Een variabele uit een $_POST maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wijnand H

Wijnand H

14/03/2011 13:57:14
Quote Anchor link
Ik probeer een variabele te maken van een $_POST.
Nu doet hij dit in eerste instantie wel, maar als ik daarna weer verder ga naar een andere pagina of iets dergelijks, dan gaat de waarde van de $_POST weer uit de variabele.

Nu heb ik op google even gezocht, maar hier kon ik hier geen oplossing voor vinden.

Nu heb ik het zo goedaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$company = $_POST['company'];

ik dacht zelf aan iets door middel van een function of iets dergelijks?

Wijnand
Gewijzigd op 14/03/2011 14:07:02 door Wijnand H
 
PHP hulp

PHP hulp

18/10/2024 06:07:58
 
Barttje R

Barttje R

14/03/2011 14:18:26
Quote Anchor link
Als allereerst moet je kijken of $_POST['company'] dus bestaat.
Dit kan je d.m.v. de isset() functie.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if (isset($_POST['company'])) {
    // Variable $_POST['company'] bestaat
    $company = $_POST['company'];
}

?>


Stel dat je wilt dat PHP je variable onthoud om op een andere pagina op te vragen, kan je gebruik maken van session.

Daarvoor moet je helemaal bovenaan je script session_start() zetten.
Vervolgens kun je $_SESSION variables aanmaken.
In jou geval dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if (isset($_POST['company'])) {
    // Variable $_POST['company'] bestaat
    $_SESSION['company'] = $_POST['company'];
}

?>


Nu kan je op een andere pagina (waar ook session_start() gebruikt wordt) de $_SESSION variable ophalen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo $_SESSION['company'];
?>


Of kijken of deze bestaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (isset($_SESSION['company'])) {
    // Variable $_SESSION['company'] bestaat
}
?>


Succes ermee!
Gewijzigd op 14/03/2011 14:20:08 door Barttje R
 
- Mark -

- Mark -

14/03/2011 14:18:44
Quote Anchor link
- Veels te laat, veels te weinig -
Gewijzigd op 14/03/2011 14:19:13 door - Mark -
 
Wijnand H

Wijnand H

14/03/2011 14:32:43
Quote Anchor link
Barrtje helemaal perfect!

Top man!
 
Barttje R

Barttje R

14/03/2011 14:43:17
Quote Anchor link
Nog een kleine toevoeging.
Wil je de session variable verwijderen (bijv. als je alles naar de database geschreven is)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    unset($_SESSION['company']);
?>

Of wil je alle sessie variables verwijderen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    session_unset();
    // Of
    session_destroy();
?>
Gewijzigd op 14/03/2011 14:44:22 door Barttje R
 
Wijnand H

Wijnand H

14/03/2011 15:31:36
Quote Anchor link
dat is wel makkelijk ja, ik heb de variabele namelijk maar tijdelijk nodig, dus zal die unset zeker nog wel van pas komen!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    unset($_SESSION['company']))
?>

Bedankt!
 
Bram Boos

Bram Boos

14/03/2011 17:02:41
Quote Anchor link
Kijken of er gepost is kun je beter met onderstaande methode doen. Zeker als je meerdere input velden op een pagina hebt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.