Html pagina's aanmaken met database records via php.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin Stoove

Kevin Stoove

22/09/2009 12:08:00
Quote Anchor link
Goedenmiddag heren van het goede leven,

Ik heb al een tijdje zitten googlen en gezocht hier en op PHPFreakz, maar kan niets vinden. Ik wil graag weten hoe ik via een php script, aan de hand van MySql database gegevens, html pagina's kan aanmaken. Snappen jullie me?

Dus zo ongeveer:

MySql database gegevens -> ophalen via phpscript -> voor elke row via dat phpscript een HTML bestand maken.

Weet iemand hier een tutorial van? Of heeft iemand een voorbeeld script?

Het gaat er namelijk om dat ik deze gegevens als HTML bestanden moet opslaan voor een programma dat op externe computers (afgesloten van internet/netwerk) kan draaien.

Het hoeft niet automatisch geupdate te worden elke keer, dit word gedaan via een beheerder 1x in de zoveel tijd.

Snappen jullie me nog of moet ik het anders uitleggen?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 03:16:54
 
Niels K

Niels K

22/09/2009 12:13:00
Quote Anchor link
Ik heb wel een scriptje voor xml.. is dat ook goed?
 
Kevin Stoove

Kevin Stoove

22/09/2009 12:14:00
Quote Anchor link
Nee het moeten echt html bestanden worden...
 
Niels K

Niels K

22/09/2009 12:27:00
Quote Anchor link
ok,

Dat is jammer ik zal vanavond even kijken of ik het ook kan converteren naar html..
 

22/09/2009 12:37:00
Quote Anchor link
Waarom moet het per row een apart html bestand zijn?
En wat let jou om gewoon een simpel scriptje te schrijven wat een simpele select zonder where o.i.d. doet?
Dat kan dan toch makkelijk met een foreach ofzo in een tabel gedaan worden?
 
Jaron T

Jaron T

22/09/2009 12:55:00
Quote Anchor link
Ik denkt dat de TS het volgende bedoeld:

/pagina1.html
/pagina2.html etc..

Dit wordt gedaan door htaccess: mod_rewrite

Eigenlijk staat er gewoon index.php?paginaID=1 wat omgezet wordt naar pagina1.html. Etc
 
Kevin Stoove

Kevin Stoove

22/09/2009 13:04:00
Quote Anchor link
@ Jaron: Nee dat bedoel ik niet... dan 'verberg' je adressen op een mooiere manier. Mod_Rewrite is niet waar ik op doel... ik moet echt HTML pagina's aanmaken aan de hand van database gegevens.

@ Niels: Oke ik wacht het af...

@ Karl: Het gaat erom dat alle rows (elke row heeft meerdere velden) een eigen pagina krijgt omdat het later in een ander programma ingeladen word. Ik weet wel hoe ik alle gegevens ophaal en in een php pagina weergeef, maar het is dus de bedoeling dat er automatisch HTML pagina's aangemaakt worden die ik later kan opslaan op mijn harde schijf zodat ze later weer ingeladen kunnen worden in een andere programma (dat echt alleen HTML bestanden toelaat). Het klinkt allemaal een beetje raar en omslachtig misschien maar geloof me dit is het enigste wat werkt...

Dus ik wil weten hoe ik alles weg kan schrijven naar HTML pagina's...

Ik weet dat ik zo een pagina kan aanmaken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$fh
= fopen("0001.html", "w");

if($fh==false)
    die("unable to create file");
?>


Echter dit gaat om 1 enkele pagina, en ik moet er tig aanmaken en de data erin wegschrijven zodat het een static html bestand word. De naam van het bestand moet gewoon oplopend zijn via het ID nummer van de row. Tevens met de code hierboven heeft het html bestand ook geen 'opmaak' wat ik dus wel wil (waarbij ook alle gegevens van die row uit de database inkomt).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kevin Stoove
 
Niels K

Niels K

29/09/2009 21:26:00
Quote Anchor link
Het is me niet gelukt TSer.. Ik kan het dus alleen maar voor xml vinden
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

29/09/2009 21:32:00
Quote Anchor link
Het is een gek script, maar het zou zoiets moeten worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL | E_STRICT);

    // connecten met je DB
    $sql = "
        SELECT id, veld1, veld2, veld3
        FROM tabelnaam
    "
;
    if (!$res = mysql_query ($sql)) {
        trigger_error (mysql_error ());
    }

    else {
        while ($row = mysql_fetch_assoc ($res)) {
            $filename = sprintf ('%04d.html', $row['id']);
            $fp = fopen ($filename, 'wb+');
            
            // hier schrijven naar het bestand:
            fwrite ($fp, $textstring, strlen ($textstring));
            fclose ($fp);
        }
    }

?>
 
Jan Willem van der Veer

Jan Willem van der Veer

29/09/2009 22:20:00
Quote Anchor link
@TS: Misschien een gekke vraag: maar wat wil je er mee bereiken? Wat is zinnig aan het maken van heel veel html-bestanden?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.