form onchange veranderd value niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michiel v

michiel v

07/12/2011 16:34:50
Quote Anchor link
Indien ik de value uit de dropdown verander, wordt de geselecteerde value niet vast gezet. Bijvoor beeld wanneer ik "datum" selecteer laat de value in de dropdown weer "sorteer op... zien"

Moet ik nog iets bij de onchange invullen?


Zie onderstaand het script:

<form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlentities($_SERVER['PHP_SELF']); ?>
"" method="post">

<select id="sort" name="sort" onchange="submit()" style="width:120px;" >
<option value="createDATUM DESC, createTIJD DESC">Sorteren op...</option>
<option value="totalMinimum+0 DESC, createDATUM DESC, createTIJD DESC">Aantal</option>
<option value="productPRICE+00 DESC, createDATUM DESC, createTIJD DESC">Prijs</option>
<option value="country, createDATUM DESC, createTIJD DESC">Land</option>
<option value="createDATUM DESC, createTIJD DESC">Datum</option>
</select>

</form>
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 04:12:52
 
TJVB tvb

TJVB tvb

07/12/2011 16:58:12
Quote Anchor link
Je doet een onchange submit, dan post je het formulier dus meteen en laad je de pagina opnieuw. Dan zie je dus weer het formulier zoals die standaard is met de tekst Sorteren op als tekst.
 
Jaron T

Jaron T

07/12/2011 17:52:19
Quote Anchor link
1. een array maken met een key en value
2. door je array lopen en <option> tags genereren
3. als de key gelijk is aan de post moet je hem selected zetten
 
Michiel v

michiel v

07/12/2011 17:56:54
Quote Anchor link
Hoi Jaron, Heb je daar toevallig een voorbeeld scripje van?
 
Jaron T

Jaron T

07/12/2011 18:03:51
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$options
= array("asc" => "Sorteer van A-Z", "desc" => "Soorteer Z-A");
foreach ($options as $option_key => $option_value)
{

 echo '<option '.($_POST['fieldName'] == $option_key ? 'selected="selected"' : '').' value="'.$option_key.'">'.$option_value.'</option>';
}

?>


edit; en dan natuurlijk nog je select eromheen bouwen en de naam vervangen met mijn fieldName
Gewijzigd op 07/12/2011 18:04:29 door Jaron T
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.