Inleiding

HTTP compressie wordt sinds +/- 1999 toegepast, dit is vast gelegd in de HTTP 1.1 standaard. Ik ben er net gisteren achter gekomen wat het is en hoe je het kunt toepassen. Ik kon hierover nog niets vinden op PHPhulp dus daarom deze tutorial. Hieronder zal ik even kort het principe uitleggen:

De webserver pakt alles wat je naar de browser wilt versturen in.
Hierdoor wordt het gene wat moet worden verstuurd aanzienlijk kleiner.
Een compressie verhouden van 1 op 40 is heel normaal, uiteraard is dit afhankelijk van de hoeveelheid data dat wordt ingepakt.

Iedere browser die HTTP 1.1 ondersteund kan de data weer uitpakken, ondersteund de browser geen HTTP 1.1 dan wordt de data niet ingepakt. Ga er maar vanuit dat bijna iedere browser HTTP compressie ondersteund.

Het nadeel is dat de webserver hierdoor iets meer wordt belast. Maar ik denk dat dit niet opweegt tegen de voordelen van o.a. minder bandbreedte verbruik en dat de website sneller geladen wordt.

Op de volgende pagina laat ik een mogelijke implementatie zien van HTTP compressie.

« Lees de omschrijving en reacties

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. De code

PHP tutorial opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.