hulp nodig met HTML

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hans

hans

20/09/2008 22:18:00
Quote Anchor link
Beste PHPhulp leden,
ik heb een layout gemaakt met photoshop cs2 die heb ik geslices,
en op geslagen op geopen met nvu. daar kan je html dingen veranderen.
en ik wil als achtergrond kunnen schrijven.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<tr>
      <td colspan="3"> <img id="layout1_05"
 src="images/layout1_05.gif" alt="" height="13"
 width="468" /></td>
    </tr>

Dit is code maar ik wil dat ik op die plaatje kan schrijven/image kan schrijven.

Post aub de code als je hem weet.
bedankt,
mvg
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hans
 
PHP hulp

PHP hulp

18/10/2024 07:06:06
 
Sander hueting

sander hueting

21/09/2008 10:27:00
Quote Anchor link
Als je de afmetingen van de afbeelding aan de <td> toevoegt en de image background="images/layout1_05.gif" dan kun je tekst tussen <td></td> plaatsen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door sander hueting
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/09/2008 10:30:00
Quote Anchor link
En uiteraard gaan we geen tabellen gebruiken voor de layout! Die dingen zijn daar helemaal niet voor bedoeld.

Als je het nu aan het leren bent, leer het jezelf dan direct goed aan en verdiep je in het gebruik van CSS. Deze stylesheets zijn in combinatie met een lading <div>'s de manier om je layout op te zetten.
 
Hans

hans

21/09/2008 10:34:00
Quote Anchor link
blanche & sander kunnen jullie mij de code niet geven, of een link waar het op staat
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/09/2008 10:40:00
Quote Anchor link
Ik zou zeggen google eens naar een willekeurige (X)HTML/CSS tutorial. Onder andere op W3schools zijn er wel wat te vinden:

http://w3schools.com/xhtml/default.asp
http://w3schools.com/css/default.asp

Je zult toch echt bij de basis moeten beginnen wil je op een redelijke manier een website op kunnen zetten. En die basis is het kunnen schrijven van HTML en het opmaken met behulp van CSS.

Succes!

ps. Het is verder allemaal leuk en aardig wat de verschillende programma's voor je genereren, maar daar heb je verder niet zoveel aan. Die programma's gebruiken allemaal tabellen voor de layout van je website en dat wil je tegenwoordig echt niet meer!
 
Niek Weevers

Niek Weevers

21/09/2008 20:46:00
Quote Anchor link
Nog een tip: geef je afbeeldingen ook een duidelijke bestandsnaam. Dus bijv footer_bg.gif
Het is duidelijker en makkelijker om mee te werken. Ook Google indexeert dit beter.

ps wat is htlm? :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niek Weevers
 
Hans

hans

26/02/2009 17:10:00
Quote Anchor link
ik heb 't al
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.