get dates van voor een bepaalde datum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart B

Bart B

06/12/2014 21:04:26
Quote Anchor link
Ik kom er niet uit. Ik zoek hoe ik 3 datums van voor een bepaalde vooraf ingegeven datum te krijgen.

Voor vandaag / gisteren / eergisteren gebruik ik nu:

<code>
$vandaag = date('d-m-Y',strtotime("now"));
$gisteren = date('d-m-Y',strtotime("-1 day"));
$eergisteren = date('d-m-Y',strtotime("-2 day"));
</code>

Maar nu zoek ik hoe ik bv 3 dagen voor een bepaalde datum kan weergeven. Dus ik heb bv als datum 02-12-2014 ingegeven. Dan wil ik dat deze 3 waardes weergegeven worden: 01-12-2014, 30-11-2014, 29-10-2014

Iemand een zetje in de goede richting?

Toevoeging op 06/12/2014 21:13:05:

Hm, na even verder te puzzelen blijkt het gewoon heel simpel te zijn :)

Mijn oplossing:

$dagterug1 = date('d-m-Y', strtotime(''.$date.' -1 day'));
$dagterug2 = date('d-m-Y', strtotime(''.$date.' -2 day'));
$dagterug3 = date('d-m-Y', strtotime(''.$date.' -3 day'));
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 02:01:58
 
G P

G P

06/12/2014 21:17:14
Quote Anchor link
$oneDay = 86400; // 60 sec x 60 minuten x 24 uren = 86400 seconden
$vandaag = time();

$dagterug1 = $vandaag - $oneday;
$dagterug2 = $vandaag - ($oneday*2);
$dagterug3 = $vandaag - ($oneday*3);
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/12/2014 14:18:49
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$threeDaysAgo
= new DateTime();
$threeDaysAgo->sub(new DateInterval('P3D'));
echo $threeDaysAgo->format('d-m-Y H:i');

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.