Image resize + upload

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remy Brokke

Remy Brokke

15/03/2009 15:30:00
Quote Anchor link
Hallo! Ik heb er voor gekozen om de images die geüpload worden te gaan resizen. Daarvoor heb ik de volgende functie op internet gevonden:

http://www.phphulp.nl/php/scripts/9/210/

Het upload gedeelte ziet er op dit moment zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
if(!empty($_FILES['foto']['name']))
  {

    // Picture is added    
    if(is_uploaded_file($_FILES['foto']['tmp_name']))
     {
  
        mysql_query("INSERT INTO verhaal (naam, email, nummer, foto, titel, verhaal, commentaar, zoekwoorden, date, ipadres)
            VALUES ('"
.$_POST['naam']."', '".$_POST['email']."', '".$_POST['nummer']."', 0, '".$_POST['titel']."', '".$_POST['verhaal']."', '".$_POST['commentaar']."', '".$_POST['keywords']."', NOW(), '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."')") OR DIE(mysql_error());


        $upload_path = $config['story']['upload_path'].mysql_insert_id().".jpg";

        create_new_JPGimage(193, 145, $_FILES['image']['tmp_name'], $config['story']['upload_path'], mysql_insert_id(), ".jpg", 50);

        mysql_query("UPDATE verhaal SET foto = '".$upload_path."' WHERE id = ".mysql_insert_id()." LIMIT 1") OR DIE(mysql_error());  
        echo "Je verhaal is succesvol geplaatst!";
                                  
         }

    else
      {
        $message[] = "Het uploaden van de foto is mislukt. Neem contact op met een administartor.";
      }
  }

?>


De image wordt vervolgens in de juiste path geupload en geresized. Alleen blijft er niks over van de image. Ik krijg namelijk een compleet zwarte image van 193 bij 145 pixels terug.

Ik heb de volgende GD libary op mijn server draaien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
GD Support     enabled
GD Version     bundled (2.0.34 compatible)
FreeType Support     enabled
FreeType Linkage     with freetype
FreeType Version     2.3.7
T1Lib Support     enabled
GIF Read Support     enabled
GIF Create Support     enabled
JPG Support     enabled
PNG Support     enabled
WBMP Support     enabled
XPM Support     enabled
XBM Support     enabled
 
PHP hulp

PHP hulp

18/10/2024 06:49:10
 
Remy Brokke

Remy Brokke

16/03/2009 18:00:00
Quote Anchor link
Iemand enig idee?

Ik zit zelf er aan te denken dat het niet werkt aangezien ik nergens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
header('Content-type: image/gif');
?>


heb staan.

Maar aangezien die ook niet in het voorbeeld van de functie staat heb ik dus geen idee waar ik die zou moeten plaatsen en/of ik hem wel moet plaatsen.
 
Erwin Geen

Erwin Geen

16/03/2009 18:14:00
Quote Anchor link
Heb je de functie create_new_JPGimage zelf aangemaakt?
Edit:
Sorry, ik keek niet bij het script
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Erwin Geen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.