[CSS] [JS] Firefox doet vreemd met mouseover

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remy Brokke

Remy Brokke

18/05/2007 11:22:00
Quote Anchor link
Ik heb een site. Hierbij wil ik een mouseover instaleren die een thumb laat zien. Alleen heeft hij nog wat kuren in Firefox. Want zoals je kunt zien plaatst hij de thumb niet bij je muis aanwijzer maar stopt hij hem letterlijk in de div die ik heb aangemaakt voor die mouseover thumb. Nu weet ik al dat het aan mijn doctype ligt want bij deze doctype werkt hij niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN">


Maar bij deze of geen doctype werkt hij wel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">


En hier nog mijn Javascript, CSS en HTML:

Javascript:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
Xoffset= 20;
Yoffset= 20;

var old,skn,iex=(document.all),yyy=-1000;

var ns4=document.layers
var ns6=document.getElementById&&!document.all
var ie4=document.all

if (ns4)
skn=document.div_popupimg
else if (ns6)
skn=document.getElementById("div_popupimg").style
else if (ie4)
skn=document.all.div_popupimg.style
if(ns4)document.captureEvents(Event.MOUSEMOVE);
else{
skn.visibility="visible"
skn.display="none"
}
document.onmousemove=get_mouse;

function popup(msg,bak){
var content="<img src="+msg+"></img>";
yyy=Yoffset;
if(ns4){skn.document.write(content);skn.document.close();skn.visibility="visible"}
if(ns6){document.getElementById("div_popupimg").innerHTML=content;skn.display=''}
if(ie4){document.all("div_popupimg").innerHTML=content;skn.display=''}
}

function get_mouse(e){
var x=(ns4||ns6)?e.pageX:event.x+document.body.scrollLeft;
skn.left=x+Xoffset;
var y=(ns4||ns6)?e.pageY:event.y+document.body.scrollTop;
skn.top=y+yyy;
}

function kill(){
yyy=-1000;
if(ns4){skn.visibility="hidden";}
else if (ns6||ie4)
skn.display="none"
}


CSS:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
#div_popupimg {
    z-index: 2;
    position: absolute;
    visibility: hidden;
    border: none;
    width: 110px;
    height: 110px;
}


xHTML:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>
    <meta name="Language" content="Nederlands" />
    <meta name="Description" content="Speltotaal de next-gen spellensite!" />
    <meta name="Keywords" content="spel, spele, spelen, speltotaal, speeltotaal, next-gen, spellensite, spellesite, flash, games, game, flashgames, avontuur, puzzel, actie, sport, race, intotaal, registreren, favorieten, Bikemania" />
    <meta name="Subject" content="Spellensite" />
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />

<title>Speltotaal.nl | <?php echo $lokatie; ?></title>

<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<link href="rating.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

<script type="text/javascript" language="JavaScript" src="js/dropdown.js"></script>
<script type="text/javascript" language="Javascript" src="js/behavior.js"></script>
<script type="text/javascript" language="Javascript" src="js/rating.js"></script>


</head>

<body>
<div id="div_popupimg"><!-- No content --></div>
<script language="JavaScript" src="js/popupimg.js"></script>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a ONMOUSEOVER="popup('<img src="http://thumb.jpg">','0')" ONMOUSEOUT="kill()" href="game.php?game=7">Biljarten<a><br />


Wie kan mij hier bij helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 02:29:57
 
Jelmer -

Jelmer -

18/05/2007 12:00:00
Quote Anchor link
Komt volgens mij omdat je W3C Event model niet ondersteund. Je houdt alleen rekening met IE en Netscape 6. Firefox, Opera en Safari (e.a.) hanteren een ander model.

Google zou je wel verder moeten kunnen helpen.

Je kan natuurlijk ook op Dynamic Drive zoeken naar een kant en klare oplossing.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.