1 + 2 = 12

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pieter M

Pieter M

15/11/2010 16:06:40
Quote Anchor link
Ik heb een tijdje geleden met PHP een opdracht gemaakt, en daar kon je twee cijfers achter elkaar plakken door een . er tussen, dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
a = 1
b = 2
c = a . b
, en c is dan 12. Maar hoe kan je dat doen met Javascript?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 02:43:42
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

15/11/2010 16:10:59
Quote Anchor link
c = a + "" + b;
 
Yea Rupie

Yea Rupie

15/11/2010 16:11:24
Quote Anchor link
a = "1"
b = "2"
c = a + b

zoiets?
 
Pieter M

Pieter M

15/11/2010 16:13:29
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
String a = "1" ;
String b = "2";
String c = a + b;
System.out.println(c);

bedankt voor de hulp =3

Toevoeging op 15/11/2010 16:25:32:

ik heb nog een snelle vraag... bij
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
piramide = piramide.replace('1',' ');
, is het mogelijk om de 1 te vervangen door een variable?
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

15/11/2010 16:31:22
Quote Anchor link
Wat jij hier post lijkt meer op java dan op javascript.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
var replace_var = "string";
piramide = piramide.replace(replace_var,' ');
Gewijzigd op 15/11/2010 16:32:47 door Pieter van Linschoten
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/11/2010 17:11:00
Quote Anchor link
Wat je bij javascript moet doen, is duidelijk maken dat een variabele een getal is.

Zeker wanneer je data haalt uit bv. input elementen, moet je dat doen. Standaard zal javascript die als string zien.

In jouw geval krijg je

var c = Number(a) + Number(b);
 

29/11/2010 18:51:44
Quote Anchor link
Pieter M op 15/11/2010 16:13:29:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
String a = "1" ;
String b = "2";
String c = a + b;
System.out.println(c);

bedankt voor de hulp =3

Toevoeging op 15/11/2010 16:25:32:

ik heb nog een snelle vraag... bij
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
piramide = piramide.replace('1',' ');
, is het mogelijk om de 1 te vervangen door een variable?


Wat jij hier doet is java geen javascript. Stop onmiddellijk als dat verschil niet snapt, ziet of weet en ga dat eerst uitzoeken!
En daarna gewoon een boek java opzoeken:
int a = 3;
int b = 4;
return "" + a + b;
Dat wil jij.

Pieter van Linschoten op 15/11/2010 16:31:22:
Wat jij hier post lijkt meer op java dan op javascript.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
var replace_var = "string";
piramide = piramide.replace(replace_var,' ');

Is er een klasse var?
Maar goed, ja, die 1 kan vervangen worden:
char iets = '1';
piramide = piramide.replace(iets,' ');
Gewijzigd op 29/11/2010 18:56:07 door
 
Pieter M

Pieter M

29/11/2010 19:41:09
Quote Anchor link
Jij hebt door dat je op een beetje oud bericht reageert?

en ja, ik weet het verschil. Toen ik dat posten dacht ik dat dit deel geschikt was voor beide
 

29/11/2010 19:42:47
Quote Anchor link
Pieter M op 29/11/2010 19:41:09:
Jij hebt door dat je op een beetje oud bericht reageert?

en ja, ik weet het verschil. Toen ik dat posten dacht ik dat dit deel geschikt was voor beide


Dat zal mij een worst wezen.
Deze foute gedachten kan maar niet vaak genoeg uit de wereld worden geholpen.
 
Pieter M

Pieter M

29/11/2010 19:47:25
Quote Anchor link
als je die gedachte uit de wereld wilt helpen... lukt dat niet om een aantal weken te laat wat wel en niet klopt... misschien moet je dat optijd doen, en niet alleen hier... maar op heel het internet...?
 

29/11/2010 19:51:59
Quote Anchor link
Pieter M op 29/11/2010 19:47:25:
als je die gedachte uit de wereld wilt helpen... lukt dat niet om een aantal weken te laat wat wel en niet klopt... misschien moet je dat optijd doen, en niet alleen hier... maar op heel het internet...?


Sommige mensen zijn blij als ze een paar weken later nog geholpen worden.
Verder is het ook zo dat veel mensen topics vinden door middel van Google, zo kan het dus zijn dat ze dit topic van jou ook kunnen vinden. Nu weten ze in ieder geval dat het niet klopt. Jij had dit zelf ook kunnen aanpassen / posten dat het geen javascript is maar java.
Als ik dit topic twee weken terug had gezien, dan zou ik er ook op gereageerd hebben. Ook plaats ik dit niet alleen voor jouw, maar ook voor Kris die dat blijkbaar niet weet (of niet goed gelezen heeft).
Jammer genoeg kan ik het niet op het hele internet het aanpassen, omdat ik dat sowieso niet kan, en doordat er zoveel mensen zoals jou zijn die blijkbaar met rotzooi willen denken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.