2e reden
De 2e ook wel belangrijke reden is het feit dat een goed gemaakte database kleiner is dan een niet genormaliseerde database. Stel jij hebt een fruitwinkel en al je klanten wonen in Wijnjewoude.
Je wilt de klanten graag in een database met het adres van de klant zodat je de postduif er op af kunt sturen. Wat zou het nou jammer zijn als je het zo zou doen:
Er wonen namelijk ongeveer 2500 man in Wijnjewoude waarvan 200 aan de Merkebuorren. Dit houd in dat op de bovenstaande manier ik 2499 keer teveel de plaatsnaam in mijn database zet en 199 keer de straatnaam.
Dit is dus een beter idee.
Tabel klanten
Tabel adres
Tabel plaatsen
Tabel straten
Zoals je ziet is er geen relatie tussen de zeer gewaardeerde klant en het adres waar deze woont er moet dus nog een tabel komen.
Tabel adresklant
Een logische gedachte is om de straatnaam te koppelen aan de plaatsnaam. Dit is echter niet juist. De dorpstraat komt in praktisch alle plaatsen voor koppel je deze aan de plaatsnaam dan heb je weer dat een gegeven meerdere keren in je database voorkomt en dat willen we niet. De straat koppel je aan een adres. Een adres is uniek.
« vorige pagina | volgende pagina »
Inhoudsopgave
- Het datamodel.
- Waarom schrijf ik deze tut.
- In deze tut zal ik het volgende behandelen
- Wat is normalisatie van een database.
- de bedenker
- Nu een veel belangrijker vraag
- 2e reden
- de query