Dubbele tekst in de mail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Angela steevens

angela steevens

22/07/2010 08:05:49
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Onderstaande code zorgt ervoor dat zodra er een reservering heeft plaatsgevonden, de beheerder en degene die gereserveerd heeft een mail ontvangt. Helaas is het nu zo dat de tekst dubbel geplaatst wordt. Eerst de tekst, daarna de gegevens en daarna nog een keer de tekst, er direct achteraan.

Heeft iemand een idee waar er in deze code iets fout zit waarom hij dit zo doet?

Bedankt,
Angela

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
if($_POST['naam'] == "" || $_POST['email'] == "" ){
     echo "<script language='javascript'>alert('U heeft niet alle gegevens ingevuld.');</script>";
     echo "<script language=\"javascript\">window.location = '?p=10&aantal=".$plaatsen."&id=".$_POST['id']."';</script>";
 }
else {
     $ures=mysql_query("UPDATE reserveren SET aantal_plaatsen='".$newplaatsen."' WHERE id=".$_POST['id']."");

     $subject="Boeking balloonteam.nl";
     $msg="Beste Balloonteam,\r\n\r\n";
     $msg .= "Zojuist is er op de site een reservering geplaatst. Hieronder vind u de gegevens van deze reservering.\r\n\r\n";

     $ov = "Locatie: ".$locatie."\r\n";
     $ov .= "Datum: ".$datum."\r\n";
     $ov .= "Aantal plaatsen: ".$plaatsen."\r\n";
     $ov .= "\r\n";
     $ov .= "Naam: ".stripslashes($_POST['naam'])."\r\n";
     $ov .= "Adres: ".stripslashes($_POST['adres'])."\r\n";
     $ov .= "Postcode: ".stripslashes($_POST['postcode'])."\r\n";
     $ov .= "Woonplaats: ".stripslashes($_POST['woonplaats'])."\r\n";
     $ov .= "Telefoon: ".stripslashes($_POST['telefoon'])."\r\n";
     $ov .= "Email: ".stripslashes($_POST['email'])."\r\n";
     $ov .= "Overige: ".stripslashes($_POST['overige'])."\r\n";
    $ov2=$ov;

     $msg .= $ov;

mail("[email protected]",$subject,$msg,"From: Balloonteam <[email protected]>");

     $msg = "Geachte ".stripslashes($_POST['naam'])."\r\n\r\n";
     $msg .= "Zojuist heeft u een ballonvaart bij ons gereserveerd, waarvoor hartelijk dank.\r\n";
    $msg .= "Hieronder vind u de gegevens van uw reservering.\r\n\r\n";
    $msg .= "Behoudens bij privevaarten, geldt de voorwaarde van voldoende deelname. D.w.z. dat tenminste vier personen aan de ballonvaart moeten  deelnemen. Is er op de afgesproken dag te weinig animo, dan wordt de ballonvaart uitgeweken naar een andere locatie. Ookk kan de ballonvaarder beslissen om uit vliegveiligheidsoverweging uit te wijken naar een andere locatie. In geval een locatie meer dan 30 km is gelegen van de door u opgegeven locatie, dan wordt een nieuwe datum met u afgesproken.\r\n\r\n";
    $msg .= "Als u uw reservering met meerdere personen wilt uitbreiden, laat ons dat dan z.s.m. weten.\r\n\r\n";
    $msg .= "Wij verzoeken u om op de afgesproken dag tussen 12 en 13 uur contact met ons op te nemen voor het definitieve go/no go vanwege de weersituatie: 073 6142684 of 0654 793510.\r\n\r\n";
    $msg .= "Het Balloonteam.nl Team.\r\n\r\n";
     $msg .= $ov2.
    $msg .= "\n";

     mail($_POST['email'],$subject,$msg,"From: Balloonteam <[email protected]>");

     echo "<script language='javascript'>alert('Uw gegevens zijn verzonden. U ontvangt zo spoedig mogelijk bericht.');</script>";
    echo "<script language='javascript'>document.location.href='?p=1';</script>";
 }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 02:30:43
 
John D

John D

22/07/2010 09:43:41
Quote Anchor link
Je doet eerst: $msg .= $ov en dan $ov2=$ov; en dan nog een keer $msg .= $ov2.
Hier verdubbel je de inhoud.
Gewijzigd op 22/07/2010 09:49:38 door John D
 
Angela steevens

angela steevens

22/07/2010 09:47:31
Quote Anchor link
Maar die herhaling zit erin omdat er 1 naar de beheerder gaat en 1 naar de reserveerder.
 
John D

John D

22/07/2010 09:49:06
Quote Anchor link
Vorige reactie aangepast, maar je had hem al gelezen.
Check nog een keer aub.
 
Angela steevens

angela steevens

22/07/2010 10:02:50
Quote Anchor link
Beste John D,

Ik heb om de beurt de regeltjes die je noemde weggehaald en getest, alleen dan worden de gegevens niet meer getoond in de mail.

Angela
 
Angela steevens

angela steevens

22/07/2010 10:03:29
Quote Anchor link
Als ik overigens $msg .= $ov2 weghaal, dan wordt de tekst maar 1x getoond, maar zoals gezegd zonder de gegevens van de reservering.
 
John D

John D

22/07/2010 10:06:50
Quote Anchor link
ik heb alleen maar aangegeven waar je verdubbeling ongeveer ontstaat. Het is dan de bedoeling dat je je code nog een keer goed analyseert en niet zomaar begint met dingen weg te halen.
Edit:

de code is ook veel te complex voor het doel, het versturen naar twee adressen. Moet de inhoud echt verschillend zijn ? Is het niet wat simpeler te maken zodat je alleen de geadresseerde nog een keer veranderd?
$to=klant
@mail( $to, $subject, $message, $headers );
$to=beheerder
@mail( $to, $subject, $message, $headers );
Gewijzigd op 22/07/2010 10:10:33 door John D
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

22/07/2010 10:12:23
Quote Anchor link
Je hebt de beveiliging ook niet op orde.
Als je magic_quotes uitzet, heb je geen stripslashes meer nodig.
Maar je moet wel je SQL escapen met mysql_real_escape_string
 
Angela steevens

angela steevens

22/07/2010 10:16:39
Quote Anchor link
Probleem is dat iemand anders deze code voor mij heeft opgezet en deze nu op vakantie is. Aangezien er nu veel gebruik wordt gemaakt van het reserveringssysteem, is het toch belangrijk dat die dubbele tekst eruit gehaald wordt.

Helaas weet ik niet wat magic_quotes en SQL escapen allemaal inhoud...
 
John D

John D

22/07/2010 10:32:51
Quote Anchor link
In welk bericht komt de tekst dubbel aan ? Bericht naar de klant of bericht naar de ballonvaarder ?
 
Angela steevens

angela steevens

22/07/2010 10:33:46
Quote Anchor link
Naar de klant zeker, ballonvaarder weet ik niet helemaal zeker, maar volgens mij wel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.