aantal resultaten per pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michiel v

michiel v

29/11/2011 10:58:28
Quote Anchor link
Wil een dropdown menu maken voor het aantal resultaten per pagina weer te geven. Nu wil ik de variabel $limit leeg laten en deze via een $_post vullen. Het vullen lukt helaas niet. Wil iemand mij helpen!

Zie onderstaand het script:



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$limit
= "";


if(isset($_POST['limit']))
    {

        $limit = $_POST['limit'];
        
}
                
        

echo" <form action='".htmlentities($_SERVER['PHP_SELF'])."' method='post'>

    <select onchange='window.open(this.options[this.selectedIndex].value,'_top')'>
    <option name='limit' value=''>10</option>
    <option name='limit' value='a'>20</option>
    <option name='limit' value='b'>30</option>
    <option name='limit' value='c'>50</option>
    <option name='limit' value='d'>100</option>
    </select>

</form>"
;


echo "$limit";

?>
Gewijzigd op 29/11/2011 11:07:02 door Michiel v
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 04:03:12
 
Erwin H

Erwin H

29/11/2011 11:00:48
Quote Anchor link
Waarom doe je twee keer achter elkaar "if(isset($_POST['limit']))"
Of beide keren is het true, of beide keren is het false...
 
Michiel v

michiel v

29/11/2011 11:08:20
Quote Anchor link
Hoi Erwin,

Bedankt voor je reactie!

Heb het script aangepast maar nog steed wordt de varabel $ limit niet gevuld door de dropdown :(.

Nog enig idee?
 
Erwin H

Erwin H

29/11/2011 11:30:11
Quote Anchor link
Ik zie geen submit button in je form, hoe wordt je form dan gesubmit?
 
- SanThe -

- SanThe -

29/11/2011 11:30:37
Quote Anchor link
Een <option> heeft geen name. De name moet in de <select> staan.
 
Johan Koele

Johan Koele

29/11/2011 11:31:18
Quote Anchor link
Probeer de name eens mee te geven aan de <select> tag i.p.v de <option> tag.
Gewijzigd op 29/11/2011 11:39:14 door Johan Koele
 
Michiel v

michiel v

29/11/2011 11:37:45
Quote Anchor link
Michiel v op 29/11/2011 10:58:28:
Wil een dropdown menu maken voor het aantal resultaten per pagina weer te geven. Nu wil ik de variabel $limit leeg laten en deze via een $_post vullen. Het vullen lukt helaas niet. Wil iemand mij helpen!

Zie onderstaand het script:



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$limit
= "";


if(isset($_POST['limit']))
    {

        $limit = $_POST['limit'];
        
}
                
        

echo" <form action='".htmlentities($_SERVER['PHP_SELF'])."' method='post'>

    <select name='limit' onchange='window.open(this.options[this.selectedIndex].value,'_top')'>
    <option name='limit' value=''>10</option>
    <option name='limit' value='a'>20</option>
    <option name='limit' value='b'>30</option>
    <option name='limit' value='c'>50</option>
    <option name='limit' value='d'>100</option>
    </select>

</form>"
;


echo "$limit";

?>












Toevoeging op 29/11/2011 11:39:47:

Heb in de <select> nu de naam limit meegegeven. Werkt nog niet! De code: action='".htmlentities($_SERVER['PHP_SELF'])."'

Zou ervoor moeten zorgen dat het bij selecteren wordt veranderd.


Toevoeging op 29/11/2011 11:43:23:

Michiel v op 29/11/2011 11:37:45:
Michiel v op 29/11/2011 10:58:28:
Wil een dropdown menu maken voor het aantal resultaten per pagina weer te geven. Nu wil ik de variabel $limit leeg laten en deze via een $_post vullen. Het vullen lukt helaas niet. Wil iemand mij helpen!

Zie onderstaand het script:






Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$limit
= "";


if(isset($_POST['limit']))
    {

        $limit = $_POST['limit'];
        
}
                
        

echo" <form action='".htmlentities($_SERVER['PHP_SELF'])."' method='post'>

    <select name='limit' onchange='window.open(this.options[this.selectedIndex].value,'_top')'>
    <option value=''>10</option>
    <option value='a'>20</option>
    <option value='b'>30</option>
    <option value='c'>50</option>
    <option value='d'>100</option>
    </select>

</form>"
;


echo "$limit";

?>
t name='limit' onchange='window.open(this.options[this.selectedIndex].value,'_top')'>
<option name='limit' value=''>10</option>
<option name='limit' value='a'>20</option>
<option name='limit' value='b'>30</option>
<option name='limit' value='c'>50</option>
<option name='limit' value='d'>100</option>
</select>

</form>";


echo "$limit";

?>











Toevoeging op 29/11/2011 11:39:47:

Heb in de <select> nu de naam limit meegegeven. Werkt nog niet! De code: action='".htmlentities($_SERVER['PHP_SELF'])."'

Zou ervoor moeten zorgen dat het bij selecteren wordt veranderd.




Toevoeging op 29/11/2011 11:46:49:

Er ging iets niet goed in mijn reacties sorr';

Ik heb jullie aanpassingen gedaan! zie onderstaand in het script. Het werkt alleen nog steeds niet.

Heb in de <select> nu de naam limit meegegeven. Werkt nog niet! De code: action='".htmlentities($_SERVER['PHP_SELF'])."'

Zou ervoor moeten zorgen dat het bij selecteren wordt veranderd.



Zie onderstaand het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$limit
= "";


if(isset($_POST['limit']))
    {

        $limit = $_POST['limit'];
        
}
                
        

echo" <form action='".htmlentities($_SERVER['PHP_SELF'])."' method='post'>

    <select name='limit' onchange='window.open(this.options[this.selectedIndex].value,'_top')'>
    <option value=''>10</option>
    <option value='a'>20</option>
    <option value='b'>30</option>
    <option value='c'>50</option>
    <option value='d'>100</option>
    </select>

</form>"
;


echo "$limit";

?>
 
Johan Koele

Johan Koele

29/11/2011 11:47:48
Quote Anchor link
Maak van onChange eens onchange='submit();' en haal eens de name uit options.
 
Michiel v

michiel v

29/11/2011 11:52:23
Quote Anchor link
ok het werkt SUPER bedankt!!!!!

Zie onderstaand het juiste script:

Nogmaals thanks!

script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$limit
= "";


if(isset($_POST['limit']))
    {

        $limit = $_POST['limit'];
        
}
                
        

echo" <form action='".htmlentities($_SERVER['PHP_SELF'])."' method='post'>

    <select name='limit' onchange='submit()'>
    <option value='10'>10</option>
    <option value='20'>20</option>
    <option value='30'>30</option>
    <option value='50'>50</option>
    <option value='100'>100</option>
    </select>

</form>"
;


echo "$limit";

?>





Toevoeging op 29/11/2011 12:15:46:

Hoi Johan,

Kom er net achter dat het cijfer in de dripdown niet wordt aangepast omdat uit <select> onchange='value,'_top' weg is gelaten. Maar wanneer ik dit erbij zet doet het script niets.

Hoe moet ik dit in de <select> zetten?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.