foreach(), hoe werkt dat?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »
Miniejjj

Miniejjj

14/04/2008 16:06:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik kwam vandaag een script tegen van foto's die uit de map worden gehaalt en worden laten zien. Mooi systeem en precies wat ik nodig heb ( om wat van te leren uiteraard ).

Nu wil ik daar graag pagina's bij maken, want 300 foto's tegelijk laden vind ik niet echt een goed idee.

Nu staat er waar de foto's worden geladen een foreach loop met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
foreach ($fotos as $id => $value) {
if ($count == 6) { $br = '<br>'; } else { $br = ' '; }
echo '<a href="index.php?foto='.$value.'&id='.$id.'"><img src="'.$value.'" alt="'.$value.'" border="0" width="100"></a>'.$br;
if ($count == 6) { $count = 1; } else { $count ++; }
}

?>

Wat doet het precies en hoe kan ik het gebruiken zodat ik er een nummering in kan zetten? ( trouwens, kan iemand mij daarbij helpen )

Dit was het hele script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
<?php include('header.php'); ?>

<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">
<form action="" enctype="multipart/form-data" method="post">
<input type="hidden" name="upload">
<tr>
<td style="border-bottom:1px solid #CCCCCC; padding:20px;" align="center" bgcolor="#FFFFFF">
<?
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && isset($_POST['upload'])) {

if (empty($_FILES['foto']['name']) || !eregi('\.(gif|jpg|png|psd|bmp|jpeg)$', $_FILES['foto']['name']) || file_exists($_FILES['foto']['name'])) {
$msg = '<font color="#FF0000">De foto kan niet ge&uuml;pload worden.</font><br><br>';
}
else {
if (move_uploaded_file($_FILES['foto']['tmp_name'], $_FILES['foto']['name'])) {
$msg = 'De foto is ge&uuml;pload.<br><br>';
}
else {
$msg = '<font color="#FF0000">De foto kan niet ge&uuml;pload worden.</font><br><br>';
}
}


echo $msg;
}

?>

Foto uploaden:
<input type="file" name="foto" size="30">
<input type="submit" value="Upload">
</td>
</tr>
</form>
<tr>
<td style="padding:20px;" align="center">
<?
$fotos
= array();

$handle = opendir('.');

while (false !== ($foto = readdir($handle))) {
if (eregi('\.(gif|jpg|png|psd|bmp)$', $foto)) {
$fotos[] = $foto;
}
}


closedir($handle);

sort($fotos);
reset($fotos);

if (isset($_GET['foto']) && file_exists($_GET['foto'])) {

if (isset($_GET['id']) && $_GET['id'] != 0) { $newid = $_GET['id'] - 1; echo '<a href="index.php?foto='.$fotos[$newid].'&id='.$newid.'">vorige</a> | '; }
echo '<a href="index.php">overzicht</a>';
$fotocount = count($fotos) - 1;
if (isset($_GET['id']) && $_GET['id'] != $fotocount) { $newid = $_GET['id'] + 1; echo ' | <a href="index.php?foto='.$fotos[$newid].'&id='.$newid.'">volgende</a>'; }
echo '<br><br>';













echo '<img src="'.$_GET['foto'].'" alt="'.$_GET['foto'].'" border="0" width="500" height="400">';
















}
else {

$count = 1;
foreach ($fotos as $id => $value) {
if ($count == 6) { $br = '<br>'; } else { $br = ' '; }
echo '<a href="index.php?foto='.$value.'&id='.$id.'"><img src="'.$value.'" alt="'.$value.'" border="0" width="100"></a>'.$br;
if ($count == 6) { $count = 1; } else { $count ++; }
}

}

?>

</td>
</tr>
</table>

<?php include('footer.php'); ?>


Ik weet al aardig wat van php ( nouja, genoeg om mooie systemen mee te maken ), maar dit is nieuw voor mij.

Dus, kan iemand vertellen hoe ik precies de foreach loop in een for loop kan omzetten, zodat ik er een pagina nummering bij kan maken?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/10/2024 05:46:41
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

14/04/2008 16:11:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
for($i=0;$i<=count($fotos);$i++) {
?>

is gelijk aan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
foreach($fotos as $id => $value) {
?>


$i en $id komen waarschijnlijk overeen (niet zeker of de key '$id' ook oplopend is vanaf nul, lijkt mij van wel.
 
Superwauwie

superwauwie

14/04/2008 16:12:00
Quote Anchor link
Foreach betekend ookwel: voor elke.

Dus bij deze code:
Foreach ($fotos as $id => $value) {
Voor elke foto gebruik je id=> met de value.
(als ik het goed heb.)
 
Michael Voeten

Michael Voeten

14/04/2008 16:17:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
  $array
= array (1 => 'een', 2 => 'twee');
?>

Je hebt nu een array gemaakt welke bestaat uit
1 = een
2 = twee
waarbij 1 + 2 keys zijn
en een + twee value's

met een foreach loop ga je elke key af in je array
hieronder zie je een voorbeeld van hoe je deze kan splitten

<?php foreach($array as $key => $value): ?>
de key: <?php echo $key;?> heeft een value: <?php echo $value;?><br />
<?php endforeach; ?>

resultaat:
de key: 1 heeft een value: een
de key: 2 heeft een value: twee


ik hoop dat je hier beetje wijzer van word
 
Miniejjj

Miniejjj

14/04/2008 16:18:00
Quote Anchor link
@Djemo, ik weet niet of het overeenkomt, want hij doet het niet met die for loop.

De plaatjes laat hij niet zien, oftewel hij weet niet meer wat value is denk ik. ( id kan natuurlijk ook )

Weet iemand hoe dat komt?
 
Miniejjj

Miniejjj

14/04/2008 16:24:00
Quote Anchor link
Oke, ik snap hem denk ik.

$id wordt gelijk gesteld aan de plaats van de foto in de map ( omdat hij zo is opgehaalt ) en $id wordt die value.

Verbeter mij als het niet klopt ;) Hoe kan ik dat in een for loop kwijt?

Quote:
Edit: Ik heb hem gevonden :)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
for($id=0;$id<6;$id++) {
$value = $fotos[$id];
echo '<a href="index.php?foto='.$value.'&id='.$id.'"><img src="'.$value.'" alt="'.$value.'" border="0" width="100"></a>'.$br;


}

Bedankt voor de uitleg, ik heb een beetje geprobeert en nu werkt het
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Miniejjj
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

14/04/2008 16:31:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$namen
= array("Piet","Paul","Karel","Jan");

foreach($namen as $id => $naam) {
  echo $namen[$id] ." is gelijk aan ". $naam;
}


echo "<br />";

for($i=0;$i<=count($namen);$i++) {
  echo "De enige manier om de waarde op te roepen is ".$namen[$i];
}

?>


Anders kijk maar eens wat print_r($array) doet. Daar zie je ook de keys, ookal heb je ze er niet instaan (iedere value heeft z'n eigen key in de array, heb je deze niet gedefinieerd is dit een cijfer beginnend bij 0 en oplopend. Heb je hem wel gedefinieerd is het die key).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.