 'Database class'
Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.
PHP hulp
0 seconden vanaf nu