Gegevens splitsen en hoogste waarde echo'en

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roy -

Roy -

09/11/2010 19:56:16
Quote Anchor link
Stel ik heb de volgende waarde:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$getal
= "iets1,bla12|iets3,bla32;iets5,bla34|iets2,bla1;iets4,bla3";
?>


Hoe krijg ik hieruit nummer 5 omdat deze het hoogste is?

Zit al lang te rommelen en ben waarschijnlijk stom bezig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$getal
= str_replace(",", ".", $getal);
$getal = str_replace("|", '","', $getal);
$getal = str_replace(";", '","', $getal);
$getal = '"'.$getal.'"';
$getal = array($getal);
sort($getal);
$getal = $getal[0];
echo $getal;
?>


Tips of voorbeeldje? Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 02:23:07
 
Th van

Th van

09/11/2010 20:27:04
Quote Anchor link
Ik zou het ongeveer zo doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$getal
= "iets1,bla12|iets3,bla32;iets5,bla34|iets2,bla1;iets4,bla3";

// eerst alle "," "|" ";" gelijk maken, je begon goed
$getal = str_replace(",", ',', $getal);
$getal = str_replace("|", ',', $getal);
$getal = str_replace(";", ',', $getal);

// nu kun je "iets" en "bla" er uit halen.
$getal = str_replace('iets', '', $getal);
$getal = str_replace('bla', '', $getal);

// nu een array maken, en slitten op ","
$getal = explode(',', $getal);

echo max($getal);
?>
Gewijzigd op 09/11/2010 20:27:53 door Th van
 
Wouter J

Wouter J

09/11/2010 20:39:08
Quote Anchor link
En de , | en ; gelijk maken kan je sneller doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$getal
= str_replace(Array(",","|",";"), ",", $getal);
?>
 
Th van

Th van

09/11/2010 20:59:22
Quote Anchor link
Dan kun je dat ook met iets en bla doen. Op dezelfde manier als Wouter J net aangeeft.
 
Roy -

Roy -

09/11/2010 21:23:19
Quote Anchor link
Kijk eens! Fantastisch het is gelukt!
 
Th van

Th van

09/11/2010 21:31:38
Quote Anchor link
Mooi dat het gelukt is! Maar snap je de code ook?
 
Roy -

Roy -

09/11/2010 21:36:01
Quote Anchor link
Wist zo 123 niet welke functie ik in deze situatie moest gebruiken om een array te maken, hiervoor had ik explode voor nodig. En de max functie is ook zeker handig, gelijk de hoogste i.p.v. alles sorteren en dan daar de hoogste uit pakken.
Het voorbeeld van Wouter is nog mooier natuurlijk, maar ik houd van wat meer uitgewerkte scripts waarbij je niet 5x moet kijken voordat je snapt wat er precies gebeurd, vandaar gekozen voor de methode van u. Bedankt!
 
Th van

Th van

09/11/2010 21:39:40
Quote Anchor link
Nounou, waarom het gebruik van "u"? Ben 17 hoor:P
 
Roy -

Roy -

09/11/2010 21:41:37
Quote Anchor link
U klinkt wat beter als jou, dat vindt ik zo'n snauwerig woord ;)
 
- SanThe -

- SanThe -

09/11/2010 21:44:56
Quote Anchor link
Theodoor van Donge op 09/11/2010 21:39:40:
Nounou, waarom het gebruik van "u"? Ben 17 hoor:P


U is een vorm van beleefdheid en heeft niets met leeftijd te maken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.