Captcha Idëen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »
Don Gargonzola

Don Gargonzola

12/10/2010 13:12:07
Quote Anchor link
Hallo , Allemaal

Zoals we allemaal wel weten ! -> krijg je zodra een site groter word , al snel last van spambots e.d.

Vooral als een formulier geen registratie vereist loop je hier al snel tegenaan!
(Dat is waar ik nu over aan het brainstormen ben)

Captcha's zijn vaak erg onvriendelijk voor gebruikers , en de meeste spambots herkennen de verschillende captcha's al vrij snel.

Nu ben ik benieuwd welke ideeën jullie hebben om spam tegen te gaan?


Ik zal wel even beginnen met het opnoemen van enkele oplossingen:

1.
Captcha waar tekst over moet worden getikt.

-> Onvriendelijk voor gebruikers , en zijn zwak tegen spambots.

2.
Captcha's met een rekensom.

-> Iets vriendelijker voor gebruikers , maar heel makkelijk te kraken door spambots.

3.
Admins vragen laten maken + antwoorden en deze in een database stoppen.
Deze random laten weergeven , en de gebruikers vervolgens de vraag laten beantwoorden. ( Dan laten verifiëren met database net zoals je normaal een wachtwoord checked)

-> Lijkt me een redelijke oplossing tegen spam , alleen moet je dan als admin wel de vragen eenvoudig houden en regelmatig updaten!
(In de "lage loon" landen zitten namelijk mensen die continu bezig zijn met het invoeren van vragen en antwoorden in een spambot database .. ja echt waar! , zo herkennen sommige spambots antwoorden op sommige vragen..)

4.
De honingpot manier .. Een verborgen veld dat niet ingevuld mag worden! (bots hebben namelijk de gewoonte om alle velden vol te gooien met data..)

-> Klinkt "ok" , maar een beetje spambot krijgt al snel door dat het een verborgen veld betreft .. ( ook al doe je het d.m.v een Stylesheet)

5.
De gebruiker een e-mail adres laten invullen , en een naar e-mail sturen voor bevestiging (voor verzending).

-> Is niet echt een heel gebruiksvriendelijk manier voor site waarvoor bij "onderdelen" geen registratie is vereist.

Er zijn overigens ook al genoeg spambots beschikbaar die zelf ook al automatisch kunnen reageren op e-mail... ( werken tevens met een e-mail database) , dus ook tegen spam is hiet niet "de" oplossing.


Wat zijn jullie gedachten hierover? -> Wat is een goede combinatie van gebruiksvriendelijkheid + spambot preventie?

Bedenkt hierbij wel dat het hier bijvoorbeeld om een 'niet registratie' formulier gaat..


Ben benieuwd of jullie hier weleens over hebben zitten tobben , en of jullie daarbij nog leuke oplossingen bedacht hebben :D

Mvg,
Don
 
PHP hulp

PHP hulp

18/10/2024 09:54:10
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

12/10/2010 13:39:24
Quote Anchor link
Ik las laatst wel een leuke oplossing,
Slogans overtypen van bedrijfs reclame, zo kan je er ook nog geld mee verdienen.
Dus je gebruikt een advertentie van bijvoorbeeld IE8, en dan moet er over getypt worden: "Welcome to the family", om maar iets te noemen.
 

12/10/2010 19:00:58
Quote Anchor link
1. Erg onvriendelijk, soms zijn de tekens onleesbaar.
2. Niet iedereen is zo sterk in rekenen. Daar moet je rekening mee houden.
3. Moet je wel zorgen dat het antwoord overduidelijk is. Anders kan je ook nog eens het verkeerde antwoord invullen.
4. Idd leuk, maar volgens mij zijn er wel een aantal bots die al zo slim zijn. Het is niet meer zo moeilijk om dit uit te vogelen voor een bot.
5. Sowieso kan je een tijdelijk e-mailadres aanmaken. Dus heeft dit ook niet meer zoveel zin.
 
Mark L

Mark L

12/10/2010 20:16:29
Quote Anchor link
Een leuke - hoewel niet 100% werkende - versie van een captcha is een image-captcha.
Hiermee bedoel ik een captcha met daarop een plaatje, afbeelding, gegenereerd iets waarop geklikt moet worden. Een input type="image" zorgt voor de x- en y-waarden en deze kun je controleren (of dat ze op de goede plaats hebben geklikt).

Voordeel:
Behoorlijk gebruikersvriendelijk. Tenminste geen enge/rare letters/cijfers overtypen, waarmee je je ogen verpest.

Nadeel:
Vangt niet 100% alle bots. De standaard bots klikken niet op plaatjes, maar als deze wel al op plaatjes doen, is er een kans dat deze 'toevallig' goed klikt.
Gebruikers van screenreaders kunnen ook opnieuw niet met deze captcha overweg.
 
Don Gargonzola

Don Gargonzola

13/10/2010 14:06:28
Quote Anchor link
je bedoeld waarschijnlijk de jquery variant?

Dat zijn hele mooie captcha's om te zien ja :D

Toch denk ik dat voor het tegenhouden van spambots de vragen uit een database het best werken... echter moet de gebruiker wel weten wat het antwoord is :D

Bijvoorbeeld:

Welke letter komt er na de C in het alfabet ..
 

13/10/2010 15:16:00
Quote Anchor link
Denk ook aan buitenlanders.
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

13/10/2010 15:17:13
Quote Anchor link
Don Gargonzola op 13/10/2010 14:06:28:
je bedoeld waarschijnlijk de jquery variant?
Dat zijn hele mooie captcha's om te zien ja :D
Toch denk ik dat voor het tegenhouden van spambots de vragen uit een database het best werken... echter moet de gebruiker wel weten wat het antwoord is :D
Bijvoorbeeld:
Welke letter komt er na de C in het alfabet ..

Het nadeel daarvan is dat je het moet lezen. Als je snel zo'n form invult duurt het wel ff voordat je doorhebt waarom die vraag daar staat en wat je er op moet antwoorden. Mensen raken in de war met zulke dingen.

Een captcha plaatje kennen ze al, die typ je zo over als-ie niet te complex is. Gewoon een kleine met 3 tekens en er is niets aan de hand.
Gewijzigd op 13/10/2010 15:17:36 door toby hinloopen
 
Karel hertens

karel hertens

13/10/2010 23:20:33
Quote Anchor link
Waarschijnlijk is de beste oplossing het geluids icoontje, iedereen voegt het toe al hulp middel maar met alleen dat geluidje is het veel effectiever.

Iedereen kan het verstaan en altijd duidelijk(zelfs in eigen taal)
Geluid observeren is denk ik vrij moeilijk om te doen en mensen kenne het al :)
 
Joakim Broden

Joakim Broden

14/10/2010 09:09:15
Quote Anchor link
Karel hertens op 13/10/2010 23:20:33:
Waarschijnlijk is de beste oplossing het geluids icoontje, iedereen voegt het toe al hulp middel maar met alleen dat geluidje is het veel effectiever.

Iedereen kan het verstaan en altijd duidelijk(zelfs in eigen taal)
Geluid observeren is denk ik vrij moeilijk om te doen en mensen kenne het al :)


Ja hoor, geluid op een website is zo irritant!

1) Niet alle computers hebben standaard boxen aangesloten
2) Mensen hebben niet altijd de boxen aan
3) Mensen zoals ik hebben altijd muziek aan

Geluid op een website is zo 1990..
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

14/10/2010 16:42:00
Quote Anchor link
ahhh , ik ben er zojuist achter gekomen waar die dingen die je altijd moet overtypen voor dient, vroeg het me al een tijde waar dat nouw precies goed voor was, weer wat geleerd :D maar de post door gelezen te hebben, is zon plaatje met 3 tekens denk ik wel het makkelijkst.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.