extern rss-bestand inlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »
Barman V

Barman V

11/01/2006 13:29:00
Quote Anchor link
Beste allen,

www.emerce.nl heeft een rss bestand met het laatste nieuws. Ik wil automatisch de laatste nieuwsberichten op mijn website hebben. Ik heb al heel het internet nagezocht over hoe ik een extern rss bestand moet uitlezen, maar ik kom er niet uit.
Dit heb ik als code.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
<?php
/////////////////////
// cls  = class    //
// p_  = parameter //
// m_  = member    //
// a   = array     //
// n  = numeriek   //
// s  = string     //
// obj  = object   //
/////////////////////


$objErrorHandler = new clsErrorHandler();

define('XML_URL', 'http://www.emerce.nl/rss/hea.rss');

define('SIMPLEXML', 1);
define('DOM', 2);
define('XPATH', 3);

class clsErrorHandler {
  private $m_sError;
  
  function
__construct(){
    error_reporting(E_ALL);
    set_error_handler(array($this, 'errorHandler'));
  }
  
  function
errorHandler($p_nType, $p_sBericht, $p_sBestand, $p_nRegel){
    $p_sError = '';
    $p_sError = '
    <p>
      <span style="font-weight:bold;">Fout ['
.$p_nType.']:</span> '.$p_sBericht.'<br>
      <span style="font-weight:bold;">Regel:</span> '
.$p_nRegel.'
    </p>'
;
    $this->m_sError .= $p_sError;
  }
  
  function
getError(){
    if ($this->m_sError){
      $p_sErrorKader = '';
      $p_sErrorKader = '
      <div style="position:absolute; right:5px; top:5px; width:400px; border:1px solid #000000; padding:2px;">
        <span style="font-size:14px; font-weight:bold; color:#993300;">Fout(en) op deze pagina</span><br>
        '
.$this->m_sError.'
      </div>'
;
      return $p_sErrorKader;
    }
  }
}


class clsLeesXML {
  private $m_nParser = 0;
  
  function
__construct($p_nParser){
    $this->m_nParser   = $p_nParser;
  }
  
  function
laadXML(){
    $p_sInhoud  = '';
    switch ($this->m_nParser){
      case
SIMPLEXML:
        if ($objSimpleXML = simplexml_load_file(XML_URL)){
          foreach ($objSimpleXML->channel->item as $objItem){
            $p_sInhoud .= '
            <a href="'
.$objItem->link.'">'.$objItem->title.'</a><br>';
          }
        }
else {
          $p_sInhoud = 'Kan het XML document niet laden';
        }

      break;
      case
DOM:
        $objDOM     = new DOMDocument();
        if ($objDOM->load(XML_URL)){
          $objRootElement = $objDOM->documentElement;
          $aItemElementen  = $objRootElement->getElementsByTagName('item');
        
          foreach ($aItemElementen as $objHuidigElement){
            $aLinkElementen    = $objHuidigElement->getElementsByTagName('link');
            $aTitleElementen   = $objHuidigElement->getElementsByTagName('title');
            
            foreach ($aLinkElementen as $objItem){
              $p_sInhoud .= '
              <a href="'
.$objItem->textContent.'">';
            }

            foreach ($aTitleElementen as $objItem){
              $p_sInhoud .= $objItem->textContent.'</a><br>';
            }
          }
        }
else {
          $p_sInhoud = 'Kan het XML document niet laden';
        }

      break;
      case
XPATH:
        if ($objSimpleXML = simplexml_load_file(XML_URL)){          
          foreach ($objSimpleXML->XPath('//item') as $objDitItem){
            $p_sInhoud .= '
            <a href="'
.$objDitItem->link.'">'.$objDitItem->title.'</a><br>';
          }
        }
else {
          $p_sInhoud = 'Kan het XML document niet laden';
        }

      break;
      default:

        $p_sInhoud = 'Er is een fout opgetreden bij het selecteren van een XML-parser!';
    }

    return $p_sInhoud;
  }
}


//Titel van het document
$sPagina  = '
<h1>Nieuws vanuit emerce.nl</h1>'
;

//Het ophalen van de nieuwsberichten m.b.v. SimpleXML
$objXML    = new clsLeesXML(SIMPLEXML);
$sPagina  .= '
<h2>Ophalen met behulp van SimpleXML</h2>
'
.$objXML->laadXML().'<br>';

//Het ophalen van de nieuwsberichten m.b.v. DOM
$objXML    = new clsLeesXML(DOM);
$sPagina   .= '
<h2>Ophalen met behulp van DOM</h2>
'
.$objXML->laadXML().'<br>';

//Het ophalen van de nieuwsberichten m.b.v. XPath
$objXML    = new clsLeesXML(XPATH);
$sPagina   .= '
<h2>Ophalen met behulp van Xpath</h2>
'
.$objXML->laadXML();

$sPagina  .= $objErrorHandler->getError();

//het tonen van de opgehaalde nieuwsberichten
echo '
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
  <head>
  <title>XML document uitlezen</title>
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
  <style type="text/css">
    BODY {
      font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;
      font-size:12px;
    }
    H1 {
      font-size:18px;
    }
    H2 {
      font-size:14px;
      margin:2px 0px 0px 0px;
    }
  </style>
  </head>
  <body>
    '
.$sPagina;
    echo '
  </body>
</html>'
;
unset($sPagina);
?>


Als ik dit laad, dan doet hij erg lang met laden en geeft de melding dat 30 seconden zijn overscheden, of hij geeft een 500 error.

Een intern XML bestand kan hij wel uitlezen, maar waarom kan dat dan niet via extern, zoals hierboven?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/10/2024 05:52:14
 
Eris -

Eris -

11/01/2006 13:42:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
//define the source of the feed
define(feed,'http://feed.phpnieuws.nl/rss.xml');
//recive file form server
$xml_feed = file_get_contents(feed);
//create a xml phraser
$xml_praser = xml_parser_create();
//tell the vars to the xml phrasers
xml_parse_into_struct($xml_praser,$xml_feed,$xml_keys,$xml_index);
//lets phrase ^^
xml_parser_free($xml_praser);
//generate the headlines
for($i = 0; !empty($xml_index['TITLE'][$i]); $i++){
if($i == 0){
echo '<strong>Headlines van:<a href="'.$xml_keys[$xml_index['LINK'][$i]]['value'].'">PHPnieuws</a></strong><br />';
}
else{

echo '<a href="'.$xml_keys[$xml_index['LINK'][$i]]['value'].'">'.$xml_keys[$xml_index['TITLE'][$i]]['value'].
'</a><br />
'
;
}
}

?>



Volgens mij gaat dit sneller :P
 
Barman V

Barman V

11/01/2006 15:53:00
Quote Anchor link
Grandioos bedankt. Ik ben je eeuwig dankbaar. Het werkt, dus ik kan weer ademhalen.

Wat ik heb ontdekt is dat het op mijn Abyss server niet goed gaat, maar dat het online wel goed gaat.
www.bvveen.com/phphulp.php
Maar mijn host ondersteund geen PHP5, dus kan ik mijn script online niet werkend krijgen.

Is er iemand die wil controleren of mijn bovenstaande script wel werkt? Aan die informatie heb ik namelijk heel veel. Ik wil namelijk verschillende manieren tonen om xml uit te lezen.

Alvast bedankt voor de moeite.
 
Barman V

Barman V

11/01/2006 19:42:00
Quote Anchor link
Zou iemand het script kunnen testen?
Misschien vind je het script wel handig voor het afhandelen van errors en het lezen van xml bestanden.

Ik wil alleen weten of mijn code de juiste is om rss bestanden uit te lezen.
 
Kalle P

Kalle P

11/01/2006 19:46:00
Quote Anchor link
Ik weet niet of ik php5 heb maar ik wil het best uittesten van eris of van jou?
 
Kalle P

Kalle P

11/01/2006 19:49:00
Quote Anchor link
Die van eris werkt bij mij, maar bij die van jou krijg ik een error op regel 21.

+typo+
Gewijzigd op 11/01/2006 19:53:00 door Kalle P
 
Eris -

Eris -

11/01/2006 19:54:00
Quote Anchor link
Die van mij werkt zeker op php 4.3.x en PHP5 ;)
 
Barman V

Barman V

11/01/2006 20:10:00
Quote Anchor link
Allereerst bedankt voor het testen.
Ja die van Eris werkt bij mij ook. Kalle, ik denk dat jij geen PHP5 hebt, want jij krijgt error bij
private $m_sError;
Dit kan php4 niet lezen, daar is het:
var $m_sError;

Ik wil namelijk ook mijn scriptje sturen naar een bedrijf voor tbv een afstudeerplek, daarom is het zo belangrijk.

Zijn er nog mensen die het kunnen testen met PHP5?
Gewijzigd op 11/01/2006 20:11:00 door Barman V
 
Kalle P

Kalle P

11/01/2006 20:14:00
Quote Anchor link
Graag gedaan, sorry dat ik je niet verder kan helpen.
 
Barman V

Barman V

11/01/2006 20:30:00
Quote Anchor link
Geeft niet :)
Maar dit moet echt getest worden met PHP5, want PHP4 kent geen simpleXML, kan de DOM niet laden en kan dus ook niet met de XPath werken. PHP5 kan dat zeker wel, maar volgens mij staat mijn webserver zo geconfigureerd dat hij geen contact kan maken met een externe server.

Als er nog mensen zijn die willen testen. Heel graag.
 
Eris -

Eris -

11/01/2006 20:30:00
Quote Anchor link
Het wertk hier wel alleen wel erg langzaam
 
Barman V

Barman V

11/01/2006 20:43:00
Quote Anchor link
THX. Ik zal de resultaten opsturen. Hij is langzaam omdat hij 3x de nieuwsberichten ophaalt.

Het resultaat van de SAX manier is te zien op:
http://www.bvveen.com/emerce.php

Ik heb maar alles omgebouwd, zodat het werkt met PHP4. Hij doet het nu niet met de DOM, SIMPLEXML en XPath helaas. Maar wel met SAX.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.