2 fouten die ik maar niet kan oplossen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Daan C

Daan C

28/12/2011 03:51:01
Quote Anchor link
Fout/vraag nummer één:

Ik zou graag één rij uitlezen. Dit doe ik met mysql_fetch_assoc. Echter na het steken van mijn qry in een array (lijn 13) kan ik deze gegevens niet oproepen :( moet ik hier door middel van een iteratie doorlopen? Wie kan dit even voor mij opklaren?
Ook vraag ik me af hoe ik het best die query afwerk om alles te updaten. Gewoon AND SET AND SET .... ?

http://www.plaatscode.be/141517/

Fout/vraag nummer twee:

Hier zit ik al enkele tijd naar te staren.
De delete query wilt maar niet werken... De waar en id zijn nochtans gegeven want de boodschap wordt perfect weergegeven...
Iemand raad? thx!


http://www.plaatscode.be/141516/
Gewijzigd op 28/12/2011 04:07:47 door Daan C
 
PHP hulp

PHP hulp

18/10/2024 05:52:33
 
Marco Bos

Marco Bos

28/12/2011 04:26:12
Quote Anchor link
ik zie de fout al bij de eerste query bij AND WHERE je hoeft het niet op te geven als AND omdat het geen extra var beschikt, alleen een extra functie en na de UPDATE doe je '' wat ook niet erg geschikt is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_query("UPDATE ". mysql_real_escape_string($_GET['waar'])." SET wat = '".mysql_real_escape_string($_GET['wat'])."' WHERE id = '". mysql_real_escape_string($_GET['id'])."'");


Ik zal straks even kijken naar de 2e fout, maar momenteel ben ik daar even te druk voor...
Gewijzigd op 28/12/2011 04:27:03 door Marco Bos
 
Erwin H

Erwin H

28/12/2011 05:16:01
Quote Anchor link
Voor de 2e fout, als ik het goed zie ga je twee maal door het script heen voor je het record verwijderd. De eerste keer vraag je om een bevestiging. Als de gebruiker op de knop klikt ga je nogmaals door het script heen en verwijder je de gegevens. Klopt dit?

Zo ja, dan gaat het waarschijnlijk niet werken. Om de doodeenvoudige reden dat je bij de eerste keer de gegevens in de GET array hebt staan, maar als je die niet meegeeft terug naar het scherm verdwijnen die bij de tweede keer dat je door het script gaat. $_SERVER['REQUEST_URI'] neemt de GET variabelen niet standaard mee volgens mij. OM dit te controleren, plaats even een print_r($_GET) aan het begin van je script en kijk bij de tweede run door je script wat er dan geprint wordt.
 
Daan C

Daan C

28/12/2011 21:26:32
Quote Anchor link
Erwin H op 28/12/2011 05:16:01:
Voor de 2e fout, als ik het goed zie ga je twee maal door het script heen voor je het record verwijderd. De eerste keer vraag je om een bevestiging. Als de gebruiker op de knop klikt ga je nogmaals door het script heen en verwijder je de gegevens. Klopt dit?

Zo ja, dan gaat het waarschijnlijk niet werken. Om de doodeenvoudige reden dat je bij de eerste keer de gegevens in de GET array hebt staan, maar als je die niet meegeeft terug naar het scherm verdwijnen die bij de tweede keer dat je door het script gaat. $_SERVER['REQUEST_URI'] neemt de GET variabelen niet standaard mee volgens mij. OM dit te controleren, plaats even een print_r($_GET) aan het begin van je script en kijk bij de tweede run door je script wat er dan geprint wordt.


Wat stel je hier voor als oplossing? In 2 variabele steken gewoon?
Alvast bedankt


Marco Bos op 28/12/2011 04:26:12:
ik zie de fout al bij de eerste query bij AND WHERE je hoeft het niet op te geven als AND omdat het geen extra var beschikt, alleen een extra functie en na de UPDATE doe je '' wat ook niet erg geschikt is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_query("UPDATE ". mysql_real_escape_string($_GET['waar'])." SET wat = '".mysql_real_escape_string($_GET['wat'])."' WHERE id = '". mysql_real_escape_string($_GET['id'])."'");


Ik zal straks even kijken naar de 2e fout, maar momenteel ben ik daar even te druk voor...


Alvast bedankt. Echter was men grootste probleem bij het éérste geval dat de formulieren niet werden ingevuld. Kan u aub hier even naar kijken?
Thx!
Dat andere probleem was een zorg voor later :)
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/12/2011 21:36:38
Quote Anchor link
Wat bedoel je met dat de formulieren niet werden ingevuld?
Zie in je code shorttags in het formulier staan. Schijnt af en toe problemen te geven.
Verder begrijp ik je script niet als het formulier verzonden is. Je geeft een header (regel 10), waardoor het script de pagina zal verlaten. Alles wat er na komt zal normaal gesproken niet meer worden uitgevoerd. Regel 13 zou dus niet eens bereikt mogen worden. Je voert op regel 13 een fetch uit, maar waar ga je dat weergeven? Zie nergens een echo die daar bij hoort.

Kan het zijn dat je op de verkeerde plaats je if/else sluit/opent?
 
Daan C

Daan C

28/12/2011 21:57:35
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 28/12/2011 21:36:38:
Wat bedoel je met dat de formulieren niet werden ingevuld?
Zie in je code shorttags in het formulier staan. Schijnt af en toe problemen te geven.
Verder begrijp ik je script niet als het formulier verzonden is. Je geeft een header (regel 10), waardoor het script de pagina zal verlaten. Alles wat er na komt zal normaal gesproken niet meer worden uitgevoerd. Regel 13 zou dus niet eens bereikt mogen worden. Je voert op regel 13 een fetch uit, maar waar ga je dat weergeven? Zie nergens een echo die daar bij hoort.

Kan het zijn dat je op de verkeerde plaats je if/else sluit/opent?


Juuup! Dat werkt :) thx !
Problem 2 solved
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/12/2011 22:19:31
Quote Anchor link
Als ik naar die delete-problematiek kijk: je hebt er <tr> en <td> in staan,maar waar open je de table? Waarom eigenlijk met een tabel werken?

Geloof niet dat jouw formulier op deze manier gaat werken. Maak er een normaal formulier van en vraag op een andere manier op een bevestiging.
 
Daan C

Daan C

02/01/2012 22:47:23
Quote Anchor link
Beetje verder geraakt. Blijf echter vast zitten bij één gedeelte.
Hoe geef ik die $_GET shizzel door na de POST om te bevestigen?

http://www.plaatscode.be/141528/

Dus die $iId en & $sWaar wil ik doorgeven van voor het klikken op die button naar na het klikken van die button :) (op dezelfde pagina)
 
Herman van Ree

Herman van Ree

02/01/2012 22:56:16
Quote Anchor link
als hidden?
dus: echo "<input type='hidden' name='id' value=" . $_GET['id'] . ">";
 
Erwin H

Erwin H

02/01/2012 23:37:36
Quote Anchor link
Of gewoon wederom in de url van de pagina. Ook als je een POST actie doet, kan je GET gewoon ook meegegeven worden. Dus in de action van je form zet je:
htmlentities($_SERVER['REQUEST_URI'])?id=".$_GET['id']
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.