Bestanden in dezelfde map zoeken en weergeven op de pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen bouman

jeroen bouman

04/11/2010 22:17:48
Quote Anchor link
hallo allemaal.
ik heb een script gemaakt om bestanden te uploaden in een directory.
nu maak ik dus een navigatie systeem om naar die map te navigeren dus het ziet er zo uit:
/geuploade bestanden/overzicht.php
/geuploade bestanden/bestand1.???
/geuploade bestanden/bestand2.???

mijn vraag is eigenlijk:
ik wil in overzicht.php een script of stuk code zodat ik alle bestanden kan zoeken die in dezelfde map staan.
dat dus de pagina er zo uit ziet:
Afbeelding
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 02:31:45
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

04/11/2010 22:21:02
Quote Anchor link
wat is nu de vraag?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

04/11/2010 22:25:35
Quote Anchor link
Of je bedoeld dat je gewoon een navigatie wil
Of je bedoeld dat hij uit die map alle bestanden op een rijtje zet
Een soort van zoeken dus
Ik begrijp het niet helemaal
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/11/2010 22:30:56
Quote Anchor link
Kijk eens naar functies als glob() of de DirectoryIterator class...
 
Seb D

Seb D

07/11/2010 12:16:21
Quote Anchor link
$files = scandir($dir);
foreach($files as $file)
{
//doe iets met je file
}

werkt goed, je kan hiermee ook directory's detecteren
of bijvoorbeeld een bepaalde extentie:

$ext = substr($file,strlen($file)-4,4);
if($ext ==".jpg")
{
// het is een plaatje! wohoee
}
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.