Fout bij namen upload bestand.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin Stoove

Kevin Stoove

29/09/2009 13:02:00
Quote Anchor link
Goedendag mensen,

Ik ben bezig met een uploadscript... echter krijg ik iets niet voor elkaar.
Ik heb een formulier. In dat formulier word een naam toegewezen via <input type="text" name="name"> en kan er een bestand worden gekozen via <input type="file" name="filedata">.

Zodra er op submit gedrukt word word hij doorgestuurd naar exec.php waar ik het volgende script draai:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
// Controleer of het een fotobestand is
if ((($_FILES["filedata"]["type"] == "image/gif")
|| (
$_FILES["filedata"]["type"] == "image/jpeg")
|| (
$_FILES["filedata"]["type"] == "image/png"))
//De maximale bestandsgrootte
&& ($_FILES["filedata"]["size"] < 20000))
  {

  if ($_FILES["filedata"]["error"] > 0)
    {

    echo "Return Code: " . $_FILES["filedata"]["error"] . "<br />";
    }

  else
    {
//Weergeven van de informatie
    echo "Upload: " . $_FILES["filedata"]["name"] . "<br />";
    echo "Type: " . $_FILES["filedata"]["type"] . "<br />";
    echo "Size: " . ($_FILES["filedata"]["size"] / 1024) . " Kb<br />";
    echo "Temp file: " . $_FILES["filedata"]["tmp_name"] . "<br />";

    if (file_exists("files/" . $_FILES["filedata"]["name"]))
      {

      echo $_FILES["filedata"]["name"] . " already exists. ";
      }

    else
      {
//Wegschijven van bestand in directory
      move_uploaded_file($_FILES["filedata"]["tmp_name"],
      "files/" . $_FILES["filedata"]["name"]);
      echo "Stored in: " . "files/" . $_FILES["filedata"]["name"];
      }
    }
  }

else
  {
  echo "Invalid file";
  }

?>


Dit script hierboven werkt gewoon zoals het hoort. Echter nu wil ik dus dat het bestand de naam krijgt van wat er ingevuld is in het tekstveld met de naam "name" en had ik dus dit gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
      move_uploaded_file($_FILES["filedata"]["tmp_name"],
      "files/" . $_FILES["filedata"][" . $_POST["name"] . "]);
      echo "Stored in: " . "files/" . $_FILES["filedata"]["name"];
?>


Echter werkt dit niet... en krijg ik een foutmelding:

Parse error: syntax error, unexpected '"', expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /home/propirac/public_html/pron/exec.php on line 30

Ik heb het op meerdere manieren geprobeerd maar kom er niet uit... ik weet dat ik de informatie moet opvragen via $_POST["name"] maar krijg het maar niet voor elkaar.

Wie kan me verder helpen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kevin Stoove
 
PHP hulp

PHP hulp

18/10/2024 07:31:41
 
- SanThe -

- SanThe -

29/09/2009 13:38:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
      move_uploaded_file($_FILES["filedata"]["tmp_name"],
      "files/" . $_POST["name"]);
      echo "Stored in: " . "files/" . $_POST["name"];
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Kevin Stoove

Kevin Stoove

29/09/2009 13:50:00
Quote Anchor link
Zo hernoemt hij inderdaad wel het bestand, echter verliest hij zo wel zijn bestandsextensie, en dat is niet de bedoeling...
 
- SanThe -

- SanThe -

29/09/2009 14:04:00
Quote Anchor link
Dan zet je die er toch achter.
 
Kevin Stoove

Kevin Stoove

29/09/2009 14:06:00
Quote Anchor link
Hoe bedoel je? Daar schiet ik toch niets mee op gezien ik verschillende extensies gebruik. Heeft geen nut als ik er dan zelf .jpg achterzet indien het .png of .gif is. Hij moet gewoon zijn eigen extensie behouden...
 
- SanThe -

- SanThe -

29/09/2009 14:14:00
Quote Anchor link
Nee, die extensie haal je uit $_FILES["filedata"].
 
Kevin Stoove

Kevin Stoove

29/09/2009 14:17:00
Quote Anchor link
Ja dat snap ik maar in jouw voorbeeld is dat eruit... en indien ik het erachter plaatst upload hij het bestand als naamArray (dus nog zonder extensie)...

Ik snap er nu echt helemaal niets meer van zo... :S
 
- SanThe -

- SanThe -

29/09/2009 15:07:00
Quote Anchor link
En hoe haal jij de extensie uit $_FILES?
 
Jaron T

Jaron T

29/09/2009 15:08:00
Quote Anchor link
php.net/array ..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.