bedrag in centen weergeven in bedrag met komma

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michiel v

michiel v

14/02/2012 10:13:28
Quote Anchor link
Hoe kan ik een bedrag wat in de database is ingevoord in centen ophalen als een afggerond bedrag met 2 cijfers achter de komma.

Bijvoorbeeld het bedrag in de database is 118 cent en ik wil het tonen als € 1,18

Hoe kan ik dit het makkelijkste doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 04:11:25
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/02/2012 10:38:17
Quote Anchor link
Delen door 100??

Als het in centen is ingevoerd, valt er volgens mij weinig af te ronden.....
 
Michiel v

michiel v

14/02/2012 10:41:01
Quote Anchor link
Bestaat er niet een functie die netjes de komma verpaatst?
 
Erwin H

Erwin H

14/02/2012 10:47:11
Quote Anchor link
http://php.net/manual/en/function.number-format.php
Alleen je zal het nog steeds door 100 moeten delen, want dat doet die functie natuurlijk niet voor je.

Overigens zal je het vast ook in MySQL kunnen oplossen, maar ik geef de voorkeur aan data en presentatie gescheiden te houden. Ik zou het dus in php formatten.
Gewijzigd op 14/02/2012 10:48:06 door Erwin H
 
Michiel v

michiel v

14/02/2012 10:50:13
Quote Anchor link
Ok super, dan weet ik dat ook weer!
 
Erik Rijk

Erik Rijk

14/02/2012 10:52:13
 
Albert Klein

Albert Klein

14/02/2012 15:10:44
Quote Anchor link
Onderstaande zet 19,95 om naar 1995.

number_format($totaal, 2, '', '');
 
- SanThe -

- SanThe -

14/02/2012 15:15:02
Quote Anchor link
Albert Klein op 14/02/2012 15:10:44:
Onderstaande zet 19,95 om naar 1995.

number_format($totaal, 2, '', '');


Heb je dat getest?
Resultaat: 1900
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.