3 ingevulde velden ingevuld hebben bij het klikken voor een definitieve registratie.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ricky simons

ricky simons

12/11/2013 20:45:38
Quote Anchor link
Beste,
Ik heb graag jullie hulp nodig.
Ik zou namelijk als er door leden 3 velden worden ingevuld: username, emailadres, wachtwoord.
Ingevuld hebben als ze bijv een knop klikken: 'compleet registration'
Dit is de php script die ik gebruik voordat ze op de knop ' complete registration'klikken.

<form>
<div class="row">
<div class="three mobile-one columns">
<label class="right inline"><span class="style4">User Name</span>:</label>
</div>
<div class="nine mobile-four columns">
<input name="screenname" id="screenname" type="text" class="comm_input" size="30" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST['screenname']; ?>
" />
</div>
</div>
<div class="row">
<div class="three mobile-one columns">
<label class="right inline style4"><span class="style4">Email Addres</span>:</label>
</div>
<div class="nine mobile-four columns">
<input name="email" type="text" class="comm_input" size="30" id="email" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST['email']; ?>
" />
</div>
</div>
<div class="row">
<div class="three mobile-one columns">
<label class="right inline style4"><span class="style4">Password:</label>
</div>
<div class="nine mobile-four columns">
<input name="password" id="password" type="password" class="comm_input" size="30" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST['password']; ?>
" /> </div>
</div>
Ze worden dan doorgestuurd naar registration.php om de overige velden in te vullen.
Als de bevoenstaande velden (zijn er 3) zijn ingevuld: wil ik de inhoud/het ingevulde alvast latenmeenemen in: (registration.php
Dit is een gedeelte van de registration.php


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
                        $class_display
=(in_array("screenname", $defaultfld_name)) ? '' : ' style="display: none;"';
                        ?>

<tr
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $class_display; ?>
>
<td width="37%" height="20" align="left" >&nbsp;&nbsp;User Name: <font color="#FF0000">*</font></td>
<td width="20%" align="left" >
<input name="screenname" id="screenname" type="text" class="comm_input" size="30" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST['screenname']; ?>
" />
<br><span id="txtHint"></span></td>
<td width="43%" align="left" ><div id="bubble_tooltip1">
</div><span id="txtHint"></span></td>
</tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
                        $class_display
=(in_array("email", $defaultfld_name)) ? '' : ' style="display: none;"';
                        ?>

<tr
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $class_display ?>
>
<td width="37%" height="20" align="left" >&nbsp;&nbsp;Email Addres: <font color="#FF0000">*</font></td>
<td align="left" >
<input name="email" type="text" class="comm_input" size="30" id="email" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST['email']; ?>
" />
<br><span id="txtHint2"></span></td>
<td align="left" ><div id="bubble_tooltip2">
<div class="bubble_top"><span>&nbsp;</span></div>
<div class="bubble_middle"><span id="bubble_tooltip_content2">&nbsp;</span></div>
<div class="bubble_bottom"></div>
</div></td>
</tr>
<tr>
<td height="20" align="left" >&nbsp;&nbsp;Password: <font color="#FF0000">*</font></td>
<td height="20" align="left" ><input name="password" id="password" type="password" class="comm_input" size="30" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST['password']; ?>
" /></td>
<td height="20" align="left" ><div id="bubble_tooltip3">
<div class="bubble_top"><span>&nbsp;</span></div>
<div class="bubble_middle"><span id="bubble_tooltip_content3">&nbsp;</span></div>
<div class="bubble_bottom"></div>
</div></td>
</tr>


Weet iemand aub wat ik kan doen om dit vor elkaar te krijgen?
Gewijzigd op 12/11/2013 20:47:26 door Ricky simons
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 02:41:06
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

12/11/2013 21:02:19
Quote Anchor link
Sorry hoor maar je vraagstelling is zo onduidelijk dat ik er in ieder geval geen touw aan vast kan knopen.
 
Ricky simons

ricky simons

12/11/2013 21:46:44
Quote Anchor link
Nou ja! dacht dat het duikelijk genoeg was.

Toevoeging op 12/11/2013 21:51:22:

3 invulvelden: worden die ingevuld dan klik je op een knop om de registratie te voltooin. Dan wil ik dat de inhoud van de vooaf ingevulde velden worden meegenomen om een verder registratie te voltooien. er wordt dan een php bestand geopenend met onder anderen dezelfde velden...maar de info die als was ingevuld moet alsvast worden meegenomen.. om ristratie te voltooien.
of is dat nog niet duidelijke genoeg?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

12/11/2013 22:00:13
Quote Anchor link
ja dat wordt een stuk duidelijker. ik ga even kijken

Goed. Even kijken of ik jouw kennis een beetje kan bijwerken.

- Je hebt een server en een browser (client).
- PHP draait op de server en de output (het resultaat, meestal HTML) wordt naar de client teruggestuurd.
- Javascript draait in de browser, op de client dus.

- Een Formulier bouw je op in HTML. De Browser zorgt er voor dat de HTML naar iets visueels vertaald wordt en laat je dus het (lege) formulier zien.
- De klant vult het formulier in en drukt op de verzendtoets waarna de browser het ingevulde weer bij de server aanlevert.

Nu ben jij net zo ver dat je een een leuke pagina gemaakt hebt met een form met daarin drie invulvelden. je hebt geen SUBMIT button gemaakt. In plaats van een submit button heb je een snelkoppeling gemaakt die door de CSS er uit ziet als een button.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<!-- submit button -->
<input type="submit" value="Verzenden" />

<!-- snelkoppeling -->
<a href="index.php">home</a>


Normaal zou je je formulier kunnen laten versturen naar registration.php maar dan moet je deze regel aanpassen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form>

naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form action="registration.php" method="post">


en dan MOET je wel een submit button hebben, of we maken met een beetje javascript je formulier werkend. we vangen dan af wanneer er op je snelkoppeling geklikt wordt en zorgen er dan voor dat het formulier ge-submit wordt.

kijk anders ook eens naar https://www.youtube.com/watch?v=g_r4a-DXA7c
Gewijzigd op 12/11/2013 22:18:53 door Frank Nietbelangrijk
 
Ricky simons

ricky simons

12/11/2013 22:25:03
Quote Anchor link
Ok. Dank je
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

12/11/2013 22:43:24
Quote Anchor link
Met onderstaande code zou je dan de POST kunnen uitlezen in registration.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
// initialisatie
$name = '';
$email = '';
$password = '';

// kijken of er een waarde gepost is en deze dan in de variabele zetten.
if(isset($_POST['screenname']))
    $name = $_POST['screenname'];
    
if(isset($_POST['email']))
    $email = $_POST['email'];
    
if(isset($_POST['password']))
    $password = $_POST['password'];

// even testen
echo $name.'<br>';
echo $email.'<br>';
echo $password.'<br>';
?>
 
Ricky simons

ricky simons

13/11/2013 10:14:34
Quote Anchor link
Bedankt! maar de bovenstaande code werkt niet
 
Pipo Clown

Pipo Clown

13/11/2013 10:29:40
Quote Anchor link
Ricky simons op 13/11/2013 10:14:34:
Bedankt! maar de bovenstaande code werkt niet


Heb je die code aangeroepen dmv van een submit in een HTML-form ?
Anders werkt hij inderdaad niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.