Dynamisch bedrag weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Koen Vestjens

Koen Vestjens

20/11/2012 11:41:00
Quote Anchor link
Door middel van een selectbox kunnen gebruikers een activiteit kiezen waaraan verschillende bedragen hangen. Onder deze select box heb ik een totaalprijs staan, aangezien de gebruiker ook kan kiezen voor meer deelnemers (2 deelnemers is bedrag uit selectbox * 2). Ik heb al wat dingen geprobeerd met onMouseUp functies via Javascript, maar dit heeft niet het gewenste resultaat. Moet ik dit dan met Ajax calls gaan doen, of zijn er ook makkelijkere manieren?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 02:04:57
 
Tim S

Tim S

20/11/2012 16:23:06
Quote Anchor link
Volgens mij zijn er meerdere manieren met javascript zijn berekeningen mogelijk, alleen als de gegevens worden opgeslagen in bijvoorbeeld een database moet je ook een controle doen met php. In dit geval moet je denk met beide gaan werken omdat je waarschrijnlijk de pagina niet wilt ververssen.

Ajax stuurt gegevens van en naar de server, ik denk niet dat dat hier nodig is.
 
Tim van Norde

Tim van Norde

21/11/2012 16:52:45
Quote Anchor link
Javascript functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<script type='text/javascript'>
function bereken() {
    activiteit = document.getElementById('activiteit').value;
    deelnemers = document.getElementById('deelnemers').value;
    document.getElementById('uitkomst').innerHTML = activiteit * deelnemers;
}
</script>

Het stukje HTML:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Activiteit:<br/>
<select size='4' id='activiteit' onChange='bereken()'>
  <option value="12">Karten (12,-)</option>
  <option value="35">Bungeejumpen (35,-)</option>
  <option value="80">ATV rijden (80,-)</option>
  <option value="25">Paard rijden (25,-)</option>
</select><br/>
Deelnemers:<br/>
<input type='number' id='deelnemers' onChange='bereken()' value='1'/><br/>
<div id='uitkomst'>
</div>


Ik hoop dat je hier mee wat verder komt :)
 
Koen Vestjens

Koen Vestjens

22/11/2012 10:01:46
Quote Anchor link
Bedankt voor de tips, ik ga ermee aan de slag!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.