datum ophalen en veranderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michiel v

michiel v

20/12/2011 10:58:24
Quote Anchor link
Indien ik de datum ophaal uit de database van een bepaalde advertentie wordt deze weergegeven als 2011-12-01. Nu wil ik de datum weergeven als 01-12-2011. Hoe doe ik dit.

Ik haal de datum op met de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    //datumweergave bepalen
    $datum= $row ['createDATUM'];

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 04:19:18
 
- SanThe -

- SanThe -

20/12/2011 11:20:44
 
Michiel v

michiel v

20/12/2011 11:27:25
Quote Anchor link
Hoe verwerk ik dat in deze query?

$sql = "SELECT u.name, u.country, p.productID, p.categoryID, p.subcategoryID, p.productNAME, p.productPRICE, p.createDATUM, p.createTIJD, p.businessprotection, p.VAT, p. VATclass, p.currency, p.totalMinimum, p.pricePer, p.pricePerOne, p.moreInStock, p.remarks, p.what, p.fotoProduct1, p.unitSet

FROM useraccount AS u JOIN product AS p

ON u.PIDID = p.PIDID

";
 
- SanThe -

- SanThe -

20/12/2011 11:31:55
Quote Anchor link
Lees die link en zie de voorbeelden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2011 11:32:13
Quote Anchor link
$sql = "SELECT u.name, u.country, p.productID, p.categoryID, p.subcategoryID, p.productNAME, p.productPRICE, DATE_FORMAT(p.createDATUM,'%d-%m-%Y') as createDATUM_formatted, p.createTIJD, p.businessprotection, p.VAT, p. VATclass, p.currency, p.totalMinimum, p.pricePer, p.pricePerOne, p.moreInStock, p.remarks, p.what, p.fotoProduct1, p.unitSet

FROM useraccount AS u JOIN product AS p

ON u.PIDID = p.PIDID
Gewijzigd op 20/12/2011 11:32:56 door - Ariën -
 
Michiel v

michiel v

20/12/2011 12:11:14
Quote Anchor link
Top Aar, dat was het! thanks

Toevoeging op 20/12/2011 12:11:32:

Mijn excuses voor de dubbele post!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2011 14:15:00
Quote Anchor link
Fijn dat het werkt.... :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.